De lokale driehoek heeft ingestemd met een verdere verruiming van kaartverkoop voor thuiswedstrijden. Een clubkaart is niet langer een vereiste om een kaart voor een thuiswedstrijd aan te kunnen vragen. ADO Den Haag en diverse nauw betrokkenen, waaronder supportersvereniging SVHB, gemeente en politie, hebben hard gewerkt aan het realiseren van deze verruiming. Dankzij constructief overleg met deze partijen, stappen die zijn gerealiseerd binnen de veiligheidsorganisatie en de implementatie van een nieuw ticketing- en registratiesysteem is deze verruiming mogelijk.

ADO Den Haag – MVV
Aankomende vrijdag speelt ADO Den Haag haar eerstvolgende thuiswedstrijd tegen MVV. Voor deze wedstrijd is de verruiming op kaartverkoop al van toepassing. Met de nu aangekondigde verruiming mag iedereen weer een kaart aanschaffen voor thuiswedstrijden en zijn we gelukkig hard op weg naar normalisatie van maatregelen. Een nieuwe registratie en identificatie is wel nodig voordat je als supporter een kaart kunt aanschaffen voor de eerstvolgende thuiswedstrijd.

Nieuw ticketing- en registratiesysteem
Verdere verruiming van de maatregelen is mede gerealiseerd dankzij de implementatie van een nieuw ticketing- en registratiesysteem. Supporters is vorige week gevraagd om éénmalig een nieuwe registratie en identificatie uit te voeren. Vele supporters hebben deze nieuwe registratie en identificatie inmiddels succesvol doorlopen. Clubkaarthouders kunnen kosteloos identificeren. Supporters die niet in het bezit zijn van een Seizoen- of Clubkaart brengen wij eenmalig EUR 1,- in rekening voor de IDIN-check. Heb je nog geen registratie doorlopen, volg dan éénmalig onderstaande stappen:

1. Registreer een nieuw ADO Den Haag account
2. Schaf éénmalig voor EUR 1,- een ADO Den Haag-account aan
3. Klik rechtsboven op je naam en vervolgens op identificeren
4. Eénmalige identificatie afgerond dan je nu (en in de toekomst) een kaart voor een thuiswedstrijd bestellen

LET OP! Eenmalige identificatie heeft een verwerking van 24 uur. Je dient dus uiterlijk op donderdag de identificatie-check uit te voeren om vrijdag een kaart aan te kunnen kopen. Lukt het onverhoopt niet? Stuur dan donderdag nog een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we je kunnen helpen.

Risicowedstrijden
ADO Den Haag vraagt per wedstrijd toestemming aan de driehoek onder welke voorwaarden de wedstrijd gespeeld kan worden. Aan de hand van de wedstrijd kunnen voorwaarden voor kaartverkoop afwijken. Voor risicowedstrijden kan het dus zo zijn dat je enkel met een Clubkaart het recht hebt om een kaart aan te kunnen kopen. De wedstrijden tegen MVV en Jong FC Utrecht zijn niet als risicowedstrijden ingeschaald.

Verantwoording
ADO Den Haag heeft samen met de belanghebbenden veel tijd en geld geïnvesteerd waardoor de lokale driehoek nu instemt met deze verruiming van voorwaarden. Er is ADO Den Haag dan ook veel aan gelegen om toekomstige misdragingen en misstanden te voorkomen. Iedereen die een kaart aanschaft is te allen tijde persoonlijk verantwoordelijk voor zijn aangekochte kaart. ADO Den Haag neemt haar verantwoordelijkheid maar verwacht dat ook van iedereen die een bezoek brengt aan het Bingoal Stadion.