Het was een fijne start van het nieuwe jaar met twee overwinningen. Eerst pakte ADO Den Haag drie punten op bezoek bij FC Dordrecht. Een aantal dagen later won de Haagse formatie met 1-3 op bezoek bij Kozakken Boys en bekert het verder naar de achtste finales van het KNVB Bekertoernooi. Boy Kemper, die inmiddels volledig hersteld is van zijn operatie en al een tijdje weer volledig meedoet, was heel blij met de bekerzege. "Extra lekker dat we het binnen 90 hadden beslist. We willen zo ver mogelijk komen in het bekertoernooi." Nu gaat de focus weer op de competitie, want het duel met MVV Maastricht staat alweer voor de deur. 

Bij ADO TV ging de aanvoerder in op de tegenstander van vrijdag. Eerder dit seizoen incasseerde ADO een harde nederlaag tegen de Maastrichtse ploeg. Na vijftien seconden spelen lag de bal al in het Haagse doel. De valse start kwamen de Hagenaars niet meer te boven en werd er met 3-1 verloren uiteindelijk. "We hebben wat goed te maken", geeft Kemper aan. "Als team willen we niet alleen van die wedstrijd revancheren, maar ook zeker van de eerste seizoenshelft. We horen niet thuis waar we nu staan als je kijkt naar wat voor kwaliteit wij in de selectie hebben." Een overwinning zou het beste antwoord op zijn op de tegenvallende eerste seizoenshelft volgens Kemper. "Het zou lekker zou om meteen het eerste duel van de derde periode te winnen. We moeten ons gaan focussen op de eerste acht plekken. Ik denk dat dat mogelijk is, want we hebben genoeg kwaliteit." Het is een feit dat wanneer je als club bij de eerste acht eindigt je recht hebt op een plek in de play-offs. Op dit moment is het gat slechts vier punten, al heeft Roda JC een duel minder gespeeld.

Het duel tegen MVV Maastricht betekent ook de rentree van Boy Kemper in een thuiswedstrijd met publiek. Het is alweer zo'n vier maanden geleden dat de aanvoerder voor eigen publiek mocht spelen. Iets waar de 23-jarige verdediger extra naar uitkijkt. "Ik heb het gemist, moet ik eerlijk zeggen. Vooral de sfeer in het stadion als je op het veld staat. Ik hoop dat het lekker druk wordt."

Bekijk hieronder het gehele interview met Boy Kemper in aanloop naar ADO Den Haag - MVV Maastricht.