Morgen is het alweer tijd voor de tweede thuiswedstrijd op rij. Dit keer met FC Eindhoven een tegenstander waar ADO Den Haag vorig seizoen maar liefst vier keer tegenover stond. De Hagenaars wonnen drie van deze vier ontmoetingen (competitie en play-offs) en eenmaal deelden beide ploegen de punten. Deze speelronde is de laatste van de eerste periode en FC Eindhoven maakt theoretisch nog kans om deze periodetitel te winnen. Daarvoor is het wel afhankelijk van puntverlies van concurrenten Heracles Almelo en PEC Zwolle en zal het zelf ook (met ruim verschil) moeten winnen. ADO Den Haag is dus gewaarschuwd, maar afgelopen seizoen gooide de Haagse club de Eindhovenaren ook al roet in het eten toen het de periode kon pakken. Toentertijd bleef FC Eindhoven op eigen veld haken op een gelijkspel tegen de Hagenaars en daardoor ging FC Emmen, dat wél won, er met de periode vandoor. 

Seizoenkaart tot de winterstop

De wedstrijden van ADO Den Haag beleef je natuurlijk het liefst in het stadion! De opgelegde restricties op kaartverkoop zorgen er helaas voor dat enkel Seizoenkaarthouders bij de thuiswedstrijden aanwezig kunnen zijn. ADO Den Haag doet er tegelijkertijd alles aan om, binnen de mogelijkheden die er zijn, een interessant alternatief te bieden. Dat is er nu: een Seizoenkaart tot de winterstop. Met deze kaart ben je vanaf slechts EUR 55,- verzekerd van alle thuiswedstrijden in het Bingoal Stadion tot aan de winterstop! Mooi om te zien dat velen hier gebruik van hebben gemaakt. Tot de start van de wedstrijd (20:00 uur) is het mogelijk om deze kaart aan te schaffen. Bekijk hier alle informatie over deze kaart.

Feiten en weetjes

  • ADO Den Haag won 29 en verloor maar één van de laatste veertig duels met FC Eindhoven in allecompetities (G10); vorig seizoen won ADO drie keer van Eindhoven (één keer in de KKD en tweemaal in deplay-offs).
  • ADO Den Haag noteerde dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen meer directe aanvallen dan iedere andereclub (28), terwijl FC Eindhoven op twee ploegen na juist het minst vaak snel counterde vanaf de eigen helft(9).
  • FC Eindhoven verloor geen van de laatste twaalf Keuken Kampioen Divisie-duels (W7, G5) en kan delangste ongeslagen reeks in de Eerste Divisie uit de clubgeschiedenis evenaren: een reeks van dertien diede ploeg van Rob Penders neerzette tussen december 2021 en maart 2022.
  • Ex-ADO Den Haag speler Evan Rottier komt nu uit voor FC Eindhoven. Ook Naoufal Bannis, die in de jeugd van ADO Den Haag speelde, komt uit voor de Eindhovenaren.

LEX SCHOENMAKER FAMILIE-TRIBUNE GEOPEND

De Lex Schoenmaker familie-tribune zal deze vrijdag  geopend zijn. Het betreft de vakken U, V en W. ADO Kids leden en partnerclubs van ADO Den Haag zijn eerder deze week persoonlijk geinformeerd over de mogelijkheid om een kaart aan te schaffen voor deze tribune. 

VAKKEN S en T gesloten; Vak U weer open

De vakken S en T blijven vanwege herstelwerkzaamheden aan het dak nog even gesloten. Seizoenkaarthouders op S vragen wij plaats te nemen op vak R. Seizoenkaarthouders op vak T vragen wij plaats te nemen op de vakken U, V of W. 

FANSTORE GEOPEND VANAF 14:00 UUR

Op deze wedstrijddag heb je vanaf 14:00 uur de tijd om de Fanstore te bezoeken. Mocht je onze collectie al willen bekijken, bezoek dan onze webshop!

Programmaboekje

Lees hieronder het programmaboekje.

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - FC Eindhoven, seizoen 2022-2023