Morgen is het zover: de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2021/2022 in eigen huis. De tegenstander is Almere City FC en om 20.00 uur wordt er afgetrapt voor het één na laatste duel in de Keuken Kampioen Divisie. Voorzichtig kijkt men al vooruit naar de play-offs om promotie waar ADO Den Haag met zes andere teams gaat strijden om een plek in de Eredivisie. De kans is aanwezig dat het de opponent van morgen daarin kan tegenkomen, aangezien de Almeerse ploeg een goede kans maakt op een plek in de play-offs als huidig nummer twee in de periodestand. 

Steun jij de ploeg morgen in het laatste competitieduel in eigen huis? Het belooft in ieder geval een bijzondere avond te worden met de jaarlijkse uitreiking van de awards voor Topscorer, Beste Speler en Beste Talent. Wie denk jij dat de awards voor beste speler en talent mee naar huis nemen? Verder zal er ook traditioneel stil worden gestaan bij hen die ons dit jaar ontvallen zijn. Wil jij hier nou bij zijn? Er zijn nog kaarten beschikbaar! 

Bestel hier je ticket(s) voor ADO Den Haag - Almere City FC.

Feiten en weetjes

  • Onderlinge balans: ADO Den Haag en Almere City FC treffen elkaar voor de vierde keer in de Eerste Divisie; beide ploegen wisten tot nu toe één keer te winnen, terwijl de enige ontmoeting in Den Haag in 2008 in 1-1 eindigde.
  • Dertien op rij?: ADO Den Haag kwam in elk van de laatste twaalf duels in alle competities tot scoren en kan dit voor het eerst sinds september-december 2015 in dertien wedstrijden op rij doen.
  • Topseizoen Verheydt: Thomas Verheydt staat op dit moment op 29 KKD-goals voor ADO Den Haag, een minder dan hij in zijn twee seizoenen voor Almere City FC maakte; daarnaast gaf hij al evenveel assists voor ADO Den Haag als Almere (7).
  • Tegengoals Almere: Almere City kreeg twintig goals meer tegen dan verwacht volgens het Expected Goals-model, het grootste negatieve verschil van alle ploegen in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen.

Herdenking hen die ons ontvallen zijn

Het is een zeer waardevolle traditie, de jaarlijkse herdenking voor hen die ons ontvallen zijn bij het laatste thuisduel van het seizoen. Een avond waarop we met zijn allen stil staan bij eenieder die ons afgelopen jaar ontvallen zijn. Zoals gebruikelijk wordt er op de schermen in het stadion een fotoserie (onder meer op basis van inzendingen) getoond van fans en/of andere betrokkenen die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn. 

Uitreiking Karel Jansen trofee

Morgenavond wordt ook de Karel Jansen Trofee uitgereikt aan de Speler van het Jaar, Talent van het Jaar en de topscorer. Uiteraard is er niemand meer die twijfelt naar wie de topscorersprijs gaat. Met 29 doelpunten tot nu toe gaat Thomas Verheydt de geschiedenisboeken als meest scorende speler in één seizoen. Het is nog even spannend wie de Speler en het Talent van het Jaar worden. Wie denk jij dat er met de trofees mee naar huis gaan?

Fanstore vanaf 12.00 uur en stadionkassa's vanaf 17.00 uur geopend

De Fanstore is vrijdag vanaf 12.00 uur geopend om je favoriete fanartikelen te scoren. Mocht je alvast het assortiment willen bekijken of iets willen bestellen, kijk dan snel in onze vernieuwde webshop. De stadionkassa's van ADO Den Haag zullen vanaf drie uur voor de wedstrijd geopend zijn, dus vanaf 17:00 uur. 

Bekijk hier het online wedstrijdmagazine voor ADO Den Haag - Almere City FC.