Kilian Nikiema heeft donderdag zijn tweede contract voor ADO Den Haag getekend en daarmee zijn aflopende contract verlengd. De 18-jarige keeper heeft zijn handtekening gezet onder een overeenkomst dat hem tot medio 2025 aan de club verbonden houdt.

Nikiema kwam in 2016 in de jeugdopleiding van ADO Den Haag terecht en tekende in 2019 zijn eerste profcontract voor de Hagenaars. De doelman kwam uit voor verschillende nationale jeugdselecties van Nederland, maar heeft inmiddels een aantal keer deel uit gemaakt van de nationale selectie van Burkina Faso, het land waar zijn vader uit afkomstig is. In 2019 maakte Nikiema zijn debuut voor het nationale team van Burkina Faso in een oefenduel tegen Libië. Afgelopen winter was Nikiema met zijn land actief op de Afrika Cup waarin het tot de halve finale reikte. Tot dusver kwam Nikiema dit seizoen tot tien wedstrijden voor ADO Den Haag O21 en de laatste weken was Nikiema deel van de wedstrijdselectie van het eerste.

Edwin Reijntjes: "ADO Den Haag geeft graag jonge spelers de kans en de jeugdopleiding is van groot belang voor de club. We zijn daarom blij dat we met Nikiema een talentvolle doelman uit eigen jeugdopleiding voor meerdere jaren aan ons hebben weten te verbinden. Nikiema is een doelman met veel potentie en is niet voor niets op jonge leeftijd al international van zijn land. We zijn verheugd dat hij nu voor drie jaar verlengd heeft bij onze club en we zien een mooie toekomst voor hem."

img 8011

img 8020