De wedstrijd ADO Den Haag – Jong PSV is in de 26e minuut gestaakt doordat de stroom uitviel in het Cars Jeans Stadion. Nadat de wedstrijd al een uur en tien minuten later begon door de stroomstoring ging het midden in de eerste helft opnieuw mis waardoor de stroom op de noodaggregaat overschakelde. Al snel was duidelijk dat doorspelen niet meer mogelijk was.

Over de oorzaak van de stroomuitval in het stadion is nog niets bekend. Het is nog niet bekend hoe en wanneer de wedstrijd zal worden uitgespeeld. De KNVB zal een beslissing maken over het uitspelen van de wedstrijd. Aankomende dagen zal hier meer over duidelijk worden. Wanneer daar meer duidelijkheid over is zullen we dat communiceren. Ook zal ADO Den Haag dan zo snel mogelijk informatie verstrekken wat betreft de tickets die gekocht zijn voor dit duel. Als gevolg van de stroomstoring zal de Fanstore morgen gesloten blijven.

Het duel tussen ADO Den Haag en Jong PSV kende al een heel ander soort voorbereiding dan normaal. Drie kwartier voor het begin van de wedstrijd, de keepers waren al aan het warmlopen, viel de stroom in het hele Cars Jeans Stadion uit. Zo’n anderhalf uur later was het probleem eindelijk verholpen. Lange tijd was het onzeker of er überhaupt nog gespeeld ging worden, maar iets voor 21.00 uur kwam het verlossende woord. Na goed overleg tussen beide teams en de KNVB werd besloten om 21.10 uur het duel dan toch te laten beginnen. Voor supporters, spelers en al het personeel waarvan het geduld op de proef was gesteld was dat een grote opluchting.

Aan de aftrap begonnen dezelfde namen als de wedstrijd tegen Jong Ajax. Opnieuw dus een basisplaats voor Benjamin Reemst, die hiermee zijn thuisdebuut mocht maken. In de beginfase van de wedstrijd waren de kansen schaars. Na vijf minuten was er een eerste schotkans voor het doel van ADO Den Haag en deze werd goed gepakt door doelman Damen. ADO Den Haag kreeg daarentegen niet echt grote kansen. Verheydt was veelvuldig actief in de lucht, al hoefde Jong PSV-doelman niet in actie te komen. Na 20 minuten kregen de Hagenaars de volgende waarschuwing van de bezoekers uit Eindhoven toen Tielemans kon aanleggen op de rand van het strafschopgebied. De poging van de middenvelder had te weinig precisie.  Even later kwam er wel een doelpunt voor de Eindhovenaren. Bakayoko had een goede individuele actie in huis en schoot vervolgens bekeken raak in de linkerhoek. Een paar minuten daarna werd het duel gestaakt, aangezien de stroom weer was uitgevallen.

Karakteristieken
ADO Den Haag – Jong PSV

Scoreverloop: 23. Bakayoko 0-1

Scheidsrechter: Blank

Opstelling ADO Den Haag:
Damen; Amofa, Asante, Matthys, Kemper; Reemst, Steijn, Bourard; Catic, Verheydt, Kishna

Opstelling Jong PSV:
Müller; Markelo, Seelt, Vos, Oppegaard; Kjolo, Tielemans, Nassoh; Bakayoko, Colyn, Saibari