Morgen staat de thuiswedstrijd tegen Jong PSV op het programma. In het eigen Cars Jeans Stadion wordt er om 20.00 uur afgetrapt voor de start van het duel tussen de nummer 6 en 11 van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Franken wil wat goedmaken na de zeperd van afgelopen maandag tegen Jong Ajax (6-3). ADO TV sprak vandaag met Hervé Matthys onder andere over dat duel van drie dagen geleden. Ook werd er vooruitgekeken naar het duel van morgen tegen Jong PSV.

In de drukke maand maart is er weinig tijd om stil te staan bij de wedstrijden die gespeeld zijn. Toch is de nederlaag van maandag wel even ter sprake gekomen afgelopen week. “Er zijn wat dingen fout gegaan en daar hebben we het met elkaar over gehad. Het was namelijk onnodig dat we die goals tegen kregen. Daar hebben we een openlijk gesprek over gehad en hopelijk is het bij iedereen binnen gekomen en kunnen we morgen weer drie punten mee naar huis nemen.”

Het vizier moet dus op Jong PSV, de ploeg die de afgelopen vier duels niet wist te winnen. En dat terwijl de Eindhovenaren daarvoor veel indruk maakten door vier keer op rij te winnen. Belangrijk is volgens Matthys om in ieder geval de boel beter dicht te houden achterin. “We moeten er voor zorgen dat wij natuurlijk doelpunten blijven maken, maar dat zij minder scoren. De nul houden is onze doelstelling.” Wat wellicht meehelpt morgen is de steun van het thuispubliek. Daar kan de Belgische centrale verdediger zich in ieder geval in vinden. “Onze thuisaanhang is heel belangrijk voor ons en we hebben de supporters enorm gemist. Het zal ons een boost geven als er veel mensen in het stadion zitten.”

Je kan rustig stellen dat Matthys een sterkhouder is in de defensie van de Hagenaars. Hervé Matthys heeft sinds zijn komst naar Den Haag namelijk nog geen minuut gemist in alle competities. Ondanks de vele minuten is Matthys klaar en opgeladen voor de aankomende weken. “De vermoeidheid voelde ik alleen tegen Roda JC heel erg. Het is misschien een geluk bij een ongeluk geweest dat we even geen wedstrijden hadden door alle omstandigheden. Ik ben nu weer terug en volledig opgeladen dus hopelijk kom ik de maand maart, die erg druk is, goed door.”

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Hervé Matthys in aanloop naar het duel ADO Den Haag – Jong PSV.