Sem Steijn zal ADO Den Haag aan het einde van dit seizoen gaan verlaten. De middenvelder zal deze zomer de overstap maken naar FC Twente waar Steijn een contract tekent voor drie jaar met de optie voor nog een jaar.

Sem Steijn, die bij ADO Den Haag de volledige jeugdopleiding doorliep, maakte twee keer eerder een overstap naar een andere club. In 2018 speelde hij een jaar op huurbasis voor VVV-Venlo en het seizoen daarop maakte Sem samen met zijn vader Maurice Steijn de overstap naar Al Wahda FC. Dit jaar maakte Steijn voor het eerst deel uit van de hoofdmacht van ADO Den Haag.

In de Keuken Kampioen Divisie was de 20-jarige middenvelder vooralsnog goed voor maar liefst dertien doelpunten en twee assists. Tevens werd Steijn verkozen tot Beste Talent van de 2e periode. De goede prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven en worden nu dus beloond met een transfer naar de huidige nummer 5 van de Eredivisie, ondanks dat ADO Den Haag heeft geprobeerd om Sem Steijn langer aan de club te verbinden.

We vinden het jammer dat hij weggaat, maar gunnen hem deze stap. Wij wensen hem dan ook alle succes in het vervolg van zijn carrière.