Maandag 7 maart startte in het Cars Jeans Stadion het nieuwe traject van ADO-fit waarmee 22 supporters van ADO Den Haag zich committeerden aan een traject van twaalf weken om een bewuste vertaalslag te maken in hun leefstijl. Tijdens de eerste bijeenkomst ‘Time For Change’ stond een contractondertekening, rondleiding en een theoretisch onderdeel in de Maatschappelijke Sky Lounge op het programma.

Toen de spelersbus van ADO Den Haag net was vertrokken voor de wedstrijd tegen Jong-Ajax, kwamen verschillende supporters naar het stadion met een ander doel. Vandaag stond namelijk de eerste bijeenkomst van het vitaliteitstraject ADO-fit op het programma. Nadat de deelnemers één week eerder getest waren op fitheid, ging het nu echt van start.

Na de ontvangst werden de deelnemers meegenomen naar de Perskamer van het stadion. Hier werden zij voorgesteld aan Randy Rijke, die als Vitaliteitsexpert het intensieve traject gaat begeleiden. Voor de deelnemers lag een beweegovereenkomst klaar, waarmee zij zichzelf voor het komende traject verbinden aan ADO-fit. Natuurlijk hoorde hier het passende fotomoment bij.

Vervolgens gingen de stappentellers aan voor de rondleiding door het stadion. De lift werd uiteraard vermeden, waardoor er veel trappen gelopen moesten worden door de deelnemers. De ADO-fit deelnemers kwamen gelijk aan voldoende beweging gedurende een ‘leuke’ activiteit. De rondleiding werd afgesloten in de Sky Lounge van ADO Den Haag in de Maatschappij waar het theoretische gedeelte plaatsvond.
Coach Randy was benieuwd naar de verschillende drijfveren van de deelnemers om een positieve verandering op hun gezonde leefstijl te realiseren. Deelnemers konden hun redenen schalen onder “Omdat ik moet” en ”Omdat ik wil”. “Ik wil er beter uitzien”, “Het moet van mijn huisarts”, “Ik wil een beter voorbeeld zijn voor mijn kinderen” en “Ik moet mijn mindset verbeteren” waren verschillende citaten die op de poster werden geplakt. Tot slot benadrukte Randy dat het willen van iets voor meer mentale motivatie zorgt, dan het moeten van iets!

ADO-fit stamt af van het Europees onderzochte en bewezen programma EuroFIT. Deze interventie heeft de afgelopen maand de hoogste kwalificering van het RIVM gekregen. Tijdens ADO-fit gaan supporters van de club gedurende twaalf weken aan de slag om bewustwording te creëren en een gedragsverandering aan te gaan op het gebied van gezondheid. Op maandag 14 maart zal het belang van bewegen worden behandeld tijdens de tweede bijeenkomst op Sportpark Prinses Irene.