DAG 1 IN ZEELAND: TRAININGSKAMP AFGETRAPT MET VIJF GOALS IN SEROOSKERKE

Op de eerste dag van het trainingskamp in Zeeland heeft ADO Den Haag een 0-5 overwinning geboekt op VV Serooskerke. Op Sportpark Noordhout werden vier van de vijf doelpunten tegen de Zeeuwse tweedeklasser in de eerste 45 minuten gemaakt. Op basis van de kansen hadden er veel meer treffers kunnen vallen, maar de teller stokte bij vijf stuks.

Na een ochtendtraining op Haagse bodem vertrok de spelersbus rond het middaguur richting Renesse, de thuisbasis voor het zomerse trainingskamp. Iets verder stond op dag één dus een ontmoeting met VV Serooskerke op het menu. ADO Den Haag keerde terug op bekend terrein, omdat deze Zeeuwse ploeg in 2017 ook al eens de oefentegenstander van de ploeg van Fons Groenendijk was. Destijds werd het 0-7.

Delano Ladan opende twee jaar terug de score en de van TOP Oss teruggekeerde huurling deed ditmaal hetzelfde, door een voorzet van Robin Polley goed binnen te koppen. Ladan kopte daarna bijna ook de tweede Haagse goal tegen de touwen, maar de inzet ging over. Lorenzo van Kleef verdubbelde echter wél de marge met het hoofd, na een flitsende versnelling van de bedrijvige Yahya Boussakou: 0-2. Je ziet het overigens aan de namen: Groenendijk liet in het eerste uur grotendeels de jongere garde opdraven.

ADO Den Haag sprong zorgvuldig om met de eerste kansen, maar hielp daarna – met name vanuit spelhervattingen – meerdere mogelijkheden om zeep. Toch vielen er nog twee doelpunten voor rust. Eerst schoot Maikel Simonse namens Serooskerke een vrije trap in zijn eigen doel, daarna verzilverde Donny Gorter en door Ladan verdiende penalty. Overigens was namens de Zeeuwse thuisploeg Bjorn Francke gevaarlijk met een vrije trap.

Thijmen Goppel kwam direct na de break binnen de lijnen en zag binnen een paar minuten een voorzet op de lat ploffen. Daarna volgde een rustige fase. Totdat er na een ruim uur acht wissels werden doorgevoerd door Groenendijk, die langs de lijn nadrukkelijk liet weten dat het tempo opgeschroefd moest worden. Dat lukte, resulterend in veel mogelijkheden.

Erik Falkenburg was één van de spelers die in stelling werd gebracht en wist in de 81ste minuut de langverwachte 0-5 aan te tekenen. De spits tikt een voorzet van Goppel binnen. Nasser El Khayati zorgde bijna voor een prachtig einde, maar de balvirtuoos zag een schitterende inzet op de paal belanden. Zo werd het 0-5, maar was de score een stuk hoger uitgevallen als het vizier scherper afgesteld stond.

ADO Den Haag traint de komende drie dagen steeds twee keer op één dag en oefent komende vrijdag om 19.30 uur tegen VV RCS, in Oost-Souburg.

DAG 2 IN ZEELAND: TWEE PITTIGE TRAININGEN 

Dag twee van het trainingskamp in Zeeland zit er alweer op voor ADO Den Haag. Daags na de oefenzege bij VV Serooskerke (0-5) stonden er twee trainingen op het menu voor de mannen van Fons Groenendijk. Inspanning werd met ontspanning gecombineerd op de tweede dag aan de Zeeuwse kust.

Na een uitstekend verzorgd ontbijtbuffet in De Zeeuwse Stromen - voor het derde jaar op rij de verblijfplaats van ADO Den Haag in Renesse - gingen de spelers en staf traditiegetrouw met de fiets richting het trainingsveld. Daar bestond de eerste sessie met name uit krachttraining. Fysiektrainer John Nieuwenburg had hier, zoals hij dat zo goed kan, weer een mooi parcours voor uitgestippeld.

Nadat er tijdens de lunch overheerlijke kip-kerrie met rijst werd geserveerd, konden de spelers hun borst natmaken. In de middag was het namelijk tijd voor net zo intensieve als beruchte 'VCT-training', waarbij de spelers met en zonder bal aan hun conditie werkten. De basissspelers van maandag kregen vrijaf en vermaakten zich met een potje voetvolley. Donny Gorter liet, zoals eigenlijk altijd op de trainingskampen, zien dat hij dit spelletje zeer goed onder de knie heeft. Hij won, samen met Nick Kuipers. Een poging van Delano Ladan en Mats van Kins om met een 'winning team'-foto de zege op te eisen kende geen succes.

Ondertussen werkte Dion Malone met fysiotherapeut Edwin Coret verder aan zijn herstel en liet Shaquille Pinas, met de spiegelreflexcamera van de mediacrew van ADO Den Haag, zijn talenten als fotograaf zien. Indy Groothuizen, Dehninio Muringen en Yahya Boussakou poseerden gretig voor de jonge verdediger.

Dag twee werd afgesloten met een prima diner en een rustige avond. Men maakte het niet te laat, aangezien de woensdag afgetrapt zal worden met een vroege strandloop.

DAG 3 IN ZEELAND: STRANDLOOP EN (VOETBAL)TENNIS 

De eerste helft van het trainingskamp van ADO Den Haag in Zeeland zit erop. Dag drie in Renesse bestond uit een drukke ochtend en een relaxte middag. Hier is, zoals u van ons gewend bent, het dagverslag.

Op de derde dag aan de Zeeuwse kust moesten de spelers vroeg uit de veren. Om 7.30 uur moest er namelijk verzameld worden bij de lobby van het hotel. De reden: fysiektrainer John Nieuwenburg had weer een mooi parcours uitgetekend voor een vroege strandloop. Fons Groenendijk had de spelers van te voren gewaarschuwd: wie te laat was, moest de dag erna op herhaling. Gelukkig had elke speler op tijd de slaap uit zijn ogen gewreven. Met een aantal stafleden in het peloton en een paar stafleden op de fiets achter de spelersgroep was het een hardlooptocht van drie kwartier.

De doelmannen ontbraken, omdat keeperstrainer Raymond Mulder voor hen een verrassing in petto had. Hij had de sleutel van de tennisbaan geregeld, zodat het kwartet zich kon uitleven op het Zeeuwse gravel. Het kwartet, omdat Mulder zelf ook actief was op het gemalen baksteen. Niet voor lang, echter. Na een fanatieke krachtsinspanning begaf de hamstring van de keeperstrainer het. Gelukkig had hij even daarvoor zijn visitekaartje afgegeven met twee prachtige ‘dropvolleys’. De bekende tenniscoach Raemon Sluiter vroeg zich zelfs op Twitter af waarom Mulder niet op Wimbledon staat. Dat wordt nu dus lastig, met de spierproblemen.

Na opnieuw een uitmuntend ontbijtbuffet begon om 11.00 uur alweer een nieuwe trainingssessie. Daarvoor werd de groep in tweeën gesplitst. De spelers die gisteren voetbaltennis mochten spelen namen het nu tegen elkaar op in kleine partijen, wat inhield dat de andere groep nu mocht voetvolleyen. Dat gebeurde in een toernooivorm. Tomas Necid, John Goossens en Erik Falkenburg kroonden zich tot winnaars, door in de finale af te rekenen met Nasser El Khayati, Shaquille Pinas en Danny Bakker. Uiteraard weer gevolgd door een ‘winning team’-foto.

Na de training was het tijd voor een middagje vrij. Indy Groothuizen had de smaak van het tennissen te pakken en koos ervoor om nogmaals de baan op te gaan. Daar stonden ook Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers, El Khayati en een plukje trainers. De rest deed het rustig aan. Dat mocht ook wel, want er was in de ochtend al hard gewerkt.

DAG 4 IN ZEELAND: EEN WELVERDIENDE BARBECUE 

Op dag vier van het trainingskamp van ADO Den Haag in Zeeland werd er opnieuw hard gewerkt, veel gelachen en ook genoten van het mooie weer en een smakelijke barbecue. Uiteraard hebben we weer een dagverslag in tekst en beeld.

Wakker worden, ontbijten, met de fiets naar het sportcomplex ‘De Laone’ en trainen; het is inmiddels het bekende recept van een nieuwe dag aan de ‘Zeeuwse Riviera’. De ochtendtraining van dag vier stond vooral in het teken van een elf tegen elf-partij, waarbij Lex Immers de maker van het winnende doelpunt was.

De ‘trainingswinner’ werd na afloop van de training geïnterviewd door een journalist van FOX Sports. Terwijl de ervaren kracht rustig zijn licht liet schijnen over het wel en wee van ADO Den Haag, toonden Donny Gorter en Erik Falkenburg aan over veel humor te beschikken. De twee spelers fietsten steeds met een stalen gezicht heen en weer, achter de geïnterviewde Immers langs.

Ondertussen werd Lorenzo van Kleef onderworpen aan een Q&A via de Instagram Story van ADO Den Haag. De jonge middenvelder is voor het eerst mee op trainingskamp met de selectie van Fons Groenendijk en gaf de fans daarom de gelegenheid om hem wat beter te leren kennen. Niet geheel toevallig wees Van Kleef Gorter aan als zijn grappigste medespeler. Immers was zijn voorbeeld, zo gaf het Haagse talent aan.

Na de ochtendtraining, een broodje en wat pasta werden de spelers met de bus naar Zierikzee gebracht. Daar werd, net als vorig jaar, getraind in het Laco sportcentrum. Fysiektrainer John Nieuwenburg begeleidde de rek- en strekoefeningen, personal trainer Ed Groven zwaaide de scepter in de zaal met de krachtapparatuur, fietsen en loopbanden.

Na de twee trainingen was het tijd voor een welverdiende barbecue aan het strand van Renesse. Naast het culinaire aanbod – waar absoluut niets mis mee was – werd de Afrika Cup-kwartfinale van Wilfried Kanon aandachtig bekeken. Helaas kende dit duel in Egypte niet het gewenste resultaat. Toch was het weer een puike dag in Zeeland.

Op naar dag vijf, waarop ADO Den Haag om 14.00 uur een besloten oefenduel met het Belgische KV Kortrijk afwerkt en daarna om 19.30 uur tegen VV RCS speelt in Oost-Souburg.

DAG 5 IN ZEELAND: ADO DEN HAAG EN KORTRIJK HOUDEN ELKAAR OP DE BRILSTAND

ADO Den Haag heeft haar eerste wedstrijd op dag vijf van het trainingskamp in Zeeland gelijkgespeeld tegen KV Kortrijk. Achter gesloten deuren bleef de ploeg van Fons Groenendijk ondanks betere kansen steken op een 0-0 eindstand. Later op de dag oefent de Haagse equipe nog, mét toeschouwers, tegen VV RCS in Oost-Souburg.

Op Sportpark van Zuijen, het terrein van FC de Westhoek in Burgh-Haamstede, had ADO Den Haag een licht overwicht tegen KV Kortrijk. Hoewel de nummer acht van vorig seizoen in België via Petar Golubovic en Abdul Ajagun (ex-Roda JC) de eerste twee mogelijkheden van de wedstrijd kreeg, had ADO Den Haag het merendeel van het balbezit tegen de defensief spelende Belgen.

Maar ondanks een aantal gevaarlijke spelhervattingen en een paar aardige kansen ging de bal er niet in. Lex Immers kreeg de beste mogelijkheden, maar knikte een fijne voorzet van Thijmen Goppel in de handen van de Kortrijkse goalie en mikte daarna vanuit de draai met links over.

In de tweede helft ging ADO Den Haag steeds meer jagen op een doelpunt en kroop Kortrijk bij tijd en wijlen ook wat uit haar schulp. John Goossens kreeg meteen een aardige kans, maar schoot de bal hard tegen de vuisten van de doelman. Ook Immers meldde zich weer in de zestien van de tegenstander, maar schoot de bal ruim voorlangs.

Aan de zijde van Kortrijk waren Yani Van Den Bossche (naast) en Aaron Balcaen (uitstekende redding Robert Zwinkels) dreigend, maar ADO Den Haag maakte verreweg de meeste aanspraak op een overwinning. Ondanks gevaarlijke momenten van Goppel en Goossens en een schitterend balletje werd er niet gescoord in Burgh-Haamstede.

Om 19.30 uur oefent ADO Den Haag in Oost-Souburg tegen VV RCS.

TRAININGSKAMP AFGESLOTEN MET TIENKLAPPER BIJ RCS

ADO Den Haag heeft de derde en laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Zeeland omgezet in een overwinning met dubbele cijfers bij VV RCS. De derdeklasser uit Oost-Souburg werd met 1-10 verslagen door de ploeg van Fons Groenendijk. Delano Ladan tekende voor vier goals, terwijl Jamal Amofa en Lorenzo van Kleef beiden tweemaal scoorden.

Omdat ADO Den Haag in de middag al een besloten oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk (0-0) had gespeeld, waren het vooral de jongere spelers die het van coach Fons Groenendijk mochten laten zien tegen VV RCS. Voor de rood-zwarte brigade uit Oost-Souburg was het een feestelijke avond, die in het teken stond van het 90-jarige jubileum van de Zeeuwse club.

Ladan was de man waar het om draaide in het duel op Sportpark De Alblas. De ijverige spits viel in de eerste helft met name op vanwege het aantal kopballen richting het doel van de tegenstander. Maar liefst vijf maal nam hij het doel met het hoofd onder vuur. Twee van deze pogingen belandden in de touwen. Ladan was ook belangrijk met een fraaie omhaal-assist op Amofa, die ten koste van de in de warming-up uitgevallen Nick Kuipers mocht starten. Dat pakte verrassend goed uit, omdat Amofa ook nog zijn tweede wist te maken voor rust.

Naast Amofa waren ook Killian van Mil, Niels van Wetten en Hidde van den Ende als jongelingen opgetrommeld voor het duel met RCS. Van Mil was in de eerste helft gevaarlijk, maar kwam niet dichter in de buurt van een doelpunt dan een schot op de paal. Van Wetten en Van den Ende speelden de laatste 23 minuten mee.

Op het moment dat deze twee beloftenspelers het veld in kwamen, stond het al 1-6. Namens ADO Den Haag waren Dehninio Muringen (van richting veranderd schot in de kruising) en Lorenzo van Kleef (penalty) trefzeker, maar de goal van RCS was het mooist. Met een bekeken stift bezorgde Morad Bobouh de aanwezige Zeeuwse toeschouwers een groot plezier.

Toch bleef ADO Den Haag aandringen om de score op te schroeven. Dat lukte, omdat Van Kleef met een droge schuiver scoorde en Ladan zijn doelpuntentotaal van twee naar vier wist te brengen. Vooral zijn 1-9 was zeer fraai. ADO Den Haag had hierna nog tien minuten om de dubbele cijfers aan te tikken en wist dit voor elkaar te krijgen. Met een kanonskogel zorgde Robin Polley ervoor dat de tien goals aangetikt werden.

ADO Den Haag reist zaterdagochtend, na een ochtendtraining, weer terug naar Den Haag. Volgende week zondag (21 juli) is de Open Dag, waarvan het programma reeds bekendgemaakt is.

Supportersvereniging

  • Supportersvereniging Haagsche Bluf
  • Haags Kwartier 55
  • 2491 BM Den Haag