Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Dag 5 Trainingskamp Doorwerth

Het trainingskamp van ADO Den Haag is vrijdag afgesloten met complimenterende woorden van Maurice Steijn. Zowel voor het team als voor alle mensen van het hotel. Na de lunch sprak hij alle spelers even kort toe. Hij was blij met de verzette arbeid en gaf aan dat alle trainers op hun gebied tevreden waren. De sfeer onder elkaar was leuk en er werd zonder morren keihard gewerkt, samen. En de mensen van Golden Tulip Hotel hadden alles perfect voor de gehele selectie geregeld, waardoor dit trainingskamp zo goed werd. Allemaal enorm bedankt daarvoor!

In de ochtend werd er weer gestart met opwarmen en een bosloop, om vervolgens te douchen en te ontbijten. Allen gekleed in regenjasjes liepen de spelers om 10.15 uur richting het trainingsveld. Daar had de trainersstaf een aantal erg leuke oefeningen in petto. Leuk en zwaar voor de spelers, voor de toeschouwers vooral grappig.

Met alle spelers in de middencirkel werd een spelersnaam geroepen door Steijn en deze begon met een oefening zoals bijvoorbeeld hakken/billen of knieheffen. De rest van de groep moest dat meteen nadoen. Was een speler te laat of stond ie stil, moest hij een rondje lopen rond de hele groep. En wanneer dat een paar keer dezelfde speler is, of Kenneth Omeruo een rondje moet lopen omdat ie zo'n gekke oefening heeft verzonnen, wordt dat onder het doorwerken natuurlijk lachen.

De favoriete oefening van Henk Fraser kwam ook nog aan bod. De spelers moesten steeds met 4 tegelijk op de Steijn aflopen. Zij hadden meegekregen: 1 is koprol, 2 is twee keer opdrukken, 3 is koppen, 4 is een stersprong en 5 is snel rond je as draaien. Elke keer lopen vier spelers richting Steijn in looppas en hij roept een nummer. Zij moeten dan zsm uitvoeren wat hij zegt. Maar doe je een koprol waar het koppen moest zijn, of maak je een andere vergissing, of reageer je te laat, dan moet je aan het einde extra opdrukken. Snel achter elkaar werd dat enorm komisch. Ook wel erg lastig voor jongens als Lee Sawyer, die de taal niet meester is en hier op de foto dus ook te laat is met zijn koprol. Maar ook hij kwam er snel in.

In drie ploegen werd er 8 tegen 8 gespeeld daarna en daar vielen wat aardige doelpunten. Een partijtje duurde een minuut of tot er een goal viel en dan moest er 1 ploeg uit en kwamen de jongens die langs de kant stonden er snel in. Goed opletten dus, want bij een doelpunt start bijna meteen het volgende partijtje. En met slechts steeds een minuut op de klok, was het meteen aanvallen geslagen zodra een ploeg de bal had.

Als slotoefening was daar weer het latjetrap, om te bepalen wie er komende week de weekdienst heeft en dus de materialen steeds naar het veld moet brengen. Een fanatieke strijd, Beugelsdijk raakte de lat als eerste en Vicento was de laatste die zichzelf redde, drie anderen achterlatend met de weekdienst.

De training werd bekeken door een aardig groepje kinderen van een voetbalschool. Zij wilden natuurlijk graag wat handtekeningen en er ontstond spontaan een fotomoment. Tjaronn Chery was toch wel hun grote favoriet.

Douchen, lunchen, iedereen bedanken in het hotel voor de goede zorgen en de bus in. Chauffeur Rene stond al met zijn HTMbus voor de deur te wachten. Lee Sawyer ging nog mee de bus in, maar nam wel afscheid van de spelers want zijn stageweek zit erop. Het trainingskamp in Doorweeth, waar iedereen een erg goed gevoel aan over heeft gehouden, zit erop en morgen, zaterdag, staat het oefenduel tegen Kortrijk op het programma.

Dag 4 Trainingskamp Doorwerth

Donderdagochtend was anders dan de andere ochtenden tijdens het trainingskamp. Tot nu toe was de zwaarste training meestal 's morgens, vandaag werd het zwaartepunt verlegd naar de middag.

Dat hield in dat de spelers verzorgd werden door Dino en Edwin, uitgebreide behandelingen. Om vervolgens met Jurgen Seegers de gym in te duiken. Daar werd hard gewerkt, per speler met andere oefeningen. Voor de een wat meer cardio, voor de ander veel spieroefeningen.

Ferrie Bodde deed zijn geheel eigen programma om zijn knie weer goed te krijgen. Seegers was met regelmaat met hem bezig.

Er was veel pers in het hotel, TV West, ADO TV, Elf voetbal en het AD, dus na hun programma namen veel spelers even de tijd voor interviews. ADO TV deed ook een rondje door het hotel, langs de materiaalruimte, de fysioruimte en zelfs bij twee spelers op de kamer, dus let op de eerste uitzending op 30 juli.

Na een douche, lunch en de middagrust, ging de hele groep naar het veld van VV Duno. Een paar spelers trainde een deel apart, met nog meer oefeningen voor sterke spieren. De rest warmde op met een rondo en loopoefeningen, om vervolgens de groep op te splitsen in de verdedigers, middenvelders en spitsen.

De aanvallers gingen aan de slag met spitsentrainer Rick Hoogendorp. De voorzetten kwamen van rechts van Kevin Tano en Stanley Elbers, zodat de spitsen steeds met twee man konden afwerken. Het ging zo lekker en zo lang door, dat de twee flankspelers op een gegeven moment gewoon even moesten stoppen van vermoeidheid van het steeds naar de achterlijn gaan en een goede voorzet afleveren.

Maurice Steijn ging met de middenvelders aan de slag met de middenvelders, in een oefening samen met de verdedigers onder leiding van Henk Fraser. De verdedigers moesten zich constant onder de druk van de middenvelders uitvoetballen. Lukte dat, dan hadden zij een punt, lukte het niet, dan hadden de middenvelders een punt. Een mooie en zware strijd.

De training eindigde met een groot partijspel van 40 minuten met elf tegen elf. De oranje ploeg won met 1-0, het aan twee kanten sterk verdedigen maakte het de aanvallers van beide ploegen erg lastig.

Na afloop sprak Maurice Steijn de hele groep toe. Over hoe blij hij is met het harde werken, maar ook over de dingen die hij nog beter wil zien waar hij niet tevreden over is. En Kenneth Omeruo nam hij, zoals Maurice dat vaker doet, even apart gewoon lekker zittend op het veld samen.

's Middags kwamen een aantal directieleden, de dokter en andere collega's langs om de training te bekijken en 's avonds een mooie gezamenlijke maaltijd te genieten. Nog 1 ochtend Doorwerth te gaan, met een bosloop en training, en dan weer op naar Den Haag.

Dag 3 Trainingskamp Doorwerth

De woensdagmorgen startte voor iedereen met een wake up call om half acht, om om kwart voor acht met de gehele selectie te rekken en strekken en op weg te gaan voor de bosloop.

De trainers liepen ook mee, zelfs verzorger Dino waagde zich aan het stuk lopen. Edwin Coret nam de spelers die deze morgen niet mee konden lopen, mee voor een flink eind fietsen. Na deze activiteit werd er gedoucht en lekker ontbeten.

De tafeltennistafel naast de eetzaal lonkt naar iedereen, ook naar de trainers. Wat startte met een balletje over en weer tussen Fraser en Steijn, mondde uit in een ouderwets potje rond de tafel met meerdere stafleden.

In de eetzaal is het gezellig, de spelers zitten verdeeld over drie grote tafels en de trainersstaf heeft een tafel. Het eten is perfect verzorgd, de jongens doen hier de nodige energie op die ze nodig hebben tijdens deze dagen vol trainingsarbeid.

Lex Schoenmaker is mee op het trainingskamp en praat niet alleen veel met de trainers, hij is ook veel bij de spelers. Altijd in voor een praatje en een geintje, zoals hier net voor de training.

De ochtendtraining stond in het teken van positiespel en balbezit. Na de nodige loopoefeningen werd er in twee groepen lange tijd op balbezit gespeeld. Maurice Steijn besprak in elke pauze met zijn groep exact wat wel en niet goed ging, vragend waarom bepaalde keuzes worden gemaakt en aangevend hoe hij het wil. Met de minuut werd het spelletje beweeglijker, fanatieker en beter in niveau.

Na de lunch had Charlton Vicento nog even een interview met GroenGeelHart TV, terwijl de andere spelers al gingen rusten. Behalve Ammi, die moest de hoofdtrainer nog heel even helpen met zijn telefoon, want die werkt niet helemaal naar behoren. Ammi bleek een ware telefoonexpert en had het in no time opgelost.

Tijdens de middagtraining werd er uitgebreid afgewerkt op de goals. Op drie goals zelfs, met De Zwart, Zwinkels en A-junior Meeuwissen erin. Per ronde werd er geteld hoeveel goals een team maakte in een bepaalde tijd, de ploeg met de minste goals moest opdrukken. Zwinkels maakte het zijn aanvallende ploeg het meest lastig, wat dus opdrukken betekende.

Na een fel partijtje was het om iets na half zeven genoeg geweest. Na een douche aten de spelers om half acht en gingen de meeste moe naar hun kamer of gingen nog even een potje kaarten. Ze hebben een lekker vooruitzicht, morgenochtend geen bosloop, maar twee pittige trainingen om half elf en vijf uur.

 

Dag 2 Trainingskamp Doorwerth

Dinsdag stond in het teken van een uitgebreide en lange ochtendtraining met de hele groep behalve Gino Coutinho. 's Middags stonden de individuele trainingen op het programma. Deze vonden plaats in de fitness-, cardio en behandelruimtes van het hotel.

Na de lunch kwam er behoorlijk wat pers langs, veelal voor trainer Maurice Steijn en de nieuwe spelers. Maar ook Jens Toornstra werd bijvoorbeeld ondervraagd door De Telegraaf. Morgen, woensdag, een behoorlijk groot stuk in deze krant over hoe ADO Den Haag tot nu toe uit de transferperiode is gekomen.

De speler lagen weer vroeg op bed, morgenochtend starten ze met een bosloop voor het ontbijt. En dan leest u weer uitgebreider wat er allemaal gebeurt in de omgeving van Doorwerth.

Dag 1 Trainingskamp Doorwerth

09-07-12

Maandag was de eerste dag voor de selectie in Doorwerth. 's Morgens vertrokken vanuit het Zuiderpark, was het hele team om 10 uur in het hotel. Na het inchecken en joghurt en fruit, wandelde de gehele groep naar het trainingsveld van VV Duno.

Lee Sawyer, een Engelse speler die in de jeugd van Chelsea heeft gespeeld was erbij als stagiaire en keeper Bas Meeuwissen van de A was ook aangesloten. Met Gino Coutinho die nog wat last heeft van een kuit, zijn er dan toch vier keepers op de trainingen.

Coutinho kon op dag 1 inderdaad niet mee naar het veld, hij bleef achter in de gym van het hotel.

Terwijl de twee assistent-trainers een balletje trapte, nam looptrainer Jurgen Seegers de spelers onder handen met oefeningen. In het rondo dat erop volgde werd behoorlijk wat gelachen. Dat zagen ook de toeschouwers die uit de omgeving kwamen en wel eens wilden zien wat de Hagenaars op het veld legden.

Na een spel op twee veldjes voor balbezit, met allerlei extra opdrachten, was het voor de ochtend na de busreis even genoeg. Een opmerking van Zwinkels over de regels tijdens het spelletje werd trouwens goed gepareerd door Henk Fraser: 'Dat heb je heel goed opgemerkt keeperstrainer'. Want bij afwezigheid van een trainer voor de keepers neemt de ervaren Zwinkels het voortouw hierin. De hoop is wel dat er snel een nieuwe trainer wordt gevonden.

Na een goede lunch trokken de spelers zich terug op hun kamers om te rusten, want om half 5 was het al weer tapen en klaar maken voor de volgende training. Daarin werd het eerste partijspel gespeeld. Opvallend: De prachtgoal van Danny Holla van grote afstand strak in de kruising.

's Avonds rond 8 uur werd het diner geserveerd, prima eten en toch verantwoord. Parelhoen, aardappeltjes en voor wie wilde nog wel een lekker toetje.

Een vermoeiende eerste dag, werd door een groepje spelers nog afgesloten met een lekker potje kaarten. De staf nam de dag nog even door, om morgen er weer vroeg tegenaan te gaan. Geen bosloop voor de heren, ze hebben geluk. Half elf weer trainen.

 

Selectie en sponsors gearriveerd in Estepona

Het gehele gezelschap van ADO Den Haag, 28 spelers, begeleiding, sponsors en medewerkers, zijn donderdag keurig volgens schema aangekomen in het Spaanse Estepona. Om 04.15 uur verzamelde de selectie al bij het Kyocera stadion en door de extreme wind bracht vaste chauffeur Rene de groep naar Schiphol.

Opvallende gezichten: Aleksandar Bjelica, speler van de A-jeugd, Ricardo Kieboom, keeper uit de opleiding en Garry Mendes Rodrigues, stagiaire vanuit Boshuizen.

De groep sponsors verzamelde niet veel later op Airport Rotterdam / The Hague om eveneens naar Malaga te vliegen. Beide groepen ontmoetten elkaar op het vliegveld aldaar om met twee bussen naar het hotel in Estepona te rijden.

Achmed Ali, vorig jaar nog speler van ADO Den Haag, kwamen we tegen in Malaga

Barry Ditewig, onze oud-keeper, kwam de groep nog tegen op Schiphol, hij ging met zijn amateurclub naar Valencia op trainingskamp. Meerdere ploegen reisden af, het personeel op de luchthaven was al ingesteld op een groep voetballers die met veel materiaalkisten afreist, waardoor het inchecken heel vlot verliep.

John Verhoek en Jaap van Duijn in het vliegtuig

De harde wind maakte het opstijgen ietwat onrustig, maar verder verliep de vlucht rustig. Amper uit het vliegtuig kwamen de eerste leuke reacties al van Nederlanders die op het vliegveld van Malaga waren. 'Zet em op', 'Veel plezier hier', 'Heel veel succes de tweede seizoenshelft', veel voetballiefhebbers zagen direct wie er voorbij liepen.

Na een goed uurtje rijden, langs de mooie zonnige vergezichten, kwam het bijna oude vertrouwde hotel van vorig jaar in beeld en werd de ploeg en haar aanhang weer heel hartelijk ontvangen. De sponsors genoten van een welkomstdrankje en gingen na een voorstelrondje even lekker bij het zwembad zitten. Sommigen gingen 's middags naar Puerto Banus, de gezellige haven van Marbella.

Na een heerlijke lunch, weer gemaakt door de geliefde kok van vorig jaar, gingen de spelers rusten, zich klaar maken voor de training om 16.00 uur. Iedereen lijkt al snel zijn draaai weer gevonden te hebben. Nu straks weer in de vier busjes die de ploeg ter beschikking staan naar de prachtige trainingsvelden. De trainers rijden, en dat is vooral het laatste erg steile stukje nog beste lastig. Later meer over de eerste training.


De sponsors die deze reis mogelijk maken en meegereisd zijn:

Kyocera Mita Nederland
Pionero
Verremi Holding
Timmermans Accountancy
Bubberman Dakbedekking BV
Pinamonte
Lammertink Groep
Van der Velde 't Veentje
McDonalds Zoetermeer
Sir Winston Casino
Van Klei Groep
Masters in Finance
Van Arkel Incasso

En de sponsors die hebben bijgedragen maar niet meegreisd zijn:

Strandpaviljoen De Golfslag
Zegwaard Rioolontstopping
BIG Horeca

Fotografie: Laurens Lindhout / Orange Pictures

 

 

Fotoverslag van eerste training in Spanje

De selectie werkte een pittige, en uiteindelijk in de afsluitende partij ook behoorlijk felle, eerste training af. De spieren zijn weer losgegooid en het prachtige veld maakte alle spelers enthousiast, ze wilden eigenlijk niet het veld af. Hieronder een fotoverslag. Morgen een reportage van de golfdag van de sponsors en uiteraard het laatste nieuws vanuit de twee trainingen die de spelersgroep afwerkt. 

Dag 2 van ADO Den Haag in Estepona

Na een goede nachtrust, gewekt door de altijd vrolijke en aanstekelijk fluitende teammanager Jillis Zevenbergen, waren de spelers vrijdagmorgen weer helemaal klaar voor de volgende training.

De meeste sponsors vertrokken naar de golfbaan voor een heerlijke dag golfen. Rick Hoogendorp, Dick Vierling, Rick Ros en Dokter Beeftink gingen namens ADO Den Haag mee. Een klein groepje sponsors (Van der Velde 't Veentje en Van der Klei Groep) gingen mee naar de training en belandden met de hele selectie op de foto.

Ook zagen zij hoge school voetbal van één van de drie ploegen die tegen elkaar speelden tijdens de training. Boussaboun, Verhoek, Verhoek, Immers en Chery wisten elkaar wonderschoon te vinden, een aanval opzettend over het hele veld. Chery schoot de afrondende bal alleen helaas over, maar het voetbal was oogstrelend. Zo ook de goal van Paul Mulders, loeihard van afstand, onhoudbaar.

Terug in het hotel werd Maurice Steijn geïnterviewd door TV West. Na de lunch spraken meerdere spelers met de pers en Toornstra en Boussaboun werd zelfs als ware fotomodellen gefotografeerd in de zonnige omgeving.


En de sponsors, die genoten van de prachtige golfbaan. Kijk mee!

 

Hoogendorp scoort tijdens tweede training

Vrijdag laat in de middag toog ADO Den Haag en haar aanhang, inmiddels gegroeid met pers en de eerste supporters, weer richting het trainingsveld. Taxichauffeurs kunnen deze locatie niet vinden bleek vandaag weer voor een aantal toeschouwers, maar de kwaliteit van de twee velden blijft super.

Na wederom een uitgebreide warming up en rek- en stabiliteitsoefeningen, begonnen de partijtjes op twee halve velden. Rick Hoogendorp bleek het nog steeds te kunnen. De spitsentrainer deed even mee en wist nog te scoren ook. Leeuwin, N'Toko, De Zwart en Ammi trainden even apart met Jurgen Seegers, Toornstra was in het hotel achtergebleven en trainde met fysio Edwin Coret doordat hij wat last had van een knie.


De grote partij liet duidelijk een basis- en reserveploeg zien, de Oranjeploeg zou zondag goed aan kunnen treden tegen Zulte Waregem. Na de partij nam Gábor Horváth nog een aantal indrukwekkende penalties, John Verhoek moest nog een flinke rotsbeklimming ondergaan om een bal terug te halen die hij in een partijtje over had geschoten.


Vrijdagavond eten de sponsors en de selectie gezellig samen en zal er na afloop een DJ komen om wat gezellige muziek te draaien. Maar gezien de twee pittige trainingen, zullen de spelers het vast weer niet laat maken vanavond. En morgen moeten ze er weer staan!


En nog een leuke groepsfoto van de golfgroep die we u niet wilden onthouden.

 

 

Dag 3 van ADO Den Haag in Estepona

Voordat we doornemen wat er vandaag gebeurd is, moeten we echt nog even terug kijken naar vrijdagavond. De sponsors aten gezellig mee met de spelersgroep en dat leidde tot bijzondere gesprekken tussen ervaren zakenmensen en soms nog heel jonge voetballers.

Aleksandar Bjelica bijvoorbeeld, je ziet het bijna niet aan hem, maar hij is nog maar 17 jaar. Eerstejaars A-junior. En dan zit je ineens gezellig met sponsors te tafelen.


Dan werd er natuurlijk vandaag weer getraind, een dag voor de wedstrijd werd het 1 training van bijna twee uur in plaats van twee. En er werd weer veel gelachen.

De sponsors zijn vandaag naar een wijnproeverij geweest, helaas zijn hier geen foto's van, maar zowel het eten als de wijnen werden erg goed bevonden. De presentatie van Henk Fräser over het huidige Spelersvolgsysteem is verplaatst naar morgenavond, omdat een groep sponsors naar Malaga zijn afgereisd om te proberen kaarten te bemachtigen voor Malaga - Atletico Madrid. 

Tijdens het eten was net ontdekt dat Aleksandar Bjelica 18 is geworden vandaag, hij kreeg luid applaus en werd door iedereen gefeliciteerd. Degene die deze informatie smste uit Nederland, bedankt!

Dag 4 en Zulte Waregem - ADO Den Haag 2-2

Zondagmorgen startte met een vroeg ontbijt en een training van bijna anderhalf uur. Een grote partijvorm, de spelhervattingen werden doorgenomen en er werd afgewerkt op de goal.

Na een goede sportmaaltijd ging de hele colonne, met agent en organisator Jeroen Wotte voorop en de vier spelersbusjes, de sponsorbus en RTV West er achteraan, richting het Marbella Sports Centre. Daar trainde Telstar op hetzelfde moment, hun vrouwenteam keek toe, de reclameborden en cameraplatforms voor het duel HSV - Club Brugge op het hoofdveld werden opgebouwd.


In de eerste helft krijgt ADO Den Haag door pech een penalty tegen in de 7e minuut. Aleksandar Bjelica kreeg de bal tegen de hand en de scheidsrechter was onverbeterlijk. En een paar minuten later liep de ploeg ook nog tegen een scherpe counter aan, twee maal was nummer 9 Chevalier trefzeker.


De tweede helft was veel meer voor ADO Den Haag. Tjaronn Chery deed van zich spreken, hij eiste veel ballen op en verdeelde het spel. In de eerste helft was het meer Aleksandar Radosavljevic die bij elke opbouw betrokken was. Chery bouwde op, ging mee en bemoeide zich ook met de aanval. Hij nam ook een mooie vrije trap vanaf de zijkant van de zestien die helaas net niet ingekopt werd.


De tweede goal kwam wel, Boussaboun schoot een bal tegen een hand van een Belgische verdediger en claimde zelf de penalty. Deze schoot hij even later onberispelijk in de linkeronderhoek raak. Boussaboun moest net voor tijd alleen wel het veld verlaten met een rode kaart na een opstootje met Habibou. Het hele Haagse team sprong ertussen om erger te voorkomen met de Belgische spits die al een tijdje vreemde acties maakte.

Steijn na afloop van de wedstrijd: "Het begin was moeizaam. We hadden bewust de ploegen voor de eerste en tweede helft door elkaar gegooid met ervaren en jonge jongens. Zulte Waregem houdt er een hele andere voetalvisie op na dan wij, zij liepen met name achteruit. We liepen jammerlijk tegen twee counters aan. In de rust hebben we aangegeven dat er beter doorgedekt moest worden, dat ging in de eerste helft minder. Uiteraard neem ik dat niemand kwalijk, zeker niet een jonge jongen als Bjelica. In de tweede helft forceerden we twee mooie goals, maar ik vind dat onze voetbalvisie meer had verdiend."

Over het opstootje: "Eerst kreeg Horváth een klap op zijn achterhoofd, dat vonden wij vanaf de bank al erg ongepast. Toen deze jongen Ali bijna door midden schopte, reageerde Ali terecht. Al onze jongens willen fit blijven, dit was gewoon gevaarlijk. En ik vind het niet zo heel erg dat dit soort dingen gebeuren, al hoort het natuurlijk niet, maar het was meteen duidelijk te zien dat onze jongens voor elkaar opkomen. We zijn een collectief, een echte ploeg, dus staan we voor elkaar, goed om te zien."


Karakteristiek:
Zulte Waregem - ADO Den Haag 2-2 (2-0)
7. Chevalier 1-0 (pen), 10. Chevalier 2-0, 54. Mike van Duinen 2-1, 75. Ali Boussaboun 2-2 (pen)
Opstelling eerste helft: Zwinkels; Liefden, Ntoko, Bjelica, Supusepa; Radosavljevic, Tihouna, Immers; W.Verhoek, J.Verhoek, Van Duijn
Opstelling tweede helft: Zwinkels; Liefden (71. Mendes Rodrigues), Kum, Horváth, Luksik; Visser, Boussaboun, Chery; Elbers, Van Duinen, Vicento
Gele kaarten: 35. Immers
Rode kaarten: 86. Boussaboun en Habiou


En o ja, nog even een toegift van gisteravond. Een groep sponsors ging op de bonnefooi naar Malaga - Atletico Madrid en wist nog kaarten te bemachtigen.

Dag 5 ADO Den Haag in Estepona

Maandag 9 januari was een mooie, enigszins hectische dag, in het Spaane Estepona. Ali Boussaboun besloot bij ons te blijven de rest van het seizoen, Eredivisie Live kreeg het voor elkaar ons duel met HSV live uit te gaan zenden en om even tot rust te komen werd de tweede training in het zwembad en de gym doorgebracht.

Zondagavond gaf de staf van ADO Den Haag een presentatie aan de sponsors over het ADOlab en het spelersvolgsysteem waarmee gewerkt wordt. Het werd een interessante bijeenkomst met veel vragen vanuit de zaal en bewondering voor de wetenschappelijke insteek die ADO Den Haag inzet voor belangrijke zaken als de fysieke gesteldheid van de spelers. Henk Fräser, Jurgen Seegers en Edwin Coret waren de spreekstalmeesters.


Maandagmorgen werd er weer lekker getraind in het zonnetje en zoals trainer Steijn aangeeft, er moest nagedacht worden. Veel tactische spelletjes dus.


Na de training werd er gesproken met Ali Boussaboun en eigenlijk waren ze er heel snel uit. Ali blijft sowieso tot de zomer bij ADO Den Haag. TV west en het AD interviewde hem meteen nadat het bekend werd en clubfotograaf Laurens Lindhout legde Ali meteen vast op de gevoelige plaat.


Onder begeleiding van Edwin Coret trainde een groep spelers in de gym.


En Max de Jong ging met een groep zwemmen.


Mark van der Kallen en Paul Beyersbergen, in Estepona voor een aantal gesprekken, gingen voor het AD op de foto. Het artikel zal later deze week verschijnen, een stuk waarin beide heren aangeven hoe goed onze club ervoor staat, zowel financieel als sportief. Zij vertellen openlijk over de ontwikkeling van ADO Den Haag.

 

 

Dag 6 en HSV - ADO Den Haag 2-1

Dinsdag werd er getraind en natuurlijk een prachtige wedstrijd gespeeld. ADO Den Haag liet zien hoe sterk de ploeg is door zich zeer krachtig te meten met een club als HSV. De 2-1 nederlaag deed niet af aan het niveau dat de ploeg van Maurice Steijn wederom haalde. Met name in de tweede helft, toen de hele ploeg naar voren drukte, speelde het team met vlagen extreem goed, wat helaas alleen resulteerde in een goal van Tjaronn Chery, maar dat hadden er meer kunnen zijn.

Om even toch te beginnen bij de ochtend, voor het eerst deze week was het weer eens een keer niet geweldig. Fris, hier en daar een klein druppeltje regen en de zon achter een wolkendek. Maar het verhinderde de training niet. De spelers die 's avonds niet zouden spelen trainden wat langer en uitgebreider. Martijn de Zwart mocht na zijn blessure aan een middenhandsbeentje voor het eerst weer eens wat met beide handen doen, Max de Jong nam hem meteen onderhanden.


De geblesseerde spelers die apart trainden bekeken de training nog even verder vanuit één van de busjes, want het was echt even te koud om buiten te blijven staan na een training. Hier Ramon Leeuwin bijvoorbeeld.


Dan de wedstrijd. De aankomst op het Marbella Trainings Centre was al geweldig. Er stonden ADO Den Haag fans, maar ook bijvoorbeeld fans van het Marokkaanse elftal stonden naar de training van hun nationale team te kijken en besprongen Ali Boussaboun zowat toen ze hem zagen. Even later kwam Feyenoord van het veld en alle spelers en trainers van beide ploegen kletsten hartelijk even bij. En bij de aankomst van HSV liep Jeffrey Bruma eigenlijk meteen naar Henk Fraser. Leuke ontmoetingen dus vooraf, een mooie sfeer om in te voetballen.


In de beginfase moest ADO Den Haag, dat met drie verdedigers speelde, even zoeken naar de juiste posities. Dat leidde tot twee aardige kansen voor HSV in de eerste vijf minuten. Daarna kwam ADO Den Haag steeds beter in de wedstrijd. Een mooi lobje van Chery over de verdediging vond John Verhoek, maar die stond net buitenspel, Toornstra wist uit te breken, gaf een voorzet op Wesley Verhoek maar de kopbal miste net de kracht om Drobny te kunnen passeren. In een 1 op 1 situatie redde Gino Coutinho nog een keer briljant voordat John Verhoek de Duitse verdediging verstoorde en onderschepte, de bal van Chery op Toornstra bij de tweede paal was net iets te hard.


Net na de rust kwam HSV op voorsprong door een goede goal van Guerrero. Door het midden kwam hij voor de goal en schoot in de linkerhoek laag raak. Maar ADO Den Haag pareerde deze tegenslag. Aanvoerder Immers maande zijn manschappen luidkeels verder en verder naar voren. Chery kwam in schotpositie, John Verhoek tikte een voorzet van Toornstra in de korte hoek en iedereen telde deze goal al maar Drobny kon er nog een teen tegenaan zetten. Eigenlijk midden in dit offensief scoorde HSV ineens, een snelle combinatie eindigde wederom bij Guerrero en deze benutte dit buitenkansje simpel. Maar Chery deed nog wat terug voor de verdiende Haagse eer, hij maakte zes minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Helaas kon er in de slotfase geen gelijkspel meer uitgetrokken worden, maar ADO Den Haag kon met opgeheven hoofd het veld verlaten.


Karakteristiek
HSV - ADO Den Haag 2-1
47. Guerrero 1-0, 76. Guerrero 2-0, 84. Chery 2-1
Opstelling HSV: Drobny; Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo, Illicevic, Tesche, Rincon, Jansen, Petric, Guerrero
Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Kum, Horváth, Supusepa (46. Luksik); Radosavljevic (70. Boussaboun), Visser, Toornstra (70. Vicento), Immers; W. Verhoek, J. Verhoek (74. Van Duinen), Chery

 

Dag 7 ADO Den Haag in Estepona

Woensdag trokken de reservespelers en de geblesseerde spelers richting het trainingsveld, waar de basisspelers hun spieren losgooiden in het zwembad.

Een leuke training om naar te kijken. In wat minder weer dan de eerste dagen, maar ook in deze laatste training vlogen de vonken er met regelmaat af. Eerst tijdens het rondootje.


Toen hadden de heren natuurlijk al rustig ingelopen.


En de loopoefeningen bij Jurgen Seegers gedaan, het was weer een wonderbaarlijk en leuk circuit dat afgelegd diende te worden.


Om uiteindelijk vijf tegen vijf flink aan te zetten. Rick Hoogendorp deed weer even mee om de ploegen compleet te maken. Steijn gaf aan: Er staat niks op het spel behalve goed trainen, concentratie. En dat gaven de jongens. Dat vonden ook Bruno en Maureen, die weer gezellig langs kwamen bij de training. 

Dit was de laatste training in Estepona, woensdagmiddag zijn de spelers vrij. De staf gaat even naar Gibraltar, de spelers gaan golfen of winkelen of blijven relaxen in het hotel.


Nog 1 maal willen we de sponsors bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt voor het team, namelijk:

Kyocera Mita Nederland
Pionero
Verremi Holding
Timmermans Accountancy
Bubberman Dakbedekking BV
Pinamonte
Lammertink Groep
Van der Velde 't Veentje
McDonalds Zoetermeer
Sir Winston Casino
Van Klei Groep
Masters in Finance
Van Arkel Incasso
Strandpaviljoen De Golfslag
Zegwaard Rioolontstopping
BIG Horeca

 

De selectie is weer terug in Den Haag

Vanmorgen gingen alle wekkers al vroeg in het Estepona Palace, want de selectie van ADO Den Haag moest om half 9 op het vliegveld van Malaga zijn. De terugreis verliep heel soepel, zonder vertraging.

De spelersbus stond al keurig klaar voor Rotterdam / The Hague Airport om de jongens op te halen en naar het Kyocera stadion te brengen. Donderdagmiddag rond half 3 was iedereen weer in Den Haag en vertrokken alle spelers huiswaarts voor een dagje vrij op vrijdag en een weekend vol belangrijke trainingen.


Nog één maal, iedereen die dit trainingskamp voor de selectie mogelijk heeft gemaakt, immens bedankt!


Iedereen bij Transavia, agent Jeroen Wotte, iedereen van Marbella Sportscentre, supporters die ons speciaal kwamen bekijken, journalisten die meereisden en mooie verhalen maakten, al het personeel van Estepona Palace, en iedereen die we per abuis zouden zijn vergeten, enorm bedankt, jullie hebben onze week een geweldige week gemaakt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Supportersvereniging

  • Supportersvereniging Haagsche Bluf
  • Haags Kwartier 55
  • 2491 BM Den Haag

ADO Den Haag Poll

Hoe eindigt dit seizoen voor ADO Den Haag?