Na tien weken van hard trainen, zweten, verleggen van grenzen en versterken van de teambuilding sloot de ADO Den Haag Footcamp haar derde en tevens laatste traject van het seizoen af. Door vakanties was de groep niet geheel vertegenwoordigd, maar de twintig aanwezige deelnemers sloten af met het laatste piekmoment: een toernooi.

Bij binnenkomst werden de deelnemers nog een keer door de mangel genomen in de vorm van een krachtmeting. Hun gewicht en kracht werd gemeten alvorens zij het veld opgingen om zich voor te bereiden op het toernooi. De trainers hebben de afgelopen tien weken de trainingen zo opgebouwd dat iedereen in staat moet zijn om deze intensieve toernooivorm, op hun eigen niveau, vol te maken. Na een goede warming-up waar dynamisch rekken centraal stond, werd de groep verdeeld over vier teams die drie wedstrijden van twaalf minuten gingen afwerken.

Na het eerste fluitsignaal begonnen alle teams voortvarend. In hoop tempo liep de ene aanval in de andere over, waardoor er veel momenten van omschakelen waren. De twee wedstrijden gingen gelijk op en de teams waren aan elkaar gewaagd wat resulteerde in mooi uitgespeelde goals en goede verdedigende acties. Het was genieten geblazen, maar hadden de deelnemers niet al hun kruit verschoten in de eerste wedstrijd?

Dit bleek niet het geval te zijn. Ook de tweede en derde wedstrijd werden op hoge intensiteit gespeeld. Hierdoor stimuleerden de deelnemers elkaar om het maximale uit deze training te halen. En wanneer een speler het zwaar kreeg, liepen de anderen uit het team een stapje extra ter compensatie. Dit is een prachtig voorbeeld van de hechte Footcamp-community.

Na de drie wedstrijden werd er op passende wijze afgesloten. Eén van de deelnemers had namelijk koolhydraatarm en suikervrije cup cakes gemaakt samen met zijn dochter. Met een welverdiende traktatie kwam er een einde aan dit laatste traject van seizoen 2021-22. Op naar het nieuwe seizoen!

In het seizoen 2021-22 hebben er drie 10-delige trajecten van de ADO Den Haag Footcamp plaatsgevonden. Tijdens deze trajecten deden er gemiddeld 26 deelnemers mee, waarvan 80% al vijf trajecten verbonden is aan dit project. In het laatste traject zijn de deelnemers die zowel aanwezig waren bij de nul- als eindmeting gemiddeld 1,8 kilo afgevallen en 2,1 kilo in kracht toegenomen. Het nieuwe traject van ADO Den Haag zal in september 2022 van start gaan. Meer informatie is te vinden op https://adodenhaag.nl/nl/maatschappelijk/activiteiten/gezondheid/10017-ado-den-haag-footcamp

06072022 footcamp afsluiting 003