ADO Den Haag 1 - 1 SC Heerenveen
  • Zondag 08 mei 2016 14:30u
ADO Den Haag is er in de laatste wedstrijd van het seizoen niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. Zondagmiddag kwam het team van coach Henk Fraser een gelijkspel overeen met sc Heerenveen. Gezien de kansenverhouding was een Haagse zege terecht, maar niet bij iedereen stond het vizier helemaal op scherp.
Bij ADO Den Haag stonden weinig verassende namen aan de aftrap. Ruben Schaken keerde weer terug in het elftal van Fraser, waardoor Dennis van der Heijden naar de bank werd verwezen. Voor de rest was de enige nieuwe naam, ten opzichte van vorige week tegen Heracles Almelo, die van Hector Hevel. De middenvelder maakte zijn basisdebuut voor ADO Den Haag, omdat Thomas Kristensen geblesseerd moest afhaken.
Het werd al snel duidelijk dat ADO Den Haag op een goede manier van dit seizoen afscheid wilde nemen. De ploeg creëerde in de eerste helft een handvol uitstekende kansen. Zo leek Hevel zijn basisdebuut op de luisteren met een goal, maar zijn inzet werd geblokt. Ook Mike Havenaar was een paar keer dichtbij een doelpunt. De Japanner had het vizier echter niet op scherp staan, want hij mikte een keer over en naast.
Havenaar had uiteindelijk een penalty nodig om de 1-0 te maken. De spits werd zelf naar de grond getrokken door Caner Cavlan. Ondanks dat keeper Erwin Mulder nog aan de strafschop zat, was het wel raak, de zestiende seizoenstreffer van Havenaar. Heerenveen kreeg alleen vlak voor rust een kleine schotkans via Luciano Slagveer, maar zijn inzet zeilde ruim naast.
Vijf minuten na de pauze had ADO Den Haag de score kunnen verdubbelen. Plotseling kreeg Schaken de bal voor zijn voeten. De vleugelaanvaller raakte de paal. Nog geen minuut na de kans van Schaken kwam Heerenveen uit het niets op 1-1. Een voorzet van Slagveer belandde op het hoofd van Mitchell te Vrede, die volledig vrij kon inkoppen.
In het laatste gedeelte van de wedstrijd was ADO Den Haag nog een aantal keer gevaarlijk. Invaller Giovanni Korte kopte een paar meter naast. En Havenaar zag Mulder redding brengen op een kopbal. De beste kans was nog voor een andere invaller, Dennis van der Heijden. Het ging wederom om een kopstoot. Mulder moest zich tot het uiterste strekken op de 2-1 te voorkomen. Diezelfde doelman stond ook in de weg bij een inzet van de laatste minuut van Korte. Zo eindigde de laatste wedstrijd van het seizoen in 1-1.

Door de remise is ADO Den Haag op een elfde positie geëindigd in de Eredivisie. Van de 34 wedstrijden won het er tien. Dertien maal stond er een gelijkspel op het scorebord, het vaakst van alle clubs. Elf keer gingen de Hagenaars ten onder. Na een paar weken vakantie zal ADO Den Haag eind juni weer beginnen aan de voorbereiding op het seizoen 2016/2017.