FC Berghuizen Vrouwen 0 - 9 ADO Den Haag
  • KNVB Beker vrouwen
  • Zondag 02 februari 2020 14:00u
  • Sportpark 't Venterinck

Met overtuigende cijfers heeft ADO Den Haag Vrouwen de volgende ronde van het bekertoenooi bereikt. FC Berghuizen was in de strijd om een plek in de kwartfinale geen partij: 0-9.

In het natte Oldenzaal begon het team van trainer Sjaak Polak gretig aan het bekerduel. In de eerste vier minuten vielen al drie corners te noteren. Na een aantal vergeefse pogingen viel de openingstreffer in de 18de minuut. Captain Nadine Noordam stuurde Chasity Grant diep en haar voorzet vanaf de achterlijn werd koel binnen getikt door Jannette van Belen. Twee minuten later haalde haar partner in de spits Jaimy Ravensbergen van afstand onhoudbaar uit: 0-2. Net na het half uur was de wedstrijd beslist. Dit keer was het Noordam die de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen joeg. De Haagse vrouwen gingen op jacht naar meer. De doelvrouw van Berghuizen wist een schot van Van Belen met een uiterste krachtsinspanning te keren. In de 39ste minuut had zij geen verweer tegen een inzet van Chasity Grant uit een hoekschop. Twee minuten voor rust bracht Grant Van Belen nog eens in stelling en zijn bepaalde de ruststand op 0-5.

Met Celainy Obispo als vervangster van Kayra Nelemans bleef ADO Den Haag Vrouwen de tegenstander na de thee in een wurggreep houden. In de 55ste minuut haalde Marisa Olislagers uit weer een hoekschop verwoestend uit: 0-6. Vijf minuten later vond Looijen Ravensbergen en zij rondde beheerst af. Shanique Dessing kwam daarna in het veld voor Van Belen. Na zichzelf knap vrij te hebben gespeeld deed Looijen het scorebord nog eens oplichten. Lizzy Mastemaker mocht daarna als invalster haar bekerdebuut voor de hoofdmacht maken. Zeven minuten voor tijd resulteerde flitsend combinatievoetbal in nummer negen. Grant fungeerde weer als aangever en Ravensbergen bracht voor de derde maal in het nieuwe jaar een hat-trick op haar naam.

FC Berghuizen - ADO Den Haag Vrouwen 0-9 (0-5)
Scoreverloop: 18. Van Belen 0-1, 20. Ravensbergen 0-2, 31. Noordam 0-3, 39. Grant 0-4, 43. Van Belen 0-5, 55. Olislagers 0-6, 60. Ravensbergen 0-7, 68. Looijen 0-8, 83. Ravensbergen 0-9