Terug naar resultaten
Achilles '29 5 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 24 februari 2017 19:30u
  • Sportpark De Heikant

Op zoek naar een ervaringsdeskundige op het gebied van verliezen? Kijk dan niet rond in de selectie van ADO Den Haag Vrouwen. Vrijdagavond werd tegen Achilles ’29 opnieuw een fraai resultaat behaald: 0-5. De laatste (competitie)nederlaag dateert inmiddels alweer van 3,5 maand (!) geleden.

IJzersterk. Zo was de eerste helft van ADO Den Haag Vrouwen op bezoek bij de laagvlieger van de Eredivisie Vrouwen te omschrijven. Maar liefst vier keer wisten de vrouwen van hoofdtrainer Arend Regeer het doel van de club uit Groesbeek te vinden. De eerste keer was in de vijfde minuut. Victoria Pelova liep door op doelvrouw Renate Verhoeven, die te laat was en de bal zodoende tegen Pelova schoot. Tergend langzaam rolde de bal het doel in: 0-1. ADO Den Haag Vrouwen had zich geen betere start kunnen wensen.

Treffer nummer twee liet niet lang op zich wachten. Een uitbal van keepster Jennifer Vreugdenhil kwam terecht bij Lindsey Keizerweerd, die uit de draai een diepe bal uit de hoge hoed toverde. De afronding van de wonderschone aanval kwam op naam van Nance van der Meer: 0-2. Acht minuten later, in minuut 21, werd de ontmoeting al op slot gegooid. Middels een heerlijke actie tussen twee vrouw door stuurde Pelova de thuisploeg het bos in om vervolgens met een uitstekend geplaatst schot de verre bovenhoek te vinden: 0-3. Het begrip ‘individuele klasse’ kreeg een nieuwe dimensie.

De meegereisde aanhang was amper uitgejuicht of de vierde goal lag in het netje. De ploeg van coach Judith Thijssen zat mis bij een uittrap van Vreugdenhil. Keizerweerd toonde zich echter wel van haar scherpste kant, nam de bal in ontvangst en had daarna een heerlijk afstandsschot in huis. Verhoeven wist de bal licht te toucheren, maar kon desondanks niet voorkomen dat een vierde Haagse treffer uitbleef: 0-4. Zeker was op dat moment dat na de rust een helft voor spek en bonen zou volgen.

En inderdaad, in het tweede bedrijf had het er alle schijn van dat Achilles ’29 zich beperkte tot het voorkomen van nog meer Haagse doelpunten. Dat lukte bijna meerdere  keren. Slechts eenmaal glipte er een muisje tussendoor. Een genadeloos afstandsschot van Mijke Roelfsema vanaf een meter of 25 belandde na zestig minuten via de onderkant van de lat in het doel van de Gelderlanders: 0-5. Na die goal liet ADO Den Haag Vrouwen de teugels vieren, al probeerde Jessie van Leeuwen door middel van een vrije trap nog wel tot scoren te komen. Helaas eindigde de inzet van de 20-jarige invalster op het dak van het doel.

Net als voor rust kwam Achilles ’29 er ook na de doelwissel niet aan te pas. Sterker nog, tot aan de tachtigste minuut wisten de zwartwitten geen enkele keer gevaarlijk te worden. Pas toen moest Vreugdenhil weer eens handelend optreden. Al met al werd het een gedenkwaardige avond voor de brigade uit de Hofstad. Goals, goed spel, een clean sheet, drie punten, wat wil een mens nog meer?

Karakteristiek:

Achilles ’29 – ADO Den Haag Vrouwen 0 - 5 (0 - 4)

Scoreverloop: 5. Victoria Pelova 0-1, 13. Nance van der Meer 0-2, 21. Victoria Pelova 0-3, 23. Lindsey Keizerweerd 0-4, 60. Mijke Roelfsema 0-5

Gele kaart: 75. Jody Schellekens (Achilles'29)

Scheidsrechter: Peter Bechay

Aantal toeschouwers: 200

Opstellingen: Achilles ’29: Renate Verhoeven; Beau Rijks, Kika van Es © (38. Joy Kersten), Yvette Derks, Demi ter Maat; Nena Hopmans (62. Romy van Oorschot), Amber Verspaget, Jody Schellekens, Melanie Bross; Michelle van der Laan, Bonita Theunissen

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk © (77. Sabine Kuilenburg), Mijke Roelfsema, Sharona Tieleman; Nadine Noordam, Michelle Vrieling, Victoria Pelova; Nance van der Meer (62. Jessie van Leeuwen), Marthe van Erk (69. Vesna Veltrop), Lindsey Keizerweerd

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner