ADO Den Haag 4 - 3 SC Telstar
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 20 november 2015 19:30u

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdag een fraai resultaat behaald in de Eredivisie Vrouwen. In een zenuwslopend duel met Telstar werd doelpuntrijk, laat en verdiend gezegevierd: 4-3.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen van de afgelopen week kon er worden afgetrapt in het Kyocera Stadion, waar Maartje Looijen al vroeg in de wedstrijd een fraaie steekbal op Pia Rijsdijk in huis had. Barbara Lorsheyd handelde echter attent met een knappe save.

Dominique Bruinenberg was de volgende thuisspeelster die de 1-0 had kunnen maken, waar het niet dat haar vrije trap op de uitgestoken vuisten van Lorsheyd belandde. Kort daarna creëerde ADO Den Haag Vrouwen de grootste kans tot dusver. Een voorzet van Lineth Beerensteyn kwam terecht bij Michelle Vrieling. Helaas vormde Lorsheyd (ex-ADO Den Haag Vrouwen) opnieuw een sta-in-de-weg.

In de veertiende minuut riep ADO Den Haag Vrouwen het onheil over zichzelf af. Miscommunicatie in de verdediging resulteerde in de 0-1 van Katja Snoeijs, die vrij voor Jennifer Vreugdenhil kwam te staan en de bal over de grond in de rechterbenedenhoek knikte. Een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen, maar gelukkig liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. In de 25ste minuut tikte Nadine Fritschy de bal onfortuinlijk in eigen doel, nadat Beerensteyn over de bal had geschoten: 1-1.

De groengelen zetten hun overwicht niet veel later om in een voorsprong. Vlak nadat een schot van Rijsdijk werd geblokt door Telstar-aanvoerster Aaike Verschoor, bekroonde Beerensteyn een uitstekende steekbal van Priscilla Mesker door oog-in-oog met Lorsheyd haar hoofd koel te houden om op het allerlaatste moment de bal onder de keepster door in het doel te schuiven: 2-1.

Al snel in de tweede helft, in de 52ste minuut, zat ADO Den Haag Vrouwen op rozen. Na een scrimmage kwam de bal terecht bij Rijsdijk, die de bal redelijk eenvoudig in de linkerbenedenhoek kon prikken: 3-1. Op de tussenstand viel niets af te dingen. Slechts één ploeg domineerde op het veld. Met een grote hoeveelheid hoekschoppen en flink wat kansen in en rondom de vijandelijke zestien zorgde de club uit de Residentie voor behoorlijk wat gevaar. Telstar oogde nerveus.

Nadat Carmen Simonis als invaller haar debuut had gemaakt in de hoofdmacht van de Hagenezen kantelde het tij. Met behoorlijk wat fortuin lukte het Telstar om de aansluitingstreffer te produceren. Een schot van de gasten ontplooide zich via Kim Dolstra tot een boogbal. De van richting veranderde inzet zette Vreugdenhil op het verkeerde been: 3-2. Tot overmaat van ramp lukte het Telstar ook nog om de 3-3 te maken. Met een lichte charge veroorzaakte aanvoerster Hélène Heemskerk een makkelijk gegeven penalty, die door Babiche Roof kiezelhard in de linkerbovenhoek werd gepoeierd.

In de slotfase kreeg invaller Dominique Vugts dé kans op de 4-3. Na een voorzet vanaf rechts had zij de bal voor het intikken, maar Lorsheyd stond op de juiste plaats op de doelpoging te keren. ADO Den Haag Vrouwen kreeg echter alsnog loon naar werken. Een eigen doelpunt van Babiche Roof was Lorsheyd te machtig: 4-3. Zodoende trok ADO Den Haag Vrouwen alsnog aan het langste eind.

ADO Den Haag Vrouwen – Telstar 4 – 3 (2 – 1)

Scoreverloop: 14. Katja Snoeijs 0-1, 25. Nadine Fritschy (eigen doelpunt) 1-1, 37. Lineth Beerensteyn 2-1, 52. Pia Rijsdijk 3-1, 75. Kim Dolstra (eigen doelpunt) 3-2, 78. Babiche Roof (strafschop) 3-3, 90. Babiche Roof (eigen doelpunt) 4-3

Gele kaart: 84. Anne-Fleur Duppen

Scheidsrechter: Bart van den Helder