• Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 04 februari 2024 14:30u
  • Fortuna Sittard Stadion

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zich knap hersteld van de misstap tegen PSV. In Sittard werd sub-topper Fortuna zondag met veel overtuiging onder de voet gelopen.

In het verre Sittard kwamen de Haagse vrouwen veel beter uit de startblokken dan een week eerder bij PSV. Manon van Raay creëerde een vroege eerste kans. Chloé Vande Velde vuurde naast. In de 10de minuut slingerde Nikki IJzerman uit een hoekschop de bal voor het doel. Topscorer Lobke Loonen sloeg onverbiddelijk toe met het hoofd: 0-1. Bij nog een goede Haagse aanval belandde de bal in de handen van de doelvrouw.

Nadat een poging van de thuisclub nipt over het doel van Barbara Lorsheyd was verdwenen, was het woord opnieuw aan de gasten. Op 20 meter van het doel haalde Bo Vonk na een goede actie uit. De bal sloeg als een granaat tegen het net: 0-2. Met de eerste Eredivisie-treffer van Vonk was het met de Haagse dadendrang nog niet gedaan. Tien minuten voor de rust legde Daniëlle Noordermeer de bal nauwkeurig gereed voor een vrije trap. Van vijf meter buiten het strafschopgebied joeg zij het leer keihard in de linkerbovenhoek. Wat een prachtgoal! Met die comfortabele voorsprong kon ADO Den Haag aan de thee.

lr240204pz63644

Met verse krachten probeerde Fortuna in de tweede helft uit een ander vaatje te tappen. Het team van de trainers Stephan Vos en Alex Scholte bleef echter dominant. Bij een steekpass van Loonen kwam Van Raay een teenlengte tekort om het net te vinden. Een corner van Shanique Dessing vond helaas geen Haags hoofd. Bij een tegenaanval hield captain Lorsheyd haar doel schoon door de bal uit de bovenhoek te halen. Vervolgens was het weer de beurt aan de Haagse aanval. Dessing zette met een voorzet op maat Loonen aan het kanon. Haar schot ging rakelings over de lat.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan kwamen Louise van Oosten en Gina Viehoff als invallers in het veld. Viehoff stond nog geen drie minuten in het veld toen zij een solo uit de schoenen schudde en de wedstrijd definitief in het slot gooide: 0-4. In de slotfase vierde Pleun Raaijmakers haar rentree als vervanger van Lysanne van der Wal. Kayra Nelemans greep goed in bij een aanval van Fortuna. De Haagse defensie hield voor de vijfde keer dit seizoen de nul. Met drie welkome punten in de knip was de langste busreis van het seizoen zeker geen bezoeking.

lr240204pz63870

Karakteristieken

Fortuna Sittard - ADO Den Haag Vrouwen 0-4 (0-3)

Scoreverloop: 10. Loonen 0-1, 25. Vonk 0-2, 35. Noordermeer 0-3, 72. Viehoff 0-4

Scheidsrechter: Uittewael

Opstelling Fortuna Sittard: Dinkla - Knol, Moorrees, Van Diemen, Tuin, Van Heeswijk, Delacauw, Antonsdóttir (61. Pedersen), Hulst (46. Gros), Wullaert, Teulings (46. Huizenga)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd (captain) - Vonk (78. Pijnacker Hordijk), Noordermeer, Douma, Nelemans - Van Raay, Vande Velde (69. Van Oosten), Van der Wal (84. Raaijmakers), IJzerman (78. Eijken) - Loonen, Dessing (69. Viehoff)