Terug naar resultaten
AFC Ajax 3 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 17 december 2023 12:15u
  • Sportpark De Toekomst

ADO Den Haag Vrouwen is er zondag niet in geslaagd Ajax pijn te doen. Een gemiste strafschop en te makkelijk geïncasseerde tegentreffers maakten een stunt tot een illusie.

Zeven dagen na de puntendeling onder de rook van De Kuip begon ADO Den Haag in dezelfde opstelling aan het duel met Ajax in de schaduw van de Johan Cruijff Arena. De gasten begonnen ijzersterk. Binnen zes minuten namen Lobke Loonen en Nikki IJzerman het Amsterdamse doel onder vuur. De poging van Loonen ging over, IJzerman schoot rakelings naast. Een minuut later ging de bal op de stip. Manon van Raay zette een goed blok en de Amsterdamse doelvrouw zag zich genoodzaakt Loonen onderuit te halen. De Haagse topschutter ging zelf achter de bal staan, maar zag haar schuiver gestopt. Ondanks die tegenvaller bleef ADO Den Haag agressief en met lef voetballen. Bij de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg kreeg het echter de kous op de kop: 1-0.

Aan de Haagse strijdwijze veranderde dat niets. Ajax bleef moeite houden met de Haagse buitenspelval, een erfenis van Aad Mansveld. De bezoekers kwamen wel moeilijker tot mogelijkheden. Daardoor kwam een tweede opdoffer exrra hard aan. Bij een vrije trap voor de thuisclub lette de Haagse defensie niet goed op en rolde zo de loper uit voor de tegenstander: 2-0. Trainer Alex Scholte zag zijn ploeg nog wel pogingen doen voor de pauze iets terug te doen. Een schot van Van Raay werd gekeerd en Louise van Oosten joeg de bal over.

2023 12 17 ajax ado den haag 14

Bij ontstentenis van een aansluitingstreffer leek na de thee het geloof in een wederopstanding geslonken. Van Raay schonk Nikki IJzerman een plotselinge kans, maar vrij voor het doel mikte zij geschrokken naast. Aan de andere kant mochten de Hagenezen niet mopperen dat Ajax mogelijkheden liet liggen. Zo bloedde een hoopgevend begonnen wedstrijd langzaam maar zeker dood. In de 77ste minuut zorgde Leuchter voor de definitieve doodsteek: 3-0.Een doekje voor het bloeden was ADO Den Haag ook niet gegund.

Ajax - ADO Den Haag Vrouwen 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 12. Hoekstra 1-0, 34. Leuchter 2-0, 77. Leuchter 3-0

Scheidsrechter: Smit

Opstelling Ajax: 

Van Eijk - Noordam, Spitse, De Sanders, Verhoeve, Sabajo, Van Gool, Noordman, Jansen, Leuchter, T. Hoeekstra

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd (captain) - Vonk (66. Stoop), Noordermeer, Douma, Nelemans - Vande Velde (78. Abali), Van der Wal - Van Oosten, Loonen, Van Raay (78. Viehoff), IJzerman

2023 12 17 ajax ado den haag 12

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner