• Eredivisie Vrouwen
  • Zaterdag 09 december 2023 16:30u
  • Sportpark Varkenoord

Met een puntendeling tegen Feyenoord deed ADO Den Haag Vrouwen zichzelf zaterdag tekort. De gasten hadden op Varkenoord het beste van het spel, maar verzuimden zichzelf te belonen.

Met de in de basis teruggekeerde Chloé Vande Velde had ADO Den Haag in de eerste helft het beste van het spel. Terwijl achterin niks werd weggegeven, waren ook de beste kansen voor de ploeg van het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte. Bij de eerste Haagse mogelijkheid wist oud-Hagenaar Celainy Obispo, Lobke Loonen van scoren te houden. Uit een hoekschop stuitte Vande Velde eerst op de Rotterdamse doelvrouw. In de rebound kopte Van Raay in, maar nu bracht de paal redding. De toeschouwers en kijkers op ESPN zagen daarna Daniëlle Noordermeer uit een vrije trap naast mikken. Een vloeiende Haagse combinatie leverde uiteindelijk toch de verdiende voorsprong op. Topscorer Lobke Loonen liet Weimar met links kansloos: 0-1.

In het tweede bedrijf probeerde Feyenoord met een drietal wissels de bordjes te verhangen. De Rotterdammers zochten nu sneller de diepte. De Haagse defensie stond echter pal. Vrijgespeeld door Bo Vonk en Louise van Oosten kwam Manon van Raay bij een goede mogelijkheid niet tot een schot. Op het uur wist Feyenoord uit het niets wel het doel te vinden: 1-1. De Haagse vrouwen moesten daardoor opnieuw op zoek naar de winst. Na een hoekschop van Nikki IJzerman werd een inzet van Lysanne van der Wal geblokt. Van Raay kon in het Rotterdamse strafschopgebied net niet bij een vrije trap van Noordermeer. In het Haags kwartiertje zetten de bezoekers nog eens aan. Een vrije trap van Noordermeer werd gekeerd door de muur. Uit weer een corner van IJzerman schoot Wiëlle Douma naast. Loonen en Van Oosten brachten IJzerman in stelling, maar haar inzet werd gestopt. Twee minuten voor tijd kon invaller Vanessa Susanna vrij op het doel afgaan. Ten koste van een rode kaart wist Brandau een tegentreffer te voorkomen. De vrije trap van Noordermeer eindigde opnieuw in de muur. In blessuretijd was Cato Pijnacker Hordijk nog twee keer dicht bij een goal. Haar kopbal uit een hoekschop van Van Oosten ging naast en een uithaal richting hoek wist Weimar spijtig genoeg te keren.