Terug naar resultaten
AZ 2 - 4 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 05 november 2023 12:15u
  • AFAS Trainingscomplex

Op bezoek bij AZ behaalde ADO Den Haag Vrouwen zondag de tweede uitzege dit seizoen. De thuisclub had geen antwoord op de Haagse vuurkracht.

Op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer begon ADO Den Haag Vrouwen met Nicole Stoop in de basis tegen haar oude club. Het duurde enige tijd voor de wedstrijd echt op gang kwam. De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub. Daniëlle Noordermeer wist te voorkomen dat haar ploeg op achterstand kwam. Aan de andere kant levert een goede voorzet van Louise van Oosten niets op. 

In het vervolg wisten de gasten AZ beter onder druk te krijgen. Twee keer wist de Alkmaarse doelvrouw redding te brengen. Op het half uur was het wel raak. Uit een inswingende hoekschop van Nikki IJzerman kopte Lobke Loonen haar team op voorsprong: 0-1. Snel daarna nam Manon van Raay het doel onder vuur. Haar poging werd gekeerd. Bij een door de wind vertraagde terugspeelbal van Bo Vonk greep Barbara Lorsheyd attent in. Richting rust nam ADO Den Haag geen gas terug. Na een goede individuele actie stuurde Vonk Loonen op avontuur. De trekbal van de spits werd door IJzerman snoeihard tussen de palen geschoten: 0-2. Wat een prachtgoal! Pogingen van de Alkmaarse vrouwen om voor de thee wat terug te doen, werden door Lorsheyd en Stoop bekwaam verijdeld.

Met de wind in de rug begonnen de Haagse vrouwen goed aan de tweede helft. Een vrije trap van Kayra Nelemans caramboleerde via een Alkmaarse speler tegen de touwen: 0-3. Noordermeer probeerde uit een corner van IJzerman direct zout in de wonden te strooien. Dit keer redde de doelvrouw. In het Haagse doel verwerkte Lorsheyd een hoekschop kundig. Direct na het ingaan van het Haags kwartiertje liet Nelemans de meegereisde fans nog eens juichen. Dit keer joeg zij een vrije trap rechtstreeks in het doel: 0-4  Ilham Abali en Vanessa Susanna kwamen daarna als invallers in het veld. In de slotfase deed Van Lunteren namens AZ wat terug: 1-4. Vlak voor tijd viel een tweede tegentreffer, maar dat kon de triomferende bezoekers niet meer deren.

Karakteristieken

VV Alkmaar - ADO Den Haag Vrouwen 2-4 (0-2)

Scoreverloop: 30. Loonen 0-1, 39. IJzerman 0-2, 55. Van Bentum eigen doel 0-3. 76. Nelemans 0-4, 82. Van Lunteren 1-4, 89. Spaan 2-4

Scheidsrechter: Van Westing

Opstelling AZ:

Liefting - Mol, Woons, M. Stoop, Caprino, Van Bentum, Colin, Van Lunteren, Boukakar, Van der Most, Spaan

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd (captain) - Vonk (85. Pijnacker Hordijk), Noordermeer, Stoop, Nelemans (85. Burgers) - Van der Wal, Douma (79. Abali) - Van Oosten, Loonen (85. Van Egmond), Van Raay (79. Susanna), IJzerman

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner