ADO Den Haag 5 - 0 RWD Molenbeek
  • Oefenduel
  • Zaterdag 30 juli 2022 17:30u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft ook zijn vijfde en laatste oefenwedstrijd deze voorbereiding weten te winnen. In het Bingoal Stadion werd RWD Molenbeek, in een duel achter gesloten deuren, met maar liefst 5-0 verslagen. De Waal was twee maal goed voor een treffer en de andere goals kwamen op naam van Verheydt, Werker en Struick. Het was het laatste duel voordat de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen voor de deur staat. Vrijdag trapt ADO Den Haag het Keuken Kampioen Divisie-seizoen af tegen Heracles Almelo.

(L-R)

Eigenlijk zou ADO Den Haag gisteren al gespeeld hebben tegen FC Volendam, maar omdat de Volendammers een duel tegen Panathinaikos prefereerden, ging het niet door. In RDW Molenbeek werd gelukkig op tijd een nieuwe oefentegenstander gevonden. De Belgische voetbalclub had eerder vandaag al een oefenwedstrijd erop gespeeld en met 2-1 gewonnen. Dit duel tussen ADO Den Haag en RWD Molenbeek betekende de eerste officieuze wedstrijd in het stadion sinds de naam van de thuishaven in Bingoal werd gewijzigd. Helaas moest de wedstrijd wel achter gesloten worden afgewerkt.

(L-R)

Tot nu trok ADO Den Haag in alle vier de oefenwedstrijden in de voorbereiding aan het langste eind en dat wilde de ploeg vandaag in stijl afsluiten met een overwinning. De Hagenaars gingen in ieder geval prima van start, want na drie minuten spelen lag de bal al in het netje. De Waal stond volledig vrij in het strafschopgebied en kon op aangeven van Joël Zwarts vrij gemakkelijk raak schieten. De aanvallende middenvelder kreeg daarbij ook alle ruimte om een hoek te kiezen en uit te halen. Het was een ideale start van dit oefenduel waarin hoofdtrainer Dirk Kuijt zijn ploeg nog één keer aan het werk kon zien voordat de competitie vrijdag (Heracles-uit) eindelijk weer begint.

Pas twintig minuten na deze treffer viel de volgende mogelijkheid te noteren. De tandem Kemper-Verheydt, succesvol vorig seizoen in meerdere wedstrijden, was bijna verantwoordelijk voor de 2-0 halverwege de eerste helft. Boy Kemper gaf afgemeten voor en Verheydt kreeg zijn hoofd goed achter de bal. Helaas zag de spits zijn poging op de paal belanden. RWDM had zich tot dan toe nog niet laten zien voor het Haagse doel. Ruim tien minuten voor tijd leken ze even gevaarlijk te worden, maar Carlson was er op tijd bij om de aanval onschadelijk te maken. Net voor rust kreeg Biron de volgende kans namens de Belgische tweedeklasser en ook ditmaal was het niet raak. Er hing net perse een doelpunt in de lucht voor de rust, maar die kwam er wel. Opnieuw Max de Waal wist de bal achter doelman Defourny te krijgen en dat deed de middenvelder prachtig. Vanaf ongeveer twintig meter schoot hij heerlijk raak in de kruising. ADO Den Haag kon hieroor met een goed gevoel de kleedkamer in.

(L-R)

Net als in de eerste helft, schoot ADO Den Haag ook na rust uitstekend uit de startblokken. Binnen vier minuten tekende Verheydt voor de 3-0. De Haagse spits werkte van dichtbij binnen na een goede voorzet van Joël Zwarts, die hiermee zijn tweede assist van de dag wist te geven. Het speelbeeld had veel gelijkenissen met dat van de eerste helft. Niet gek veel kansen, maar ADO Den Haag speelde een prima wedstrijd. RWDM had net een aantal mogelijkheden gehad toen ADO Den Haag de score nog verder uitbreidde. Dit keer was het Werker die een hoekschop van De Waal goed binnen kopte. Even daarvoor was de nieuwe aanwinst Sellouki het veld ingekomen voor Zwarts en maakte daarmee zijn officieuze debuut voor geel-groen. Wie ook binnen de lijnen was gekomen was Rafael Struick. Met een goede actie en dito afronding zorgde de jonge aanvaller voor het slotakkoord.

(L-R)

ADO Den Haag – RWD Molenbeek (2-0) 5-0

Scheidsrechter: Laurens Gerrets

Scoreverloop: 3. De Waal 1-0, 44. De Waal 2-0, 49. Verheydt 3-0, 66. Werker 4-0, 88. Struick 5-0

Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Rodríguez (46. Hall), Werker, Carlson, Kemper (73. Siereveld); Wehrmann, Breinburg (62. Klas), De Waal; Severina (79. Struick), Verheydt, Zwarts (62. Sellouki)

Opstelling RWD Molenbeek: Defourny; Heris, Ruyssen, le Joncour, Ferraro; Diallo, Sankhon, Botella; Hazard, Smeets, Biron

Auteur: Rokus Driesen