ADO Den Haag 1 - 0 FC Eindhoven
  • Vrijdag 07 oktober 2022 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft eindelijk weer in eigen huis weten te winnen. In het Bingoal Stadion bracht de Haagse ploeg FC Eindhoven haar eerste nederlaag van dit seizoen toe door 1-0 te winnen. Verheydt maakte een kwartier na rust het enige doelpunt van de wedstrijd uit een voorzet van Bilate.

Bij ADO Den Haag stonden er vier andere namen aan de aftrap ten opzichte van het vorige duel tegen Jong PSV. Siereveld en Rodríguez stonden vanavond op de posities van Van Breemen en Hall, terwijl Bilate en Catic de voorkeur kregen boven Zwarts en Severina. Hall kon er vanwege een blessure niet bij zijn vanavond.

lr221007ab16562

ADO Den Haag ging dus met vier nieuwe basisspelers het duel tegen het stugge FC Eindhoven in. De formatie van trainer Rob Penders had voor aanvang van deze wedstrijd nog niet verloren in de eerste negen competitieduels. De bezoekers deelden na bijna zes minuten het eerste speldenprikje uit, want meer was het niet. Brym schoot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar de poging miste precisie. Vervolgens liet Rottier, ex-speler van ADO Den Haag zich zien voorin, maar zijn schot was te zacht en daardoor een makkelijke prooi voor Wentges. Halverwege het eerste bedrijf liet ADO zich ook eindelijk zien voor het vijandelijke doel. Bilate nam het doel van Eindhoven zonder succes onder vuur.

Drie schoten, dat eigenlijk niet eens echt grote kansen waren, meer was het niet dat er gebeurde in de tot dan toe saaie wedstrijd. En dat terwijl er voor FC Eindhoven alles aan was gelegen om een goed resultaat, lees een ruime overwinning, te behalen om nog enige kans te maken op de eerste periodetitel. ADO Den Haag snakte natuurlijk ook naar de punten. De Hagenaars namen voor rust, net als de uitploeg, echter weinig risico en daardoor lieten beide ploegen zich schaars zien voor het andere doel. Het duel kabbelde voort tot aan de rust en dat er verder niks meer gebeurde tot aan de rust zal weinig toeschouwers verbaasd hebben.

lr221007ab16878

Na rust kwam ADO Den Haag beter voor de dag, al was de eerste goede kans voor de Eindhovenaren. Brym produceerde een schuiver van dichtbij die goed werd gepakt door Wentges. Hierna leek Absalem dichtbij de openingstreffer uit een voorzet, maar zat er een verdediger tussen. Vervolgens werd Kishna ingebracht door de trainer en die wissel werd met gejuicht ontvangen door het publiek in het Bingoal Stadion. Met zijn eerste balcontact zorgde de buitenspeler al bijna meteen voor een assist. Zijn goed aangemeten hoekschop kwam op het hoofd van Asante en die kopte via een Eindhovense achterhoede speler over.

Het was duidelijk dat er wat vertrouwen in het elftal sloop en het was wachten op de Haagse openingstreffer. Daar hoefde het Haagse publiek niet lang meer op te wachten, want in minuut 60 lag de bal achter doelman Bertrams. Bilate kreeg de bal aan de zijkant, gaf prima voor op Thomas Verheydt en onze spits schampte de bal met zijn hoofd en kopte raak in de verre hoek: 1-0.

lr221007ab16960

Helaas was Siereveld voorafgaand aan dat doelpunt in een botsing geblesseerd geraakt en moest daarom het veld verlaten. Voor hem in de ploeg kwam Van Breemen, de man die vorige week zijn basisdebuut maakte in de hoofdmacht.

De thuisploeg had in de gehele tweede helft een licht overwicht en de tussenstand was daarom ook zeker niet onverdiend tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. De score liep net voor het begin van het Haags Kwartiertje nog bijna verder uit toen Verheydt een voorzet van Catic net niet binnen schoot.

Met nog tien minuten spelen werden de moe gestreden Catic en Bilate gewisseld en voor de twee aanvallers kwamen Severina en Zwarts in de ploeg. Het einde was nog penibel maar het kon niet voorkomen dat iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt weer met een lach op het gezicht het laatste fluitsignaal aanhoorden.