Heracles Almelo 4 - 0 ADO Den Haag
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Vrijdag 05 augustus 2022 20:00u
  • Erve Asito

ADO Den Haag is het nieuwe seizoen slecht begonnen. In Almelo ging de ploeg van trainer Dirk Kuijt met 4-0 onderuit tegen Heracles Almelo. De bezoekers kenden een dramatische eerste helft waarin het maar liefst vier tegentreffers moest incasseren. Daardoor was de wedstrijd in feite al gespeeld en ook na rust kon het geen vuist maken tegen de Eredivisie-degradant van afgelopen seizoen.

Voor dit duel had Wehrmann een plek op het middenveld gekregen, terwijl Breinburg op de bank begon. In aanloop naar dit duel gaf trainer Dirk Kuijt aan dat Breinburg in de voorbereiding wat pijntjes heeft gehad en geen risico met de middenvelder wilde nemen. De aftrap van deze wedstrijd, maar nog sterker, van het seizoen werd verricht door een supporter van beide clubs. Alberto had de eer namens ADO Den Haag en Karin voor de thuisploeg.

lr220805ab32548

Met deze symbolische aftrap begon het duel nog ontspannen voor ADO Den Haag. Toen het duel eenmaal officieel begonnen was sloeg dat snel om. Heracles Almelo was duidelijk getergd om goed te beginnen en ADO daarentegen leek nog niet helemaal scherp. De Heraclieden hadden slechts vier minuten nodig voor een eerste treffer. Uitgerekend Vejinovic, ex-ADO, schoot een vrije trap fraai raak vanaf een meter of twintig. Met dank aan Wentges stond die 1-0 er twee minuten later nog steeds. De goalie hield een poging tegen van Emil Hansson, die de doortocht had richting het Haagse doel.

lr220805ab32587

De bezoekers liepen vanaf het begin achter de feiten aan stapelden fout op fout. Dit werd halverwege de eerste helft afgestraft door Armenteros die de 2-0 achter Wentges schoot. Deze 2-0 voorsprong was zeker niet onverdiend en ADO had geluk dat Hansson in de 28e minuut slordig met een grote kans op een treffer omging. Echter was het vrij snel hierna alsnog raak. Heracles benutte de ruimte die ADO Den Haag gaf goed en Armenteros werd op randje buitenspel bereikt en de spits maakte keurig af. Een paar minuten voor het einde van de waardeloze eerste helft liet de Haagse ploeg zich voor het eerst gelden. In eerste instantie ging een vrije trap er net niet in nadat Werker de bal in gevaarlijke positie bracht, maar er niemand tegenaan kon lopen. Een minuutje later gaf Klas een heerlijke voorzet op Severina, die de bal op zijn borst aannam en daarna helaas zijn voet niet goed achter de bal kreeg.

Het was voor de supporters in het uitvak het enige momentje van opwinding voor rust. De Almelose fans hadden het beter naar hun zin, zeker toen Laursen op slag van rust ook nog de 4-0 op het scorebord zette en Erve Asito ontplofte van vreugde wederom.

lr220805ab32577

ADO Den Haag wist dat het in de tweede helft veel meer moest laten zien om er niet een nog vervelender avond van te maken. Na de pauze bleef Severina achter in de kleedkamer en voor hem in de plaats viel Catic in voor wat frisse benen voorin. Het eerste kwartier hielden de Hagenaars zich iets beter staande dan voor rust. In minuut 62 kreeg de thuisploeg een penalty van scheidsrechter Manschot. Carlson maakte een overtreding op Ouahim en de arbiter wees resoluut naar de stip. De ADO-beul van de eerste helft, Samuel Armenteros, ging achter de bal staan om zijn derde van de avond te maken. Wentges, die al meerdere keren goede reddingen had, stak hier een stokje voor door de goede hoek te kiezen

lr220805ab32592

Aanvallend kon ADO Den Haag ook in de tweede helft niet veel brengen en had het geluk dat Heracles wat gas terugnam. Achterin kwam de Haagse ploeg lang niet zo vaak in de problemen als voor rust. Goed was het over het algemeen allerminst en waren er te veel slordigheden om het de tegenstander lastig te maken. Wehrmann probeerde het tien minuten voor tijd met een poging in het vijandelijke strafschopgebied. Doelman Brouwer stond echter op de goede plek. In de slotfase gebeurde er niet veel meer, Heracles vond deze uitslag wel prima en ADO Den Haag wist ook dat er niet veel meer te halen viel. Een valse start dus voor de Hagenaars, een wedstrijd om snel te vergeten.

Karakteristieken
Heracles Almelo – ADO Den Haag (4-0)

Scoreverloop: 4. Vejinovic 1-0, 22. Armenteros 2-0, 34. Armenteros 3-0, 44. Laursen 4-0

Scheidsrechter: Manschot

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer, Bakboord, Sonnenberg, Hoogma, Roosken; Schoofs (67. Bruns), Vejinovic (59. Kiomourtzoglou), Ouahim; Laursen, Armenteros, Hansson

Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Hall, Werker, Carlson, Kemper; Wehrmann, Klas (71. Breinburg), De Waal, Severina (46. Catic), Verheydt, Zwarts

Auteur: Rokus Driesen
Fotografie: Angelo Blankespoor