ADO Den Haag 2 - 1 SC Telstar
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Maandag 21 maart 2022 20:00u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag heeft eindelijk weer weten te winnen. Op eigen veld sloeg het Telstar van zich af door een late treffer van Catic. Na een matige eerste helft zette Verheydt de thuisploeg na de pauze op een 1-0 voorsprong. Tien minuten voor tijd maakte aanvoerder Plet gelijk waarna Amar Catic met een lekker doelpunt de eerste zege sinds 6 februari veiligstelde.

thuis amofa

Vanwege de storm Eunice werd ADO Den Haag – Telstar, dat oorspronkelijk gepland stond op 25 februari, verplaatst naar vanavond. De Hagenaars startten met dezelfde elf namen als afgelopen vrijdag tegen FC Volendam (1-1). Bij Telstar waren er twee wijziging ten opzichte van de opstelling van het vorige duel. Verder startte Randy Wolters, ex-speler van ADO Den Haag, bij de ploeg van hoofdcoach Andries Jonker.

Op deze maandagavond kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken. Zowel Steijn als Bourard kregen al vroeg in de wedstrijd mogelijkheden op de openingstreffer. Tien minuten na het eerste fluitsignaal werden de gasten uit Velsen-Zuid voor de eerste maal gevaarlijk. Ozan Kökcü miste precisie met zijn poging en de bal schoot over. In het eerste half uur drong ADO Den Haag wel aan, al leidde dit niet tot grote kansen. Die ene grote kans kreeg Telstar in de 28e minuut wel. Dit werd dan wel ingeleid door een grove fout in de Haagse defensie waarna Van Doorm werd weggestuurd en recht op de keeper af kon lopen. Gelukkig stond Damen goed opgesteld en kon de ADO-doelman redding brengen op het schot.

thuis damen

De kansen waren schaars in de eerste helft en als er wat gebeurde was het meteen ook erg gevaarlijk. Een tweede levensgrote kans voor de bezoekers diende zich net voor rust aan toen Kökcü de volledig vrijstaande Plet bediende. Op merkwaardige wijze kreeg de Telstar-aanvaller hem er niet in en eindigde zijn poging van dichtbij op het aluminium. In de rebound bracht Damen goed redding op een laag schot van Fernandes.

Op slag van rust zette de ploeg van trainer Franken nog even aan. Reemst stak Bourard goed weg, vervolgens gaf de gelegenheidslinksbuiten de bal op Verheydt waarna laatstgenoemde de bal onder druk van een verdediger niet goed kon plaatsen. Nog in blessuretijd waren Bourard en Verheydt weer bij een mogelijkheid betrokken. Na goed samenspel van de twee probeerde Bourard de bal terug te geven op de ADO-spits, maar de voorzet belandde op de lat.

thuis asante

Het grootste vermaak voor het thuispubliek kwam dus net voor rust. Na de pauze hoefden de supporters daar minder lang te wachten. De tweede helft van de wedstrijd was iets meer dan vijf minuten onderweg toen Verheydt in het strafschopgebied naar de grond werd getrokken door Aktas. Scheidsrechter Hensgens wees resoluut naar de stip en zo mocht de topscorer aanleggen voor doelpunt nummer 22 in de Keuken Kampioen Divisie. Thomas Verheydt schoot onberispelijk raak in de linkerhoek en zo stond de 1-0 voorsprong eindelijk op het scorebord.

In de volgende aanval van ADO Den Haag was daar ook bijna de tweede. Dhoraso Moreo Klas punterde echter net over het doel van de opponent. Hiermee was de Haagse aanvalsdrang niet ten einde, want vijf minuten na de kans voor Klas kreeg Verheydt de mogelijkheid voor zijn tweede van de avond. Na een goede pass van Reemst raakte de Hagenees de buitenkant van de paal.

thuis steijn

Telstar kwam er eigenlijk de gehele tweede helft niet echt aan te pas en was het enkel ADO Den Haag dat aanspraak maakte op de drie punten. Om die driepunter veilig te stellen was het wel zaak om die tweede treffer te maken om een eventuele late gelijkmaker zoals tegen FC Volendam te voorkomen. Klas deed een duit in het zakje maar wist niet te scoren vanaf de rand van het strafschopgebied.

Zoals gebruikelijk werd er een kwartier voor tijd afgeteld voor het Haags Kwartiertje in het Cars Jeans Stadion. De hoop was er dat ADO Den Haag in het laatste kwartier het duel op slot kon gooien en zo na 6 februari eindelijk weer een overwinning bij kon schrijven. En zo lang de goal niet viel aan eigen kant bleef het spannend. Helaas voor de Haagse formatie ging het tien minuten voor tijd toch weer fout en gebeurde waar men voor vreesde. Aanvoerder Glynor Plet maakte van dichtbij de gelijkmaker voor de bezoekers. Gelukkig was daar Amar Catic die de Hagenaars na goed doorzetten vlak voor tijd redde met een doelpunt en zo de zege veiligstelde.