ADO Den Haag 1 - 1 SC Heerenveen
  • Zaterdag 28 november 2020 20:00u

ADO Den Haag heeft aan de thuiswedstrijd met sc Heerenveen één punt overgehouden: 1-1. De ploeg van hoofdtrainer Ruud Brood toonde tekenen van herstel na de zeperd van vorige week en wist met hard werken een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ricardo Kishna maakte na 1.168 dagen zijn rentree op de velden na een slepende blessure.

Brood wijzigde, na de grote nederlaag van vorige week tegen Sparta Rotterdam, zijn ploeg op vier plaatsen. De oefenmeester had basisplaatsen ingericht voor Boy Kemper, Pascu, David Philipp en Michiel Kramer. Daarnaast zat Kishna voor de eerste keer bij de wedstrijdselectie.

ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en was in het eerste kwartier de bovenliggende partij. Al snel creëerde het een aantal kansen via Shaquille Pinas, die deze wedstrijd op het middenveld speelde, Kramer en Philipp. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg ook terecht loon naar werken. Een prachtige steekpass van Pascu op Philipp werd door de Duitser bekwaam afgerond: 1-0.

Een fantastische opsteker voor de Haagse formatie, maar lang kon het niet genieten van de voorsprong. De bezoekers waren bij hun eerste de beste kans direct trefzeker. Bij een combinatie tussen Ibrahim Dresevic en Joey Veerman had de Haagse verdediging geen antwoord in huis en bracht Veerman beide ploegen weer in evenwicht: 1-1.

Na een half uur spelen moest doelpuntenmaker Philipp zich noodgedwongen laten vervangen en was Kishna zijn vervanger. Een heugelijk moment voor Kishna, die na drie jaar, drieënzeventig dagen, vier uur en zesentwintig minuten weer zijn opwachting binnen de lijnen kon maken.

Amper vijf minuten in het veld deed Kishna direct van zich spreken. De aanvaller verlengde een lange bal op subtiele wijze met zijn hak op de inlopende Ilay Elmkies. De Israëliër verschafte zichzelf vervolgens een prima schotkans, maar had pech dat zijn schot geblokt werd door een Fries been.

In de tweede helft had ADO Den Haag het een stuk lastiger met de bezoekers. De Friezen waren nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en waren ook verschillende keren gevaarlijk voor het doel van Luuk Koopmans. Henk Veerman (kopbal naast), Joey Veerman (schot geblokt door Kramer) en Rodney Kongolo (voor een leeg doel over) faalden echter allen in kansrijke positie.

In het laatste kwartier, waarin Brood nog diverse wissels toepaste, kwam ADO Den Haag wederom enkele keren met de schrik vrij. Enkele hachelijke situaties voor het eigen doel werden overleefd, waarna de opluchting groot was toen scheidsrechter Danny Makkelie na vijf minuten blessuretijd voor het eindsignaal floot. Volgende week gaat ADO Den Haag op bezoek bij FC Utrecht. De wedstrijd in de Domstad begint zondag om 14.30 uur.

ADO Den Haag – sc Heerenveen 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 13. Philipp 1-0, 16. J. Veerman 1-1

Scheidsrechter: Makkelie