svv Scheveningen 0 - 2 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Maandag 01 juli 2019 19:19u
  • Houtrust

Net als vorig jaar heeft ADO Den Haag de oefenwedstrijd tegen SVV Scheveningen met een verschil van twee doelpunten gewonnen. Dankzij doelpunten van Lex Immers en Tomas Necid werd het 0-2 tegen de Tweede Divisionist, die vanwege haar 100-jarige jubileum een groot feest vierde.

Bij de toss overhandigde Immers namens ADO Den Haag als felicitatie een bloemetje aan Scheveningen-captain Samir El Moussaoui. Vlak daarna was het tijd voor een minder leuk, maar wel bijzonder respectvol moment. Er werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de overleden Piet van Toorn, oud-keeper en –keeperstrainer van Scheveningen.

ADO Den Haag speelde een degelijke eerste helft ‘op’ Scheveningen. Zonder een heel hoog baltempo te hanteren kwam de ploeg van Fons Groenendijk daarin tamelijk gemakkelijk op een 0-2 voorsprong, terwijl er geen muis door de Haagse defensie kwam.

Na een rustig kwartiertje brak Immers de ban op Sportpark Houtrust. De routinier nam de bal aan, bleef rustig, kapte naar zijn linker en schoof de bal beheerst in de verre hoek. Een kwartier later verdubbelde Necid de marge. De Tsjech toonde zich sterk en schoot vanuit de draai de 0-2 binnen. Zijn vierde goal van de voorbereiding alweer. Voor de treffer van de spits kreeg jarige job Hennos Asmelash (20) ook al een grote kans, maar het vizier van de middenvelder stond niet op scherp.

Scheveningen forceerde één wapenfeit in de eerste helft. Dat was een vrije trap van Levi Schwiebbe, die zich normaal als lid van de technische staf rond de spelers van ADO Den Haag bevindt, maar nu als tegenstander van zijn directe collega’s op het veld stond. De vrije trap ging een metertje over.

Groenendijk stuurde andermaal elf nieuwe namen het veld in na de rust. Waaronder Erik Falkenburg, die vanuit de kluts tot scoren kwam, maar het doelpunt afgekeurd zag worden. Nadat pogingen van Danny Bakker en Delano Ladan voorlangs gingen en Gio van Ree namens Scheveningen gevaarlijk over schoot, kabbelde de wedstrijd voort totdat Luca Cantineau (vorig jaar ook arbiter bij Scheveningen-ADO Den Haag) voor het einde floot. Eventjes leek het nog 0-3 te worden, maar Falkenburg zag een fraaie vrije trap gepakt worden door keeper Björn Bénard.

ADO Den Haag speelt komende zaterdag (6 juli) de volgende oefenwedstrijd. Dan gaat de brigade van Groenendijk weer op bezoek bij Laakkwartier.

SVV Scheveningen - ADO Den Haag   0-2 (0-2)

Scoreverloop: 17. Immers 0-1, 32. Necid 0-2

Scheidsrechter: Luca Cantineau

Opstelling eerste helft: Groothuizen; Malone (23. Gorter), Beugelsdijk, Pinas, Polley; Immers, El Khayati, Asmelash; Goppel, Necid, Boussakou.

Opstelling tweede helft: Havekotte; Van Ewijk, Kuipers, Pinas, Meijers; Rieder, Bakker, Van Kleef; Van Kins, Ladan, Falkenburg.

Auteur: Koen Jans