FC Utrecht 3 - 3 ADO Den Haag
  • Zondag 08 april 2018 12:30u
  • Stadion Galgenwaard

De uitwedstrijd tegen FC Utrecht leek voor ADO Den Haag op een 2-2 gelijkspel uit te draaien. Totdat invaller Elson Hooi in blessuretijd de 2-3 binnenschoot. Iedereen dacht dat daarmee de drie punten in de tas waren, maar een rake vrije trap van Zakaria Labyad in de absolute slotseconde zorgde ervoor dat er toch een remise uit de bus rolde: 3-3.

Fons Groenendijk moest de nodige wijzigingen in zijn team doorvoeren ten opzichte van het laatste duel met AZ. Zowel Tyronne Ebuehi als Robert Zwinkels kampte met een liesblessure. Zij werden vervangen door respectievelijk Trevor David en Indy Groothuizen. Laatstgenoemde maakte daarmee zijn Eredivisiedebuut. In de defensie was er weer plek voor Tom Beugelsdijk, die terugkeerde van een hamstringkwetsuur. Ook Sheraldo Becker mocht weer zijn opwachting maken na een bovenbeenblessure. Overigens moest Becker er na 25 minuten alweer af, omdat hij toch te veel last had. Elson Hooi verving hem.

FC Utrecht begon stormachtig aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten waren er aardige kansen voor Mateusz Klich (schot van lijn gehaald) en Sander van de Streek (inzet over). ADO Den Haag doorstond die beginfase goed en kreeg in de zevende minuut zelf de eerste kans. Een uittrap van Groothuizen belandde panklaar voor de voeten van Becker. Hij haalde in één keer uit. Helaas zeilde zijn poging naast.
Het middengedeelte van de eerste helft was voor ADO Den Haag. De mannen van Groenendijk doken geregeld gevaarlijk op voor het vijandelijke doel. Met name via kopkansen. Zo mikten Nasser El Khayati en Bjørn Johnsen naast met het hoofd. Een Haagse voorsprong zat er echter niet in. Naarmate de rust dichterbij kwam, kroop FC Utrecht wat meer uit de schulp. Dat werd ingegeven door een schot van Klich, dat geweldig gekeerd werd door Groothuizen. Twee minuten voor rust lukte de keeper dat niet toen Van de Streek mocht aanleggen. Van even buiten het zestienmetergebied vond hij precies tussen Groothuizen en de paal een gaatje: 1-0.

Een kleine tien minuten na de pauze had ADO Den Haag de stand alweer gelijk getrokken. Aaron Meijers stuurde Johnsen de diepte in. De Noor kapte zijn tegenstander uit en vond op prachtige wijze de rechter bovenhoek: 1-1.

ADO Den Haag leek in de 64e minuut weer op achterstand te komen. Maar het was andermaal Groothuizen die een geweldige save in huis had op een schot van Klich. In de rebound raakte Labyad nog de lat. Uiteindelijk vloog de bal er aan de andere kant wel in. Beugelsdijk kopte hard binnen uit een corner van El Khayati: 1-2. Die voorsprong kon ADO Den Haag slechts vier minuten vasthouden. Want Gyrano Kerk zette FC Utrecht, na een voorzet van invaller Giovanni Troupée, op 2-2.

Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen. Totdat Hooi het in blessuretijd op zijn heupen kreeg. De buitenspeler haalde vol uit en via de onderkant van de lat zorgde hij voor de 2-3. Maar daarbij zou het niet blijven. In de absolute slotseconde mocht FC Utrecht nog een vrije trap nemen. Jammerlijk voor ADO Den Haag schoot Labyad die binnen. Zo eindigde het duel na een knotsgekke eindfase in een 3-3 gelijkspel.
ADO Den Haag staat nu op veertig punten uit dertig duels. Het blijft daarmee in de race voor de play-offs. Volgende week krijgt ADO Den Haag bezoek van hekkensluiter FC Twente. Op zaterdag 14 april vindt de aftrap om 18.30 uur plaats in het Cars Jeans Stadion.