Jong Ajax 0 - 0 ADO Den Haag
  • Maandag 21 oktober 2024 20:00u
  • Sportpark De Toekomst

ADO Den Haag heeft een punt uit het vuur gesleept op bezoek bij Jong Ajax. De ploeg van hoofdtrainer Darije Kalezic moest al na 30 minuten met tien man verder, nadat Steven van der Sloot een rode kaart ontving. De Haagse ploeg hield goed stand en vocht zich knap naar een gelijkspel in Amsterdam: 0-0.

Drie dagen na het treffen met Roda JC stond voor ADO Den Haag alweer de volgende wedstrijd op het programma. ADO Den Haag startte met tien dezelfde namen, voor aanvoerder Alex Schalk, die in de thuiswedstrijd tegen Roda JC geblesseerd uitviel, kwam het treffen met de Amsterdammers iets te vroeg, waardoor hij op de bank moest plaatsnemen. Hoofdtrainer Darije Kalezic koos voor Vigen op het middenveld en gaf Vlak de aanvoerdersband.

lr241021ab10466

ADO Den Haag had moeite met de behendige, jonge Ajax-spelers in de openingsfase van de wedstrijd, waardoor de Amsterdammers dan ook de eerste noemenswaardige kans mochten noteren. Na een snelle uitbraak kapte Faberski naar binnen en nam het doel van Nikiema onder vuur, echter zag de aanvaller zijn schot rakelings naast het doel verdwijnen. Na bijna twintig minuten spelen had de thuisploeg wederom de mogelijkheid om de score te openen. Een foutieve inspeelbal van Nikiema belandde in de voeten van Boerbout, gelukkig voor ADO Den Haag herstelde de goalie zijn fout en pakte de inzet in de linkeronderhoek. Dezelfde Nikiema was nog geen twee minuten later opnieuw belangrijk toen hij Banel ineens oog-in-oog zag staan, maar ook deze inzet knap wist te redden.

Na bijna een half uur spelen begon ADO Den Haag zich steeds wat meer in vijandelijk doelgebied te melden, maar was de eindpass nog niet nauwkeurig genoeg. De eerste mogelijkheid was voor de Noord-Ierse spits die uit een voorzet van Van der Sloot zijn poging aan de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Ook uit een vrije trap van Van Mieghem was het bijna raak, was het niet dat ook zijn schot achter het doel verdween.

lr241021ab10601

En terwijl ADO Den Haag net wat meer de wedstrijd naar zich aan het toe trekken was, kreeg het een zware domper te verwerken. Van der Sloot moest met een rode kaart het veld verlaten, nadat de scheidsrechter had besloten dat de rechtsback een doorgebroken speler ten val had gebracht. ADO Den Haag moest door met nog maar tien man en zeker ruim 60 minuten (in totaal) op de klok. Het lukten de Hagenaars om de resterende kwartier van de eerste helft er zonder kleerscheuren vanaf te komen en zochten zodoende met een brilstand de kleedkamers op.

lr241021ab10545

Een ongewijzigd ADO Den Haag kwam na de rust het veld van Sportpark De Toekomst opgelopen. Ondanks dat ADO Den Haag het met een man minder binnen de lijnen moest doen en zich zeer defensief opstelde, wisten ze ook bij vlagen gevaarlijk te worden op de spelhelft van Jong Ajax. Tot echt grote kansen kwamen zij in het eerste kwartier echter niet, maar daarentegen gaf de Residentieclub ook weinig weg. Dit spelbeeld veranderde eigenlijk niet. ADO Den Haag hield goed stand en wachtte geconcentreerd hun kansjes af. Even leek het erop dat invaller Boakye uit de counter de score kon openen, nadat Bonis hem diep stuurde, maar doelman Ramaj kwam goed. In de slotfase van de wedstrijd was het Jong Ajax die alles op alles zette om een doelpunt te forceren, maar tevergeefs. ADO Den Haag hield knap stand en trok een gelijkspel over de streep: 0-0.