ADO Den Haag 1 - 1 Jong FC Utrecht
  • Vrijdag 27 september 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag is er niet in geslaagd om een overwinning op Jong FC Utrecht te boeken. De talentenploeg uit Utrecht profiteerde van een communicatiefout aan Haagse zijde, waardoor zij in de eerste helft al op gelijke hoogte konden komen. Ondanks dat de Hagenaars in de tweede helft alles gaven om de drie nodige punten in huis te houden, hield de uitploeg knap stand en trok zodoende een gelijkspel over de streep: 1-1.

ADO Den Haag mocht voor de tweede week oprij in het eigen Bingoal Stadion aftrappen. Ditmaal troffen de Hagenaars de talentenploeg van FC Utrecht. ADO Den Haag startte met één wijziging in de basiself ten opzichte van de speelronde vorig weekend tegen SC Telstar. Milan Hokke mocht centraal achterin beginnen in plaats van Silvinho Esajas. Schalk, Surmeli, Waem en Granli kampten allen nog met blessures en waren dus nog niet inzetbaar.

lr240927ab16624

Met nog geen tien minuten op de klok was zowel de thuis- als de uitploeg al dichtbij een openingstreffer. Vlak loste het eerste schot op doel, maar zag deze geblokt worden. De rebound belandde voor de voeten van Ideho, maar ook de linksbuiten lukte het niet om de bal tegen de touwen te werken. Hij zag zijn poging over gaan. Aan de andere kant van het veld, werd een Haagse inschattingsfout knap hersteld door doelman Nikiema, waardoor een vroege achterstand voorkomen kon worden. Een openingstreffer bleef echter niet lang uit. Bonis kwam goed voor zijn man, nadat Van Mieghem en met een steekpass de Noord-Ierse spits wist te bereiken. Vanaf rechterflank wist Bonis met uiterste precisie, via binnenkant paal, het net te vinden. Zodoende was zijn eerste treffer in Haagse dienst een feit: 1-0.

lr240927ab15429

In de fase die volgde was er eigenlijk niet veel aan de hand, want er gebeurde immers ook niet veel in het regenachtige Bingoal Stadion. Helaas werd ADO Den Haag met hun neus op de feiten gedrukt, toen Jong FC Utrecht na een half uur spelen succesvol profiteerde van communicatiefout aan Haagse zijde. El Arguioui mocht de gelijkmaker achter zijn naam schrijven. Dat het vizier nog niet op scherp stond bleek ook in de minuten voor rust. Een scrimmage voor het doel, waar meerdere spelers van ADO Den Haag in scoringsrijke positie stonden, maar de bal simpelweg niet in het doel kregen. Sterker nog, ADO Den Haag kwam goed weg toen Rohd Schlichting in de blessuretijd van afstand tegen het aluminium schoot. Met een 1-1 stand zochten de spelers de kleedkamers op voor de rust.

lr240927ab16750

Met een ongewijzigd elftal begon ADO Den Haag aan de tweede helft. Na tien minuten kon de Residentieclub die eerste noemenswaardige kansjes noteren. Zo raakte Bonis een voorzet op maat van Van Mieghem net niet lekker en werd een snoeiharde kopbal van Tomas knap gered door doelman Dithmer. De thuisploeg nam het initiatief en het spel speelde zich dan ook vooral af op de helft van de Jong FC Utrecht, echter lukte het ADO Den Haag maar niet om tot echt uitgespeelde kansen te komen. Totdat Bonis vlak voor het Haags Kwartiertje oog-in-oog met doelman Dithmer stond, de spits mistte kracht achter zijn schot, waardoor het een makkelijke prooi was voor de doelman van de Utrechters. Lukte het ADO Den Haag om in het laatste kwartier het verschil te maken?

Jong FC Utrecht ging achterover leunen en had steeds meer moeite met de druk die ADO Den Haag opvoerde, maar hield nog altijd stand tegen de club uit de Hofstad. Ideho had zichzelf bijna tot matchwinner bekroond toen hij na een goede actie de bal in de verre hoek probeerde te krullen, maar zijn schot voorlangs zag gaan. ADO Den Haag zag zo een stug Jong FC Utrecht met een punt vertrekken uit het Bingoal Stadion. De wedstrijd eindigde in 1-1.