Jong PSV 2 - 2 ADO Den Haag
  • Maandag 16 september 2024 20:00u
  • Sportpark De Herdgang

ADO Den Haag mag na de uitwedstrijd tegen Jong PSV een punt bijschrijven. In de eerste helft keken de Hagenaars nog tegen een 1-0 achterstand aan, echter wisten zij deze binnen een kwartier na rust om te buigen in een 1-2 voorsprong. Lange tijd hadden de geel-groene de overwinning in handbereik, totdat Jong PSV in de slotminuten toesloeg: 2-2.

Drie dagen na het treffen met FC Den Bosch, stond er voor ADO Den Haag wederom een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal reisde de ploeg af naar Eindhoven, waar Jong PSV als tegenstander fungeerde. Het elftal dat aan de aftrap verscheen kende drie wijzingen in vergelijking met afgelopen weekend. Esajas en De Bruin keerden terug in de basis en ook doelman Nikiema mocht zijn opwachting maken.

lr240916ab11481

Van der Sloot stuurde de Noord-Ierse spits weg die goed zijn lichaam in de strijd gooide om vervolgens tot een doelpoging te komen, helaas ging deze voorlangs naast. Nog geen minuut later kreeg Bonis opnieuw een kans voorgeschoteld, nadat Ideho de bal goed wist te onderscheppen. Dit keer wist doelman Smolenaars het schot te keren. Aan de andere kant van het veld wist Tomas middels een sliding het eerste schot op doel namens de Eindhovenaren onschadelijk te maken. Een fout aan Haagse zijde kwam ADO Den Haag bijna duur te staan toen de spits van Jong PSV het van aanzienlijke afstand probeerde, maar het dak van het doel van Nikiema trof. De thuisploeg bezat het meeste balbezit en dat resulteerde dan ook in een openingstreffer voor de Eindhovenaren. Een hoge voorzet van Simons bereikte het hoofd van Uneken, de lat bood redding voor Nikiema, maar in de rebound moest de doelman zich alsnog gewonnen geven. Bars kopte binnen: 1-0. De Hagenaars hadden het zichtbaar lastig en daar maakte de talentenploeg van PSV gretig gebruik van. Zo werd ook Abed in scoringsrijke positie gezet, maar wist Nikiema de inzet succesvol weg te boksen. Het bleef bij één doelpunt in het eerste bedrijf tussen Jong PSV en ADO Den Haag.

lr240916ab11459

De ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en dat pakte voor ADO Den Haag goed uit. Binnen drie minuten wist De Bruin via de kluts de keeper te omspelen en de bal beheerst binnen te schieten. Met bijna nog een hele helft voor zich stonden de bezoekers ineens weer op gelijke hoogte. De geel-groenen pakte door toen Van Mieghem, Bonis in kansrijke positie zette. Echter was de afronding van de spits niet succesvol en ook de eerstvolgende mogelijkheid lukte het hem niet om de bal tussen de doelpalen te koppen. In tegenstelling tot de eerste helft was het nu de uitploeg die in deze fase van de wedstrijd het overwicht had en dat ook nog eens wist uit te drukken in doelpunten. Op aangeven van Vlak wist Van Mieghem zichzelf vrij te spelen en feilloos de kruising te vinden.

lr240916ab31238

Zodoende keek ADO Den Haag na 60 minuten spelen voor het eerst tegen een voorsprong aan: 1-2. Hoewel Jong PSV eigenlijk niet meer tot kansen wist te komen, dwong ADO Den Haag opnieuw een kans af. Uit een corner van Van Mieghem was Vlak heel dichtbij een derde treffer, was het niet dat Smolenaars alles moest geven om dit te voorkomen en daarin slaagde. Ook de maker van het eerste doelpunt, De Bruin, probeerde het nog eens uit een afvallende bal van wederom een corner van Van Mieghem. Maar ook ditmaal was de lat de spelbreker, nadat een snoeihard schot van de middenvelder weer terug het veld in kwam rollen. In de spannende slotfase van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog drie grote kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Hoewel ADO Den Haag de overwinning al telde, was het alsnog de thuisploeg die toesloeg. Dankzij Van de Blaak werd het in de laatste minuten van de wedstrijd 2-2.

lr240916ab11389

Jong PSV - ADO Den Haag 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 24. Bars 1-0, 48. De Bruin 1-1, 60. Van Mieghem 1-2, 88. Van de Blaak 2-2

Scheidsrechter: Ruperti

Opstelling Jong PSV: Smolenaars; Van de Blaak, Van der Plas, Nsosemo, De Riet; Geerts, Simons (58. Gilbert), Bawuah (74. Ndala); Abed (74. Younis), Uneken, Bars (80. Verkooijen)