FC Den Bosch 2 - 0 ADO Den Haag
  • Vrijdag 13 september 2024 20:00u
  • De Vliert

ADO Den Haag heeft bij de hervatting van de competitie een ongelukkige nederlaag geleden. Op bezoek bij FC Den Bosch waren het de Hagenaars die op basis van de eerste helft meer verdiend hadden, maar het door een snelle tegentreffer in de tweede helft zichzelf erg moeilijk maakte. De ploeg van Darije Kalezic keerde zonder punten huiswaarts: 2-0.

lr240913ab19549

Na de interlandperiode hervatte ADO Den Haag de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. In stadion De Vliert startte de geel-groenen met vier wijzigingen ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd. Zo werd het centrum van de verdediging gevormd door Granli en Tomas. Laatstgenoemde maakte zijn officiële debuut voor ADO Den Haag. Hokke mocht als linksback fungeren. Nog niet eerder startte hij in de basis, waardoor hij eveneens zijn officiële basisdebuut mocht maken. Dit gold eveneens voor Lourens, die de positie van Schalk mocht waarnemen, nadat de aanvoerder in de warming-up geblesseerd afhaakte.

lr240913ab10148

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was het voornamelijk de uitploeg die de weg naar het doel probeerde te vinden, maar niet tot echt uitgespeelde kansen kon komen. En dus was er eigenlijk het eerste kwartier niets aan de hand, totdat de eerste uitbraak namens de Bosschenaren ook direct raak was. Knöll kon de bal uit een hoge voorzet met zijn borst binnen lopen. ADO Den Haag leek direct wat terug te kunnen en willen doen, was het niet dat een scherpe doelpoging van Van der Sloot, ook net niet door Ideho binnen getikt kon worden.De eerstvolgende kans werd wel al geteld, nadat Tomas de bal uit een vrije trap van Van Mieghem binnen werkte. Helaas vlagde de grensrechter voor buitenspel en keek ADO Den Haag nog altijd tegen een 1-0 achterstand aan.

lr240913ab30777

De thuisploeg loerde vooral op de countermogelijkheden en konden hierdoor nog enkele keren gevaarlijk worden. Zo stelde Gravenberch met een diagonaal schot doelman Coremans op de proef, die naar behoren handelde. Toch was het overwicht gedurende de eerste helft voor ADO Den Haag en deed de ploeg er dan ook alles aan om de verdiende gelijkmaker nog voor rust te realiseren. De Hagenaars waren dichtbij, nadat Kilo de bal panklaar op de hoofd van Ideho legde. Echter kon Bakker deze harde kopbal van dichtbij keren. Ook in de laatste minuten voor het rustsignaal lukte het de uitploeg, ondanks de kansen, niet om nog langszij te komen.

lr240913ab30877

ADO Den Haag begon de tweede helft met twee wijzigingen. Sylla en nieuwkomer Mohammad mochten hun opwachting maken. Helaas was het voor beiden niet de start die ze hoopten, want al binnen een minuut moest Coremans opnieuw de bal uit het net halen, nadat wederom Knöll de bal tegendraads binnenschoot. De uitploeg was de vorm van de eerste helft even kwijt, waardoor hoofdtrainer Darije Kalezic, De Bruin binnen de lijnen bracht. De talentvolle middenvelder was de afgelopen weken geblesseerd en was voor het treffen met FC Den Bosch weer fit genoeg om minuten te maken.

ADO Den Haag herpakte zichzelf en wist middels een goed opgezette aanval wat terug te doen. Uiteindelijk was het Vlak die van afstand het doel onder vuur nam, maar zijn inzet gekeerd zag worden. Ook de rebound van Van Mieghem was niet succesvol. Aan de andere kant van het veld was Burgering dichtbij, maar wist Coremans via de lat een derde treffer te voorkomen. Niet veel later kwam ADO Den Haag opnieuw met de schrik vrij toen wederom de lat een grotere voorsprong voor FC Den Bosch in de weg stond. ADO Den Haag gaf in de laatste fase alles en bleef de bal naar voren pompen, echter leverde het niet het gewenste resultaat op: 2-0.