ADO Den Haag 1 - 1 VVV-Venlo
  • Zaterdag 10 augustus 2024 16:30u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft de start van de competitie met een gelijkspel afgesloten. Waar ADO Den Haag en VVV-Venlo elkaar in eerste helft lang in evenwicht hielden, wisten de Hagenaars vlak voor rust toch nog de score te openen nadat Van Mieghem de rebound op het afstandsschot van De Bruin feilloos binnen wist te schieten. Helaas kreeg ADO Den Haag al vroeg in de tweede helft een rode kaart, waardoor VVV-Venlo uiteindelijk langszij kon komen. Zodoende moest ADO Den Haag in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

ADO Den Haag startte de eerste wedstrijd van het seizoen met twee officiële debutanten in de basiself. De deze zomer aangetrokken Steven van der Sloot en jeugdtalent Ronny Baoyke mochten een nieuw competitieseizoen voor ADO Den Haag aftrappen. Nieuwkomers Sylla, Hokke, Kilo en Lourens namen plaats op de bank.

lr240810ab16402

Ideho liet in de openingsfase van de wedstrijd zien een paar flinke acties in huis te hebben, dat in combinatie met de opkomende Van der Sloot zorgde dat voor dreiging op de spelhelft van de uitploeg. Echter was het VVV-Venlo die de eerste kans van de wedstrijd mocht noteren. Doumtsios stond oog-in-oog met doelman Coremans en leek daar zelf van te schrikken, waardoor het schot van de spits naast het doel verdween. Enkele minuten daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Na goed voorbereidend werk van Ideho, waarbij hij zijn directe tegenstander wist te omspelen, bereikte de hoge voorzet Schalk, maar ook de aanvoerder van de geel-groenen zag zijn inzet niet tegen de touwen gaan.

lr240810ab16065

In de fase die volgde viel het spel eigenlijk een beetje stil. De ploegen tastten af en er gebeurde niet tot nauwelijks wat in het Bingoal Stadion, totdat VVV-Venlo na een half uur spelen opnieuw voor het Haagse doel verscheen. Ditmaal stond Wehmeyer in scoringsrijke positie, maar zag zijn schuiver door Coremans gepakt worden. Lang zag het ernaar uit dat de ploegen met ongewijzigde stand de kleedkamers zouden opzoeken, totdat ruim vijf minuten voor tijd de afvallende bal bij De Bruin terecht kwam. Doelman De Boer kon nog maar net redding bieden op het harde schot van de middenvelder, maar zag de rebound van Van Mieghem alsnog in het doel verdwijnen. de doelman in de rebound kansloos liet: 1-0.

lr240810ab16560

Beide ploegen begonnen met één wijziging aan de tweede helft. Namens de Hagenaars kwam Sekou Sylla in het veld en maakte daarmee zijn officiële debuut voor zijn nieuwe club. Bij de uitploeg verving Doesburg, Pöpperl. Waar ADO Den Haag van plan was om opzoek te gaan naar de veilige 2-0, moest het al vroeg in de tweede helft de plannen bijstellen. Van der Sloot ontving in zijn debuutwedstrijd een tweede gele kaart en moest zodoende het veld verlaten.

lr240810ab16929

Ondanks dat de thuisploeg een man minder had, wist ADO Den Haag toch nog in het vijandelijk doelgebied te verschijnen en goede kans te creëren. Met alle complimenten aan Vlak die zowel verdedigend als aanvallend zijn bijdrage hieraan leverde. Hoofdtrainer Darije Kalezic paste na de rode kaart van Van der Sloot wel twee wissels toe; Surmeli en debutant Kilo mochten na zestig minuten spelen hun opwachting maken, dit ging ten koste van Struick en De Bruin. ADO Den Haag denderde door en Schalk een teenlengte tekort komen na een scherpe voorzet van Ideho. Helaas werd de manminder-situatie pijnlijk duidelijk toen Doumtsios niet veel later de gelijkmaker binnenkopte: 1-1.

Er kwam nog een vierde debutant in het eerste competitieduel voor ADO Den Haag. De onlangs gepresenteerde Lourens mocht eveneens nog minuten maken om wat impuls aan de aanval te geven. Helaas mocht dit niet meer baten en moest ADO Den Haag genoegen nemen met een gelijkspel tegen VVV-Venlo: 1-1.

ADO Den Haag – VVV-Venlo 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 38. Van Mieghem 1-0, 70. Doumtsios 1-1

Scheidsrechter: Oostrom

Opstelling ADO Den Haag: Coremans; Van der Sloot, Esajas (80. Granli), Waem, Boakye (46. Sylla); Vlak, De Bruin (60. Kilo), Schalk ©; Van Mieghem (80. Lourens), Struick (60. Surmeli), Ideho

Opstelling VVV-Venlo: De Boer; Lathouwers, Ketting ©, R. Janssen, S Janssen; Braem, Sierra, Pöpperl (46. Doesburg); Wehmeyer (60. Matoug), Doumtsios, Verheijen

Auteur: Jill Verreijdt