Excelsior Rotterdam 7 - 1 ADO Den Haag
  • Play-offs
  • Zaterdag 25 mei 2024 20:00u
  • Van Donge & De Roo Stadion

ADO Den Haag is in Kralingen niet bij machten geweest om ook maar iets te forceren. De ploeg van Darije Kalezic ging hard onderuit, waardoor het seizoen na het spelen van de halve finale van de play-offs tot een einde is gekomen. ADO Den Haag verloor met 7-1 van Excelsior Rotterdam.

ADO Den Haag trad in de tweede halve finale van de play-offs aan met één wijziging ten opzichte van de wedstrijd van woensdag. Esajas mocht aan de aftrap verschijnen, waardoor Vigen op de bank plaats moest nemen.

Hoewel ADO Den Haag voortvarend uit de startblokken schoot, was Excelsior, net als in de wedstrijd in Den Haag dodelijk effectief. De eerste kans van de wedstrijd leverde de Kralingers direct een doelpunt op. Parrott lobte de bal vakkundig over Marsman heen, waardoor ADO Den Haag al binnen drie minuten tegen een achterstand aankeek. Door de VAR werd er nog uitvoerig gekeken of de treffer van de thuisploeg niet buitenspel was, maar helaas besloten zij anders. Zo stond ADO Den Haag voor het verdrongen feit om nog minimaal drie doelpunten te maken.

lr240525ab10591

ADO Den Haag was dus gewaarschuwd. Na nog geen twintig minuten spelen creëerden de bezoekers een mogelijkheidje middels Van der Sande, maar de nummer 10 zag zijn kopbal op het dak van het doel belandde. De Hagenaars kwamen nog goed weg toen de vlag wegens buitenspel omhoog ging en het Van Donge & De Roo Stadion de 2-0 eigenlijk al telde. Helaas weerhield dat de thuisploeg niet om vlot daarna alsnog de score te verdubbelen. Dit keer was Parrott vanaf de linkerflank trefzeker. Het leed was even niet meer te overzien toen drie minuten na de tweede Rotterdamse treffer de bal ook nog eens op de stip ging na hands in het Haags doelgebied. Parrott verzuimde niet van elf meter en maakte zodoende zijn hattrick.

lr240525ab10509

Hoofdtrainer Darije Kalezic greep in en wisselde voor rust al twee keer. Sellouki en Van Hintum kwamen binnen de lijnen, waardoor Van der Sande en Waem al vroegtijdig naar de kant werden gehaald. Helaas kon de vierde treffer voor rust niet voorkomen worden. Deze kwam op naam van Driouech. Als de tussenstand nog niet rampzalig genoeg was, werd er ook nog eens vuurwerk op het veld gegooid. Hierdoor werd de wedstrijd vlak voor het rustsignaal noodgedwongen stilgelegd moest worden. De wedstrijd kon een langere tijd niet hervat worden, waardoor de arbitrage tot de beslissing was gekomen om de laatste vijf minuten van de eerste helft na de rust uit te spelen en direct daarna aan de tweede helft te beginnen.

lr240525ab29115

Met een leeg uitvak werd om 21.45 uur de wedstrijd in minuut 43 weer hervat en kwamen er twee minuten extra blessuretijd bij. Voor ADO Den Haag genoeg tijd om een doelpunt mee te pikken. Na een fantastische aanname schoot Veerman de 4-1 beheerst in de korte hoek.

Met één wijziging begon ADO Den Haag aan de tweede helft; Ideho werd gewisseld voor Absalem. Binnen tien minuten kreeg de thuisploeg opnieuw een penalty toegewezen door scheidsrechter Manschot. Het lukt Marsman nog om zijn handen tegen de bal te zetten, maar zag Baas helaas toch raak schieten namens Excelsior: 5-1. Helaas liet de thuisploeg het hier niet bij, maar werd de score nog verder werd uitgebreid door Goudmijn (6-1) en Lamprou (7-1). Van Hintum moest in zijn laatste wedstrijd met rood het veld verlaten. ADO Den Haag kende een dramatische avond in Kralingen. En een dramatisch seizoeneinde.

Karakteristieken

Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag 7-1 (4-1)

Scoreverloop: 3. Parrott 1-0, 27. Parrott 2-0, 30. Parrott 3-0, 40. Driouech 4-1, 45+1. Veerman 4-1, 55. Baas 5-1, 71. Goudmijn 6-1, 72. Lamprou 7-1

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Opstelling Excelsior Rotterdam: Van Gassel; Benita, Horemans, El Yaakoubi (65. Widell), Zagre; Goudmijn, Duijvestijn, Baas; Lamprou, Parrott, Drioueche (46. Sandra)

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Asante , Siereveld, Surmeli ©, Waem (38. Van Hintum), Ideho (46. Absalem); Vlak, Van der Sande (38. Sellouki), Esajas (59. De Bruin); Veerman, Van Mieghem (84. Koudossou)

Auteur: Jill Verreijdt
Fotografie: Angelo Blankespoor