ADO Den Haag 1 - 2 Excelsior Rotterdam
  • Play-offs
  • Woensdag 22 mei 2024 18:45u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft in de eerste halve finale van de Play-Offs nipt verloren van Eredivisionist Excelsior Rotterdam. Ondanks dat de Hagenaars met rust nog tegen een 0-2 achterstand aankeken, lukte het hen om in de tweede helft de aansluitingtreffer te maken. ADO Den Haag kreeg zelfs nog kansen op meer maar het eindigde in 1-2. Zodoende zal de ploeg van Darije Kalezic aanstaande zaterdag in Kralingen moeten winnen om de finale van de Play-Offs te bereiken.

Vier dagen na het treffen met De Graafschap stond voor ADO Den Haag al de eerste wedstrijd van de halve finale van de Play-Offs op het programma. In een bijna uitverkocht Bingoal Stadion trad de ploeg van Darije Kalezic met drie wijzigingen aan tegen Eredivisionist Excelsior Rotterdam. Zo moesten de Hagenaars het ditmaal doen zonder de geschorste Absalem en geblesseerde Schalk. Voor laatstgenoemde kwam het treffen met de ploeg uit Kralingen iets te vroeg. Dit betekende echter wel een basisplaats voor Ideho en Van der Sande. Surmeli was eveneens weer fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen, waardoor Esajas op de bank moest beginnen.

lr240522ab16784

Het balbezit was in de openingsfase van de wedstrijd voor Excelsior, echter was het de thuisploeg die de eerste kansen van de wedstrijd afdwong. Een corner van Van Mieghem werd maar net overgekopt door Waem en de doelpogingen van zowel Siereveld als Ideho werden ternauwernood gered. De grootste kans van de wedstrijd volgde in rap tempo op. Veerman zette dorpsgenoot Vlak vrij voor keeper Van Gassel. Vlak besloot om de bal breed te leggen op Van Mieghem, maar laatstgenoemde kwam een teenlengte tekort om de score te kunnen openen. En zo keerde eigenlijk de wedstrijd. ADO Den Haag nam brutaal het initiatief.

Toch was het de uitploeg die op voorsprong wist te komen. Een individuele fout kwam ADO Den Haag duur te staan toen Driouech de eerste poging gelijk verzilverde: 0-1. ADO Den Haag leek hier even van slag van te zijn, want niet veel later kregen zij nogmaals de deksel op de neus toen Duijvestijn met een bekeken schot de score verdubbelde. En zo stond thuisploeg in enkele minuten tijd voor een lastig karwei. Gelukkig hielden de geel-groene de resterende tweede helft stand en gaven niet tot nauwelijks meer wat weg.

lr240522ab17098

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Voor ADO Den Haag was het vooral zaak om geen tegendoelpunten meer te krijgen en daar waar mogelijk kansen af te dwingen. Zo lukte het Waem om na een goede verdedigende actie Veerman te bereiken. Helaas werd de spits door meerdere Excelsior-verdedigers zo op de huid gezeten, dat hij er slechts een corner aan overhield, waaruit ADO Den Haag overigens niet gevaarlijk kon worden. De thuisploeg voerde de druk op, maar had nog altijd moeite met het vinden van de juiste eindpass. Ideho was na bijna 70 minuten spelen dichtbij de aansluitingstreffer, maar zag doelman Van Gassel zijn inzet klemvast pakken.Het harde werken werd beloond. Na een goede voorzet van Ideho schoot niemand minder dan Veerman de aansluitingstreffer met volle overtuiging in de verre hoek: 1-2. En zo zag de wedstrijd er ineens weer een stukje rooskleuriger uit.

lr240522ab17785

ADO Den Haag had zelfs nog mogelijkheden om de gelijkmaker te maken, echter wist Van Gassel met een knappe redding het schot van Van Mieghem in de korte hoek te pakken. Niet veel later kreeg de thuisploeg opnieuw nog een grote kans, maar zorgde de kluts ervoor dat Excelsior weer even kon ademhalen. De Hagenaars hadden meer verdiend, maar moesten in deze halve finale genoegen nemen met een 1-2 nederlaag. Zodoende zal er aanstaande zaterdag in Kralingen gewonnen moeten worden om de finale van de Play-Offs te bereiken.