SK Beveren 2 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 22 juli 2023 17:00u
  • Besloten

ADO Den Haag heeft de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding verloren. Op het terrein van vv Duno in Doorwerth ging SK Beveren er met de winst vandoor. Bij rust stonden de Hagenaars met 1-0 voor, maar direct na rust kreeg ADO Den Haag twee treffers om de oren en slaagde er niet in het tij te keren.

lr230722ab14479

ADO Den Haag begon de wedstrijd met de twee nieuwkomers in het veld, Henri Koudossou en Matteo Waem. Kürşad Sürmeli mocht de aanvoerdersband dragen. In het eerste half uur waren er weinig hoogtepunten aan beide kanten te noteren. Pas in de 33ste minuut wist Malik Sellouki na een mooie actie op doel te schieten, maar zijn schot werd gekeerd door keeper Beau Reus. Even later waagde Dhoraso Klas nog een poging, zijn schot ging over.

lr230722ab14518

Met nog 7 minuten op de klok in de eerste helft was het toch Malik Sellouki die met een fraai balletje over de keeper het net vond. Na nog wat acties over en weer floot de scheids voor rust en kon ADO Den Haag de kleedkamer op gaan zoeken met een 0-1 voorsprong.

lr230722ab14980

In de tweede helft ging het snel mis. Na slechts drie minuten schoot Sander Coopman de gelijkmaker langs Kilian Nikiema. Nog geen twee minuten later kreeg Tiago Çukur de kans om vanaf elf meter aan te leggen na een overtreding van Asante. Hij benutte deze kans feilloos, waardoor het 2-1 werd. Vanaf de 60ste minuut kregen de jongelingen de kans om zich te bewijzen. Hoewel ze het helemaal niet slecht deden, slaagden ze er niet in echte kansen te creëren. Eén keer moest de doelman van Beveren serieus in actie komen om te voorkomen dat een kopbal van Siereveld in het doel zou verdwijnen. Hierdoor eindigde de wedstrijd met een 2-1 overwinning voor SK Beveren.

ADO Den Haag kijkt nu vooruit naar het trainingskamp dat maandag van start gaat.