Willem II 2 - 1 ADO Den Haag
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Vrijdag 16 februari 2024 20:00u
  • Koning Willem II stadion

ADO Den Haag heeft helaas geen punten overgehouden aan de topper tegen Willem II. Dankzij twee doelpunten in de eerste helft was het Willem II dat deze wedstrijd aan het langste eind trok. Derijck zorgde in de tweede helft nog wel voor de aansluitingstreffer maar ondanks een spannende slotfase kwam het niet tot een gelijkmaker.

Na een goede 3-0 overwinning thuis tegen FC Den Bosch moest ADO Den Haag deze vrijdag op bezoek bij koploper Willem II. Eén gedwongen wijziging aan Haagse zijde waar Ideho ontbrak en zijn plek op de vleugels werd ingevuld door de deze winter overgekomen Alex Schalk.

lr240216rb22022

Het was ADO Den Haag dat de eerste tien minuten overtuigend begon en het spel naar zich toe trok. De eerste kans was echter voor de thuisploeg, een kans welke direct tot doelpunt werd gepromoveerd. Meerveld werd diep gestuurd aan de linkerkant en wist eenvoudig Ché te passeren om vervolgens ook Surmeli te omspelen en de bal langs Marsman te schieten. 1-0 Willem II.

Nog geen vijf minuten later was het Ché die balverlies leed op eigen helft en Willem II dat met twee passes direct de vrije Bosch wist aan te spelen. Vanaf een meter of twintig wist hij wederom Marsman het nakijken te geven en de 2-0 op het scorebord te schieten.

lr240216rbr2033

ADO Den Haag was zoekende en het was Willem II dat in deze fase had kunnen uitlopen tot 3-0 om de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Ondanks dat ADO Den Haag makkelijk combineerde kwam het in de eerste helft maar niet te kansen.

Bij de start tweede helft twee twee wissels aan Haagse zijde. Zowel Ché als Schalk bleven in de rust in de kleedkamer achter en Derijck en Van Wolfgang waren de vervangers. Met twee frisse krachten binnen het veld wist ADO Den Haag wat het te doen stond in de tweede helft. Wederom was het ADO Den Haag dat het heft in handen nam en aardig wist te combineren. Echter kwam de ploeg van Darije Kalezic ook in de begin fase van de tweede helft niet tot échte kansen voor het vijandelijke doel.

lr240216rbr2085

Het duurde tot minuut 62 voordat ADO Den Haag echt dicht bij de aansluitingstreffer kwam. Veerman wist de bal goed breed te leggen op Van Wolfgang die een schietkans kreeg. Zijn schot kon echter op het laatste moment nog geblokt worden. De corner die volgde was wederom gevaarlijk maar het was Waem die de bal van dichtbij over kopte.

ADO Den Haag ging nog nadrukkelijker naar de aansluitingstreffer op zoek ging. Bijna kwam die er in minuut 69 na een waar zondagsschot op de vrijdagavond. Het was Surmeli die de bal maar net over schoot. Uit de corner was het wederom gevaarlijk via Derijck maar zijn inzet kon gekeerd worden.

lr240216rb22346

Met nog een kwartier te spelen drie wissels aan Haagse zijde. Duidelijk het signaal om nog een laatste poging te wagen minimaal een punt over te houden aan dit duel. ADO Den Haag zette aan en in minuut 85 was daar ook de aansluitingstreffer. Niemand minder dan Derijck wist een strak aangesneden corner van Derijck goed binnen te koppen.

Een spannende slotfase volgde waarin ADO Den Haag alles op alles zette om een felbegeerd punt mee te nemen uit Tilburg. Van der Sande was er nog heel dichtbij via een lage schuiver en in de absolute slotfase konden Sellouki en vervolgens van Mieghem nog bijna de gelijkmaker op het scorebord schieten. Het mocht helaas niet zo zijn.