ADO Den Haag 3 - 0 FC Den Bosch
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Zondag 11 februari 2024 12:15u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag ligt nog altijd op koers in de strijd om promotie. In eigen huis werd FC Den Bosch eenvoudig aan de kant gezet. De ploeg van Darije Kalezic won met 3-0. Jari Vlak bekroonde zijn thuisdebuut met een fantastisch doelpunt. De andere Haagse treffers werden gemaakt door Henk Veerman en Henri Koudossou.

Na een doordeweekse bekerwedstrijd was het voor ADO Den Haag op zondag 11 februari treffen met FC Den Bosch in het eigen Bingoal Stadion. ADO Den Haag trad met één wijziging aan ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen NEC. Hoofdtrainer Darije Kalezic besloot tegen de huidige nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie aanvallender te gaan spelen waardoor Ideho terugkeerde in de basis, dit betekende dat Koudossou op de bank plaats moest nemen.

lr240211ab19038

Het huidige verschil op de ranglijst (27 punten) was vanaf de aftrap eveneens zichtbaar op het veld. De bezoekers zakten vrijwel direct terug op eigen helft, waardoor ADO Den Haag getracht werd het initiatief te nemen. Zo was Van Mieghem direct op stoom met een scherpe voorzet op Van der Sande, de aanvallende middenvelder kon helaas net niet zijn hoofd tegen de bal zetten. Nog geen minuut later bediende diezelfde Van der Sande, met een fantastische trap buitenkant voet, Van Mieghem. De snelle aanvaller nam de bal met zijn hoofd mee, maar zag deze tevens te ver voor zich uit stuitte.

De thuisploeg bleef aandringen waardoor de ene, na de andere kans werd gecreëerd. Ideho was dichtbij de openingstreffer toen ook hij bediend werd door Van Mieghem. Zijn kopbal ging eveneens over. Toch kreeg ADO Den Haag loon na werken. Aanvoerder Surmeli legde de bal breed op Vlak, waardoor zijn thuisdebuut uitmondde in een waar spektakel. De middenvelder schoot een indirecte vrije trap beheerst en geplaatst van een meter of 20 tegen de touwen: 1-0!

lr240211ab19221

De bezoekers liepen achter de feiten aan en hadden zichtbaar moeite met een dominant ADO Den Haag. Keeper Hegyi wist een grotere voorsprong te voorkomen nadat zowel Van der Sande, en Ideho zijn doel onder vuur namen. De opkomende Ché had tot zo ver nog het nog het meest verdiend om de score te verdubbelen, nadat hij van een grote afstand de bal op zijn pantoffel nam. Hegyi hield met een fraaie duik zijn ploeg op de been, waardoor ADO Den Haag met een minimale voorsprong de rust in ging.

Ook in de tweede helft gingen de geelgroenen verder waar ze gebleven waren. Ché was opnieuw dichtbij, maar zag hij zijn schot net naast het doel krullen. Ondanks dat ADO Den Haag nog niet in de problemen gekomen was, bleef de score een tijd lang op één treffer steken. Niemand minder dan Veerman bracht daar verandering in. Het Bingoal Stadion kon voor de tweede keer deze middag juichen, nadat een corner op maat tegendraads binnen kon worden gekopt door de Haagse spits.

lr240211ab19408

De 3-0 leek vervolgens dichterbij dan een mogelijke tegentreffer, het was Waem die de bal op de paal kopte en Ideho de rebound op wonderbaarlijke wijze niet kon binnenschieten. Helaas ontbrak het geluk in deze aanval. Vlak voor de slotfase van de wedstrijd deden de bezoekers wat terug. Vicario schoot van afstand de op de lat, waardoor ook FC Den Bosch een noemenswaardige kans kon noteren. Het Haags Kwartiertje klonk door het stadion toen Van Wolfgang en Koudossou hun opwachting mochten maken. Schalk viel enkele minuten eerder al in. ADO Den Haag bleef zoeken naar die derde treffer.

lr240211ab31163

In de laatste minuten van de wedstrijd nog een bijzonder moment wat het publiek in het Bingoal Stadion op de banken kreeg. Timothy Derijck keerde voor de tweede keer terug bij ADO Den Haag en werd dan ook meer dan warm onthaald door de supporters. Zo leek de wedstrijd af te stevenen op een gedegen 2-0 overwinning. Invaller Henri Koudossou gaf de aanwezige echter nogmaals reden om te juichen. Na een lange sprint van achteruit ontving hij de bal in de loop en wist hij deze keurig in de verre hoek te leggen.

Zo boekte ADO Den Haag een overtuigende 3-0 thuisoverwinning. Vrijdag ontmoeten de nummers 1 en 2 van de ranglijst elkaar. ADO Den Haag gaat dan op bezoek bij Willem II. Een week later wacht in eigen huis MVV Maastricht.