ADO Den Haag 3 - 0 FC Emmen
  • Vrijdag 26 januari 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

Na een nipte nederlaag in Venlo afgelopen maandag is ADO Den Haag erin geslaagd om zich te herpakken. Op eigen terrein was de ploeg van Darije Kalezic heer en meester en wist voor rust al uit te lopen naar een comfortabele 2-0 voorsprong. In gevaar kwam ADO Den Haag de gehele wedstrijd niet meer. Diep in de blessuretijd schoot Van der Sande ADO Den Haag naar 3-0 en zodoende boekte de Residentieclub een uitstekende overwinning op FC Emmen.

In een goed gevuld Bingoal Stadion was het voor ADO Den Haag op vrijdagavond 26 januari treffen met FC Emmen. Kalezic zag voor dit duel Klas terugkeren in de wedstrijdselectie en voor zowel Ché als Vigen was er een basisplaats weggelegd.

lr240126ab13587

Met het Haagse publiek achter zich liet ADO Den Haag zich direct gelden in het eerste kwartier van de wedstrijd, maar verder dan enkele mogelijkheden kwam de ploeg niet. Toch hing de voorsprong voelbaar in de lucht voor de thuisploeg. Aan dat gevoel werd gehoor gegeven, nadat een goede combinatie tussen Van der Sande en Van Mieghem koelbloedig werd afgemaakt door Veerman. De balvaste spits draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot vervolgens hard de bal tegen het net: 1-0. Slechts enkele minuten later kon Veerman op dezelfde manier zijn waarde bewijzen, nadat Ché een flinke voorzet in huis had; aannemen, draaien en schieten. Helaas liet FC Emmen zich niet nog een keer foppen en wist middels een harde blok de 2-0 te voorkomen.

lr240126ab13363

De bezoekers hadden het lastig in Den Haag en kwamen maar bij vlagen van hun eigen spelhelft af. ADO Den Haag zat er strak op en wist bij balverlies binnen enkele seconden de bal weer terug te veroveren. De marge vergroten was het enige wat nog ontbrak in het eerste half uur van de wedstrijd. ADO Den Haag bleef de bal rondspelen, om uiteindelijk toe te kunnen slaan. De opkomende Ché gaf een strakke bal over de grond op Vigen die na 36 minuten spelen de verlossende 2-0 binnenschoot. De Haagse ploeg was heer en meester op eigen veld en daarnaast zeer effectief. De kansen die gecreëerd werden, werden eveneens benut waardoor de kleedkamers opgezocht werden met een 2-0 ruststand in Haags voordeel.

lr240126ab13638

En ook in het tweede bedrijf ging ADO Den Haag door met waar ze in de eerste helft gebleven waren. Lustig combineerde de ploeg erop los. Verder dan een schot hoog over het doel van Marsman kwam FC Emmen in het eerste kwartier van de tweede helft dan ook niet. Ondanks het vele balbezit, kon ADO Den Haag langere tijd niet tot noemenswaardige kansen komen.

Hoofdtrainer Darije Kalezic bracht met Esajas en Schalk frisse energie het speelveld in. Schalk stond nog geen minuut in het veld voordat hij zijn eerste kans voorgeschoteld kreeg. Op aangegeven van Veerman had de aanvaller zich direct onsterfelijk kunnen maken, maar helaas kon doelman Hoekstra daar een stokje voor steken. In de fase die volgde kwam ADO Den Haag niet in gevaar, maar creëerde zelf ook niet veel, waardoor het lange tijd nog altijd 2-0 stond in het Bingoal Stadion. In de slotfase legde, de zojuist ingekomen Koudossou, de bal op een presenteerblaadje klaar, maar er was niemand aan Haagse zijde die zijn voet er tegenaan kon zetten. Het zag er lang naar uit dat de ruststand tevens de eindstand zou worden, totdat Van der Sande het publiek diep in de blessuretijd nog één keer kon laten juichen. Na een goede actie schoot hij snoeihard de wedstrijd in het slot: 3-0.