ADO Den Haag 3 - 1 NAC Breda
  • Vrijdag 15 december 2023 20:00u
  • Bingoal Stadion

De laatste thuiswedstrijd voor ADO Den Haag in de competitie van het jaar 2023 was er één tegen NAC Breda. Na een vroege achterstand draaide ADO Den Haag het al in de eerste helft helemaal en ging het rusten met een 3-1 voorsprong dankzij prachtige goals van Veerman en tweemaal Van Mieghem. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en was het NAC dat aanzette en het meest kansen kreeg op een aansluitingstreffer, die kwam er echter niet en zo pakte ADO Den Haag drie zeer belangrijke punten.

De thuisploeg trad aan een aantal nieuwe gezichten ten opzichte van afgelopen week toen de ploeg in de laatste minuut een gelijkmaker tegen Willem II moest incasseren. Surmeli keerde terug van een schorsing en in de verdediging waren plaatsen ingeruimd voor Tyrese Asante en Gylermo Siereveld. In de aanval keerde Joel Ideho terug binnen de lijnen. Vlak voor de wedstrijd werd duidelijk dat ook Sellouki niet kon starten, voor hem in de plaats Silvinho Esajas.

lr231215ab11546

ADO Den Haag begon stormachtig aan de wedstrijd. Een fraaie combinatie zorgde ervoor dat het direct gevaarlijk werd voor de goal van Kortsmit. ADO Den Haag hield druk maar in de eerste aanval van NAC Breda moest het direct een tegendoelpunt incasseren. Het was Kuijpers die vanaf rechts op doel schoot. Dit schot leek een makkelijke prooi voor Coremans die deze bal echter niet goed inschatte en de bal vervolgens tergend langzaam over de doellijn zag rollen.

Zo keek ADO Den Haag al vroeg tegen een achterstand aan en wist het wat het te doen stond. Dat bericht was duidelijk niet aan dovemans oren gericht. Binnen 5 minuten was het namelijk Henk Veerman die de stand weer gelijk trok. Van Mieghem kon een diepe bal goed controleren om klaar te leggen voor Veerman die vervolgens met een zeer subtiele lob de keeper het nakijken gaf.

lr231215ab27652

ADO Den Haag bleef ook na de gelijkmaker het betere van het spel houden. Niet lang na zijn eerste treffer deed Henk Veerman, na een prachtige pass van Ideho voor de tweede keer het net bollen. De grensrechter was echter gedecideerd, buitenspel! Niet veel later was daar dan toch de voorsprong. Een prachtige dieptepass van Esajas werd op waarde geschat door Van Mieghem die op zijn beurt de bal, wederom zeer gevoelig, over doelman Kortsmit lobte.

ADO Den Haag had het helemaal omgedraaid met prachtige goals maar ook dankzij prima en overheersend veldspel. De ploeg van Darije Kalezic bleef de kansen aan elkaar rijgen en het was wachten op de 3-1. Die kwam er ook dankzij wederom een prachtige treffer. Ideho, die goed speelde vanaf links, ging makkelijk langs zijn tegenstander en wist goed voor te geven. Wederom was het Van Mieghem die dit keer meedogenloos binnenschoot.

lr231215ab11258

Na de rust was het NAC dat uit een ander vaatje tapte en ADO Den Haag dat achteruit moest. Het duurde echter een kwartier voordat de ploeg van Jan-Paul van Gastel echt gevaarlijk kon worden. Nadat de bal gevaarlijk voor werd gegeven en Coremans er niet bij kon was het echter de spits van de Bredanaars die de bal over kopte. Het verschil met de eerste helft bleef echter groot en ADO Den Haag kwam nog zelfden van de eigen helft af.

Het verschil in doelpunten bleef echter gehandhaafd waardoor ADO Den Haag een belangrijke driepunter pakte tegen een directe concurrent. Woensdag speelt ADO Den Haag haar laatste thuiswedstrijd van 2023. Sparta Rotterdam is dan de tegenstander in het TOTO KNVB bekertoernooi. Op zaterdag 23 december gaat ADO Den Haag nog op bezoek bij Jong AZ alvorens we aan het kerstdiner gaan.