FC Dordrecht 2 - 2 ADO Den Haag
  • Vrijdag 24 november 2023 20:00u
  • Matchoholic Stadion

ADO Den Haag heeft op bezoek bij FC Dordrecht op de valreep toch nog een punt meegenomen. Op een waterkoude avond leek de ruststand tevens de eindstand te worden dankzij twee doelpunten van Sebaoui voor Dordrecht en de eerste treffer van Vigen in het shirt van ADO Den Haag. In de absolute slotfase redde Veerman echter nog een punt voor de Haagse ploeg.

Beide ploegen begonnen vol energie aan de wedstrijd. Al binnen één minuut was het Ideho die na een knappe bal van Veerman helaas niet voorbij zijn directe tegenstander kwam om tot een echte kans te kunnen komen. Een minuut later was het Van Mieghem die voor het eerst de doelman van Dordrecht aan het werk zette met een schot van afstand.

Het doelpunt viel echter in de volgende aanval aan de andere kant van het veld. ADO Den Haag verloor knullig de bal en vervolgens was het Sebaoui die vrij aangespeeld kon worden en redelijk eenvoudig kon binnenschieten. De feestvreugde en bekertjes vanaf de tribune zorgde ervoor dat de wedstrijd tevens na vijf minuten alweer werd stilgelegd.

lr231124ab13259

Na een onderbreking van een klein kwartier werd de wedstrijd hervat en was het ADO Den Haag dat iets recht te zetten had. Het was Ideho die het in de tiende minuut van buiten de zestien probeerde, keeper Plogmann wist echter knap redding te brengen.

ADO Den Haag bleef de gevaarlijkste ploeg en in minuut 23 kwam het tot de volgende echt gevaarlijke kans. Het was Vigen die op de rand van de vijf meter de bal voor het inshieten had. Zijn inzet was echter te hoog en zo keek de ploeg van Kalezic nog altijd tegen een achterstand aan.

lr231124ab13048

Na een half uur spelen was het ADO Den Haag dat zichzelf ook op het scorebord zette. Het was Van Hintum die als linksback de achterlijn haalde en een perfecte voorzet gaf op het hoofd van Lasse Vigen die met zijn hoofd zijn eerste maakte in het shirt van ADO Den Haag.

ADO Den Haag zette door na de gelijkmaker en wist de beste kansen te creëren. Vijf minuten voor rust was het topscorer aan Haagse zijde Henk Veerman die in stelling werd gebracht. Zijn schot van dichtbij was hard maar recht op het hoofd van keeper Krogmann die op bijzondere wijze, zonder dat hij er zelf weet van had, redding wist te brengen.

lr231124ab12912

Op het moment dat de extra tijd van de eerste helft werd aangekondigd was het nog een keer FC Dordrecht dat er gevaarlijk uit kwam. Het was zelfs Sebaoui die de thuisploeg wederom op voorsprong bracht.

ADO Den Haag moest duidelijk uit een ander vaatje tappen in de tweede helft. Het duurde echter een kwartier voordat ADO Den Haag echt het tempo opschroefden en tot kansen kwam. Tot twee keer toe was het spits Henk Veerman die eerst van dichtbij de bal over de kruising schoot en vervolgens zijn kopbal uit een corner naast zag gaan.

Het was ADO Den Haag dat de tweede helft het spel maakte en toch was wederom aan de andere kant van het veld de grootste kans te noteren. Spits Segecic had het duel in minuut 70 in het slot kunnen schieten maar wist zijn één tegen één niet te benutten. Niet veel later nogmaals Dordrecht maar ook op dit schot wist Nikiema redding te brengen.

lr231124ab13042

Ruim tien minuten voor tijd leek ADO Den Haag dan toch de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Het was Henk Veerman die uit de draai via de lat leek te scoren. Scheidsrechter Wiersma dacht daar echter anders over en gaf aan dat Henk Veerman in zijn vooractie een overtreding zou hebben gemaakt. Die gelijkmaker zou er uiteindelijk toch komen. Diep in de extra tijd was het Henk Veerman die alsnog zijn treffer verdiende en de gelijkmaker op het scorebord kopte: 2-2.Het zorgde ervoor dat ADO Den Haag één punt overhield aan het bezoek bij FC Dordrecht. Maandag is er weer een nieuwe kans voor ADO Den Haag om voor de overwinning te strijden als Jong FC Utrecht op bezoek komt in het Bingoal Stadion.

FC Dordrecht - ADO Den Haag 2-2 (2-0)

Scoreverloop: 5. Sebaoui 1-0, 30. Vigen 1-1, 45+1. Granli (eigen doelpunt) 2-1, 90+3. Veerman 2-2

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann (K), Bronkhorst, Tsoungui, Van den Avert, Hilton; 't Zand, Schuurman, Suray (C) (88. Aberkane); Sebaoui (69. Noc), Kriwak, Segecic (82. Osundina)

Opstelling ADO Den Haag: Nikiema (K), Koudossou, Granli (73. Absalem), Waem, Van Hintum (83. Siereveld); Sürmeli (C), Vigen (61. Van der Sande), Sellouki (73. Komljenovic); Van Mieghem, Veerman, Ideho (73. Hamdaoui)

Auteur: Robin Burgman