ADO Den Haag 1 - 2 SC Cambuur
  • Zondag 12 november 2023 14:30u
  • Bingoal Stadion

Op zondagmiddag 12 november mocht ADO Den Haag, SC Cambuur verwelkomen in het eigen Bingoal Stadion. Al twaalf wedstrijden lang was de ploeg van Darije Kalezic ongeslagen, helaas kwam daar vandaag een einde aan. ADO Den Haag verloor, met tien man, nipt van SC Cambuur: 1-2.

ADO Den Haag startte het thuisduel in een goed gevuld Bingoal Stadion met drie wijzigingen ten opzichte van afgelopen maandag op bezoek bij Jong PSV. Ideho, Vigen en Werker hadden tijdens dit affiche een basisplaats bemachtigd. Silvinho Esajas keerde voor de eerste keer na zijn blessure weer terug in de wedstrijdselectie.

lr231112ab33375

De ploegen waren al bijna een kwartier onderweg toen de wedstrijd pas een beetje begon te leven. Zowel Cambuur als ADO Den Haag hadden zich al eerder in de wedstrijd gemeld in het vijandelijk doelgebied, maar beide ploegen waren niet in staat om zich echt te laten gelden. De eerste mogelijkheid, namens de thuisploeg, was voor Veerman. De spits, en eveneens captain deze wedstrijd, kopte naast uit een hoge voorzet van Van Mieghem. Een paar minuten later was De Jong namens de bezoekers dichtbij, maar ook hij kreeg zijn inzet niet op het doel. Zodoende duurde het lang voordat de wedstrijd in Den Haag echt op gang kwam.

In het eerste halfuur speelde het spel zich vooral af op de helft van de tegenstander en waren de vrije trappen en corners van Van Mieghem waren vooral de situaties waaruit ADO Den Haag gevaarlijk kon worden. Zo ook wanneer de vrije trap van Van Mieghem werd weggewerkt tot corner. Deze hoekschop leverde uiteindelijk het grootste gevaar tot zover in de wedstrijd op. Het geluk was echter niet aan Haagse zijde toen zowel Van der Sande als Klas de bal vanuti de kluts niet in het doel kregen. Uit de volgende corner voor ADO Den Haag kon SC Cambuur razendsnel counteren. De thuisploeg kwam goed weg, doordat Van Hintum de bal van de lijn haalde.

lr231112ab17369

ADO Den Haag groeide met de wedstrijd mee, werd feller, en creëerde ook verschillende mogelijkheden. Zo was Veerman opnieuw dichtbij, maar voorkwam doelman Van Osch een Haagse treffer door het snoeiharde schot te stoppen. Helaas kreeg de thuisploeg, na een sterkere fase, de deksel op de neus. Van Kaam stuurde De Jong weg, die vervolgens doelman Nikiema omspeelde en beheerst binnen schoot. Het lukte ADO Den Haag niet om in de resterende minuten nog de score gelijk te trekken, waardoor de ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers opzochten.

Nog geen minuut nadat de tweede helft van start was gegaan kreeg ADO Den Haag de tweede klap van de middag te verwerken. Op aangeven van Sylla kon Uldrikis de bal van dichtbij binnen tikken: 0-2.

lr231112ab17680

Wat een mooi moment voor Esajas had moeten zijn, liep uit op een ware nachtmerrie.Na maandenlang afwezig te zijn geweest, mocht de middenvelder zijn rentree maken, echter was deze van korte duur. Na vijf minuten spelen moest hij alweer het veld verlaten, nadat scheidsrechter Blank hem een, zeer makkelijk gegeven, rode kaart liet zien. Dat het een moeilijke middag voor ADO Den Haag ging worden werd ineens een verdrongen feit. Toch lukte het de thuisploeg om, met een man minder, zich zo nu en dan in het zestienmetergebied van Cambuur te melden.

Alles werd op alles gezet toen Siereveld als extra spits door hoofdtrainer Kalezic het veld werd ingestuurd. Én met succes, nog koud in het veld werd Siereveld naar de grond gehaald en legde Blank de bal op de stip. Veerman verzuimde niet en schoot de bal beheerst in de touwen: 1-2. Cambuur stond ineens met de rug tegen de muur en kon en wist geen raad met het tiental van ADO Den Haag. De thuisploeg had simpelweg niet genoeg tijd om nog een punt uit het vuur te slepen.

ADO Den Haag – SC Cambuur 1-2

Scoreverloop: 37. De Jong 0-1, 46. Uldrikis 0-2, 86. Veerman 1-2 (pen)