FC Emmen 2 - 3 ADO Den Haag
  • Vrijdag 20 oktober 2023 20:00u
  • De Oude Meerdijk

ADO Den Haag heeft op bezoek bij direct concurrent FC Emmen drie belangrijke punten gepakt. Na een snelle 2-0 achterstand draaide ADO Den Haag het helemaal om en boekte het een knappe 2-3 overwinning.

Na een weekend waarin veel spelers van ADO Den Haag uitvlogen voor interlandverplichtingen stond er een ware krachtmeting op het programma in Emmen. In de basisopstelling één wijziging, Van Hintum in plaats van Ché. Een afwachtend begin van beide kanten waarbij ADO Den Haag voor het eerst gevaarlijk werd uit een lage voorzet van Koudossou. De verdediging van FC Emmen was echter bij de les om een echte doelkans te voorkomen.

lr231020ab19966

Na 10 minuten spelen de eerste kans aan de andere kant. In de kluts kreeg de verdediging van ADO Den Haag de bal niet goed weggewerkt. Spits Piotr Parzyszek zag zijn kans schoon en wist met een bekeken schot al vroeg in de wedstrijd de 1-0 op het scorebord te zetten.

Nog geen vijf minuten later had Emmen na een prachtige dieptebal ook op 2-0 kunnen komen. De spits van de Emmenaren leek aan te kunnen nemen maar besloot het, zonder succes, in één keer te proberen. ADO Den Haag was het duidelijk even kwijt en slordigheden van achteruit zorgde ervoor dat diverse spelers in de problemen kwamen.

Na twintig minuten spelen was het wederom FC Emmen dat gevaarlijk werd voor het Haagse doel. Na een tweetal gekraakte schoten was het uiteindelijk een bal van dichtbij op de arm van Asante. Penalty zo was het oordeel van scheidsrechter Mansschot. Vlak faalde niet vanaf 11 meter en zo stond het al heel vroeg 2-0.

lr231020ab10168

ADO Den Haag moest wat terug doen en liet daar niet teveel tijd overheen gaan. Een heerlijke bal buitenkant voet van Klas zorgde ervoor dat Hamdaoui vanaf de vleugel volledig vrij kon voorgeven. Veerman kon de voorzet vervolgens goed inkoppen waardoor de spanning weer terug was in de wedstrijd. Na het doelpunt kende ADO Den Haag dan ook duidelijk een betere periode maar een slordigheid in de Haagse verdediging zorgde er toch voor dat Emmen gevaarlijk werd. Een geweldige redding van Nikiema zorgde er echter voor dat het verschil in minuut 37 weer twee werd.

lr231020ab24484

In de tweede helft één wijziging aan Haagse zijde waar Che voor Asante binnen de lijnen kwam. Het was wederom Emmen dat het beste uit de kleedkamer kwam. Een schot van ver kon door Nikiema niet goed verwerkt worden maar gelukkig kon Emmen geen gebruik maken van de kans die ontstond in de rebound.

Na een kwartier in de tweede helft was het duidelijk ADO Den Haag dat het heft in handen nam zonder nog echt gevaar te stichten. Met de verse krachten Ideho en Sellouki moest men op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er ook! Het was invaller Sellouki die hem achter zijn naam kreeg. Een lange bal die niet goed verwerkt kon worden en achter de verdediging viel werd door de man die pas net in het veld stond goed binnengeschoten.

lr231020ab10886

Een prachtige comeback na een 2-0 achterstand maar het kon nog mooier. Nog geen drie minuten na de gelijkmaker was het ADO Den Haag dat op voorsprong kwam. Van Mieghem zag zijn eerste schot gekraakt maar zijn twee inzet belandde via een verdediger over de keeper in het doel. 2-3 en zo was het ADO Den Haag dat de drie punten mee naar huis nam.

FC Emmen - ADO Den Haag 2-3 (2-1)

Scoreverloop: 11. Parzyszek 1-0, 20. Vlak (strafschop) 2-0, 26. Veerman 2-1, 83. Sellouki 2-2, 86. Van Mieghem 2-3

Opstelling FC Emmen: Hoekstra (K), Schouten (77. Te Wierik), Heylen, Dirksen, Burnet (90+1. Hardeveld); Vlak, Scholte (46. Kieftenbeld), Bernadou (84. Rui Mendes); Konings, Parzyszek, Ubbink

Opstelling ADO Den Haag: Nikiema (K), Koudossou, Asante (46. Ché), Waem, Van Hintum; Sürmeli, Klas (67. Sellouki), Van der Sande; Van Mieghem (90+1. Werker), Veerman, Hamdaoui (76. Ideho)

Auteur: Robin Burgman