ADO Den Haag 2 - 1 TOP Oss
  • Vrijdag 06 oktober 2023 20:00u
  • Bingoal Stadion

In de laatste speelronde van de eerste periode was het voor ADO Den Haag treffen met TOP Oss. ADO Den Haag kende een ongeslagen reeks van maar liefst zes wedstrijden, terwijl TOP Oss voor het laatst een punt pakte op 15 september. Op papier een wedstrijd die niet veel problemen zou moeten opleveren. Dit was ook wat het speelbeeld het grootste gedeelte van de wedstrijd liet zien. Kort kwam ADO Den Haag even in de problemen, maar dankzij twee treffers van Veerman kon de ploeg van Darije Kalezic wederom drie punten bijschrijven.

lr231006ab22454

Eenmalig trad ADO Den Haag niet aan in het geelgroene thuistenue, maar in het uniek ontworpen derde tenue. Het artistieke shirt is ontworpen in samenwerking met Escher, die dit jaar haar 125-jarige bestaan viert. ADO Den Haag kende enkele wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd. In eigen huis mochten Mohammed Hamdaoui en Justin Ché hun opwachting maken, dit ging ten koste van Joel Ideho en Bart van Hintum.

Het duurde ruim tien minuten voordat ADO Den Haag voor het eerst gevaarlijk kon worden. Hamdaoui stuurde met een diepe bal Veerman weg. De spits nam de bal met de borst te hard aan waardoor doelman Havekotte een schot op het doel kon voorkomen. ADO Den Haag had het overwicht en bleef rustig zoeken naar de mogelijkheden. Niet veel later diende dan ook de volgende kans zich aan. Uit een voorzet op maat van Klas, kopte Veerman perfect de bal in de verre hoek binnen: 1-0! Na het doelpunt bleef ADO Den Haag geduldig door voetballen en kwam het niet in gevaar, maar creëerde zelf ook weinig. ADO Den Haag was nog één dichtbij nadat  Ché zijn inzet, van dichtbij, net naast zag gaan uit een ingestudeerde vrije trap, maar daar bleef het dan ook bij. De 45 minuten spelen was het nog altijd 1-0 in het Bingoal Stadion.

lr231006ab16648

ADO Den Haag leek niet helemaal wakker te zijn na de aftrap van de tweede helft. Doelman Nikiema moest tot twee keer toe ingrijpen, nadat TOP Oss gevaarlijk kon worden. In tegenstelling tot de eerste helft, waar de thuisploeg domineerde, ging het spel in de beginfase van de tweede helft wel meer over en weer. Hamdaoui telde het doelpunt aan Haagse zijde al bijna, toen hij Havekotte nog net zijn schot uit de bovenhoek zag plukken.

Geheel onverwacht stond het dan toch 1-1. De hoge bal van Allemeersch leek over de lijn te gaan, maar belandde dan toch achter Nikiema in het doel. Er volgde een rommelige periode, waarin TOP Oss tot drie keer toe op de bon ging, waarvan twee van deze gele kaarten bestemd waren voor doelpuntenmaker Allemeersch. Zodoende moest de aanvaller met rood het veld verlaten en stonden de bezoekers er plotseling nog met tien man voor.

lr231006ab16593

ADO Den Haag voerde intussen de druk op én met resultaat. Niemand minder dan Veerman mocht opnieuw een doelpunt achter zijn naam schrijven. Uit een voorzet van Koudossou schoot de spit feilloos binnen: 2-1! De thuisploeg deed er alles aan om de wedstrijd, verdiend, in het slot te gooien, maar de doelpuntenproductie bleef uiteindelijk op twee staan.