MVV Maastricht 0 - 3 ADO Den Haag
  • Vrijdag 29 september 2023 20:00u
  • Stadion de Geusselt

ADO Den Haag heeft een zorgeloze 0-3 zege geboekt op bezoek bij MVV Maastricht. Na negen minuten hadden Van der Sande en Koudossou de stand op 0-2 gezet en zat de Haagse formatie al snel op rozen. Nog voor rust breidde Van Mieghem de score uit naar 0-3. De bezoekers kwamen ook in de tweede helft amper in de problemen en hield Kilian Nikiema zijn doel schoon. ADO Den Haag zet zodoende de ongeslagen reeks door.

lr230929ab13730

Bij ADO Den Haag was er ten opzichte van de wedstrijd tegen Telstar een nieuwe naam in het basiselftal. Asante stond bij de elf namen die Darije Kalezic het veld instuurde en dit ging ten koste van Ché. Zodoende stonden van links naar rechts Van Hintum, Waem, Asante en Koudossou opgesteld. Verder waren net als vorige week Wentges, Van de Riet, Granli, Nigro, S. Esajas, Vigen en Van Wolfgang vanwege blessureleed absent.

lr230929ab22235

Voor deze vrijdagavond liep MVV Maastricht drie wedstrijden op rij tegen een nederlaag aan, terwijl ADO Den Haag al vijf duels op rij ongeslagen was. De start van de wedstrijd bevestigde de vorm van beide ploegen, want het was meteen ADO Den Haag dat het heft in handen nam op het nieuwe kunstgrasveld in De Geusselt.. Uit een fijn aangesneden hoekschop van Daryl van Mieghem kopte Jort van der Sande raak en stond het na drie minuten al 0-1 in het voordeel van de bezoekers. Koudossou werd vijf minuten later vrij voor het doel gezet door Van Mieghem. De Duitser had alle tijd om uit te halen en verschalkte doelman Matthys in de korte hoek: 0-2.

lr230929ab22193

Een droomstart voor de ploeg van trainer Darije Kalezic, die in het seizoen 2020-2021 hoofdcoach was in Maastricht. Dankzij het fraaie begin leek het een mooie avond te gaan worden voor de Hagenaars. Het was echter wel even schrikken toen de bal na twintig minuten in eigen doel werd gewerkt door Van Hintum. De grensrechter van dienst had alleen net daarvoor buitenspel opgemerkt en dus ging het Maastrichtse feestje niet door.

lr230929ab22323

ADO Den Haag kende in de eerste helft verder weinig problemen met de thuisploeg en was het eerder wachten op de derde Haagse treffer dan op een doelpunt van de Sterrendragers. Ideho zorgde tien minuten voor wat gevaar met een laag schot; het was een makkelijke prooi voor Matthys. De Belgische sluitpost moest vijf minuten hierna alsnog vissen. Van Mieghem schoot, na twee assists, nu zelf binnen na een heerlijke assist van Van der Sande.

lr230929ab13622

Onder aansturing van het fanatieke Maastrichtse vak achter het doel zette de Limburgse formatie na rust wat meer aan. Tot grote kansen leidde dit offensief niet, enkel Kostons kon een half uur voor het einde schieten, maar Nikiema werd hierbij niet getest. De hofstedelingen lieten zich amper zien voor het vijandelijke doel, maar konden leunen op de comfortabele voorsprong van drie doelpunten. Een kwartier voor het einde zorgde Van der Sande voor de eerste Haagse doelpoging na rust. De Hagenaars kregen de nodige kansen in de slotfase, maar treffers vielen er niet meer. ADO Den Haag is nu zes duels op rij ongeslagen.