PSV 3 - 1 ADO Den Haag
  • KNVB Beker
  • Donderdag 02 maart 2023 18:45u
  • Philips Stadion

ADO Den Haag is in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld door een nederlaag tegen PSV. Een sterk gewijzigd elftal keek halverwege de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan. Sangaré maakte met een kiezelhard schot begin tweede helft een einde aan de laatste hoop die de Hagenaars nog hadden op een stunt. Sellouki redde echter twee minuten later de Haagse eer door op schitterende wijze de 3-1 in de kruising te schieten. De focus kan daardoor weer volledig op de competitie.

Voor het bekerduel tegen PSV begon ADO Den Haag met maar liefst zeven andere namen. Stevens, Rodriguez, Asante en Absalem waren de enige vier basisklanten van vorige wedstrijd (FC Den Bosch-uit) die ook tegen PSV mochten starten. In defensie startten Absalem, Werker, Asante en Rodriguez. Het middenveld werd gevormd door Breinburg, Klas en Sellouki. Catic, De Waal en Zwarts stonden in de aanval opgesteld. Van Breemen en Hall waren niet meegereisd naar Eindhoven. Beide verdedigers kampen met een blessure en moesten daarom verstek laten gaan. PSV verscheen daarentegen met vooral reguliere basisspelers aan de start van de bekerwedstrijd. Door een blessure bij Benitez bewaakte Drommel het doel. Aanvoerder Luuk de Jong startte in de punt van de aanval.

lr230302rb25316

Niet geheel verrassend nam PSV vanaf het begin van deze kwartfinale het heft in handen. De eredivisionist speelde de bal veel rond en ADO Den Haag stond in de stellingen om er met snelheid uit te komen als het kon. In de eerste tien minuten lukte het de Eindhovenaren niet om grote kansen te creëren en hield de Haagse defensie nog stand. In de twaalfde minuut opende PSV de score, al was dit weliswaar met wat geluk. Bakayoko nam een voorzet van Van Aanholt in één keer op de pantoffel en de bal rolde via het been van Klas en de binnenkant van de paal binnen, waardoor Stevens er niks meer aan kon doen: 1-0. De aanvalsdrang van de huidige nummer vier van de eredivisie stopte na deze openingstreffer niet. Integendeel, de Hagenaars werden steeds verder naar achteren gedrukt en de bezoekers konden alleen maar tegenhouden. Het was wachten op de tweede treffer van de thuisploeg en die viel halverwege de eerste helft. Branthwaite speelde Til in het strafschopgebied aan. De aanvallende middenvelder kwam voor zijn directe tegenstander en mikte raak in de linkerhoek.

lr230302rb24632

De kans voor ADO Den Haag op een stunt was daardoor erg klein geworden. Tegen een sterk PSV kon de Haagse formatie simpelweg geen vuist maken. Zo nu en dan meldden de Hagenaars zich op het speelhelft van de tegenstander, maar tot schietkansen kwamen ze niet. Achterin wist geel-groen in het verloop van de eerste helft de schade te beperken en hield het de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy van de derde goal af.

Na de rust bleef De Waal achter in de kleedkamer en werd hij vervangen door Severina. Op zijn beurt schoof Zwarts een plaats op naar de spits en ging Severina de linkerflank bestrijken. Het spelbeeld was na rust hetzelfde en het duurde negen minuten voor PSV de derde van de avond wist te maken. Op aangeven van De Jong schoot Sangaré met een keihard schot raak in de winkelhaak. Een schitterend doelpunt waardoor de marge nog verder vergrootte.

lr230302rb24704

Toch leek ADO Den Haag het niet te hebben opgegeven en ging het meteen in de achtervolging. Dit leidde in de 56e minuut tot een Haagse treffer. Sellouki schoot geweldig raak in de kruising, een kunstje dat hij niet voor de eerste keer flikt dit seizoen. Na de treffer kreeg ADO voor even vleugels en ging het brutaal op zoek naar het Eindhovense doel. Zwarts was heel dichtbij de aansluitingstreffer, maar kon helaas zijn voet net niet tegen een voorzet van Catic krijgen.

De honderden supporters in het uitvak bleven de moed erin houden en steunden de ploeg de hele wedstrijd lang. Met het aanbreken van het Haags Kwartiertje was de marge nog steeds twee doelpunten. Daar leek niet veel verandering in te komen, want het tempo ging steeds lager liggen. Een stunt zat er niet in vanavond. Het bekeravontuur eindigt daarom vanavond in de kwartfinale na een mooie bekerreeks met overwinningen op Excelsior 31’, Kozakken Boys en Go Ahead Eagles.