Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 2 FC Twente/Heracles Academie
  • Onder 21 Divisie 1
  • Woensdag 30 september 2020 16:00u
  • De Aftrap

ADO Den Haag Onder 21 is in de midweekse competitiewedstrijd tegen FC Twente/Heracles niet verder gekomen dan een gelijkspel. De ploeg van hoofdcoach Virgilio Teixeira stond bij rust nog met 2-0 voor, maar zag de bezoekers, die eindigden met slechts negen man, in de tweede helft langszij komen: 2-2.

Met de van een blessure herstelde Sem Steijn weer in de gelederen kende ADO Den Haag Onder 21 een droomstart in de thuiswedstrijd tegen FC Twente/Heracles. Al binnen vijf minuten openden de Hagenezen namelijk de score. Een mislukte uittrap van de Twentse doelman kwam via Jesse Reinders en het hoofd van Steijn bij Nick Broekhuizen terecht, die vervolgens prima afrondde: 1-0.

Hierna golfde het spel over en weer, maar werden beide keepers niet echt op de proef gesteld. Toch was de eerstvolgende kans, na een half uur spelen, voor ADO Den Haag direct raak. Na een aanval over diverse schijven zette Reinders met een subtiel hakballetje Steijn alleen voor de keeper. De topscorer van ADO Den Haag Onder 21 schoot vervolgens genadeloos hard de bal in de touwen en maakte hiermee al zijn vijfde competitietreffer van dit nog prille seizoen.

In de tweede helft had ADO Den Haag het een stuk lastiger met de bezoekers en kreeg het al snel de aansluitingstreffer om de oren. Een schitterend genomen vrije trap van Calvin Scholten verdween over de muur achter de kansloze Youri Schoonderwaldt in het doel: 2-1.

Na ruim een uur spelen een opmerkelijk moment. Scheidsrechter Stan Teuben gaf binnen dertig seconden een speler van FC Twente/Heracles twee gele kaarten, waardoor ADO Den Haag ruim een half uur met een man minder stond. Wie dacht dat dit in het voordeel van de ploeg van Teixeira zou zijn, kwam bedrogen uit. De thuisploeg moest tien minuten voor tijd zelfs de 2-2 incasseren. Een lange bal werd door de Haagse defensie niet goed weggewerkt, waarna Daan Rots met een schot in de korte hoek Schoonderwaldt verraste: 2-2.

In de slotfase van de wedstrijd moest FC Twente, na wederom een tweede gele kaart, zelfs met negen man verder. Ondanks deze overtalsituatie werd ADO Den Haag niet meer gevaarlijk en mocht het uiteindelijk zelfs blij zijn dat de bal kort voor het einde niet op de stip ging voor FC Twente/Heracles. Schoonderwaldt moest aan de noodrem trekken toen een doorgebroken speler op hem afkwam, maar scheidsrechter Teuben zag er geen overtreding in.

Komende zaterdag heeft ADO Den Haag Onder 21 geen competitieverplichtingen. De eerstvolgende wedstrijd staat zaterdag 10 oktober gepland. Dan gaat de ploeg op bezoek bij NAC Breda.

Opstelling ADO Den Haag Onder 21
Schoonderwaldt; Seedorf, Rieder, M. Mulder, J. Mulder (72. Esajas); Steijn, Bozkurt (64. El Karicha), Reinders; Broekhuizen, Noordanus (85. Essabri), Boussakou (72. Estevez Tsai).