ADO Den Haag 3 - 2 TAC '90
  • Oefenduel Onder 21
  • Dinsdag 10 maart 2020 20:00u
  • De Aftrap

Jong ADO Den Haag heeft zichzelf dinsdagavond een plek in de kwartfinale van de Sir Winston Cup verschaft. De Haagse beloftenploeg schudde in de achtste finales de Haagse eersteklasser TAC ’90 van zich af: 3-2.

Jong ADO Den Haag werd in het zadel geholpen op De Aftrap, omdat TAC ’90 de bal binnen een minuut al in het eigen doel werkte. De thuisploeg creëerde ondanks de straffe wind een veelvoud aan kansen, maar kon de marge in de eerste helft niet verdubbelen. Daarbij moet worden gezegd dat de brigade van trainer Virgilio Teixeira wellicht recht had op één of twee pingels en dat er meerdere spelbepalers ontbraken, in de personen van Sem Steijn, Lorenzo van Kleef, Niels van Wetten en Maarten Rieder. Daarnaast begonnen Hugo Botermans, Niels van Wetten en Hidde van den Ende op de bank.

Door de minimale achterstand hield TAC ’90 hoop en dat gevoel werd vlak na rust beloond, toen de 1-1 viel. Lang kon de 'Takdier Boys Amar Deep Combinatie' echter niet van de gelijkmaker genieten, omdat Keyennu Lont het eindstation was van een mooie aanval en de 2-1 op de borden bracht. Toen Yahya Boussakou er 3-1 van maakte na een slalom en een vlammend schot, leek het duel gespeeld. Toch lieten de Haagse beloften de tegenstander terugkomen tot 3-2 en werd het daarom nog even spannend. Het mocht niet baten voor TAC ’90.

Jong ADO Den Haag komt daarom ten koste van de titelkandidaat in de zondagklasse 1B terecht in de kokers voor de loting van de kwartfinale van de Sir Winston Cup.

Karakteristieken
Jong ADO Den Haag - TAC '90   3-2 (1-0)

Scoreverloop: 1. Eigen doelpunt 1-0, 47. TAC '90 1-1, 52. Lont 2-1, 57. Boussakou 3-1, 72. TAC'90 3-2

Scheidsrechter: Mike de Bruin