Vitesse 1 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel Onder 21
  • Dinsdag 17 september 2019 12:00u
  • Sportcomplex Papendal

Jong ADO Den Haag heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Jong Vitesse. Het duel op Sportcomplex Papendal eindigde in een 1-1 gelijkspel. Aan Haagse zijde deden onder anderen Luuk Koopmans, Aleksandar Bjelica en Thom Haye mee.

In de eerste helft ging het gelijk op tussen de beloftenploegen van Vitesse en ADO Den Haag. Er waren kansen aan beide kanten, maar de Haagse beloften kwamen op voorsprong. Niels van Wetten verzilverde een strafschop. De rust werd echter niet gehaald met deze 0-1 stand, aangezien de Arnhemmers de stand nog voor de theepauze gelijktrokken.

Jong ADO Den Haag had in de tweede helft het meeste balbezit, maar de eerste grote kans was voor Jong Vitesse. Koopmans had echter een schitterende redding in huis. De doelman maakte zijn eerste officieuze minuten in het shirt van ADO Den Haag, wat ook gold voor Haye. Ook Bjelica, die onlangs ook al in actie kwam in het oefenduel van het eerste elftal met NAC Breda, maakte zijn opwachting.

Er waren genoeg mogelijkheden voor Jong ADO Den Haag om de 1-2 aan te tekenen, maar het ontbrak aan de juiste eindpass of een scherpe afronding bij de ploeg van Virgilio Teixeira. Zo werd er met 1-1 gelijkgespeeld, terwijl de Haagse bezoekers op basis van de kansen eigenlijk de wedstrijd naar zich toe hadden moeten trekken. Toch draaide het vooral om het opdoen van wedstrijdritme en in dat opzicht was het een nuttig potje.