Terug naar resultaten
ADO Den Haag 6 - 1 FC Antwerp Onder 21
  • Oefenduel Onder 21
  • Donderdag 22 augustus 2019 14:00u
  • De Aftrap

Jong ADO Den Haag heeft donderdagmiddag haar spierballen laten zien in een oefenwedstrijd tegen FC Antwerp onder 21. De Haagse beloftenploeg wist de tegenstander uit Vlaanderen, geleid door voormalig ADO Den Haag-speler Gill Swerts, met 6-1 te verslaan. Hugo Botermans nam twee van de zes doelpunten voor zijn rekening.

Binnen een kwartier liet Jong ADO Den Haag al zien dat er op De Aftrap weinig te halen viel voor de Antwerpse opponent. Jamal Amofa en Botermans zorgden namelijk voor een vroege 2-0 voorsprong. Botermans deed in de 38ste minuut opnieuw een duit in het zakje, door de derde Haagse treffer aan te tekenen na een goede assist van Lance Duijvestijn.

Jong ADO Den Haag ging na rust door met waar het voor de theepauze mee bezig was en wist al snel uit te lopen naar een 5-0 stand. Killian van Mil en Niels van Wetten zorgden hiervoor. Antwerp moest dus ruimschoots haar meerdere erkennen in de ploeg van Virgilio Teixeira (foto), maar redde wel de eer via Koji Miyoshi. Toch bleef Jong ADO Den Haag heer en meester. Dat leidde nog tot de 6-1, door toedoen van Segun Owobowale. 

Opstelling Jong ADO Den Haag
Schoonderwaldt; Loshi (63. Amofa), Van den Ende, Amofa (46. Boom), Achahbar; Reemst, Duijvestijn, Van Wetten; Wennekers (60. Seedorf), Botermans (46. Van Mil), Owobowale.