Terug naar resultaten
Kozakken Boys 0 - 0 ADO Den Haag
  • Oefenduel Onder 21
  • Donderdag 25 juli 2019 20:00u
  • Sportpark de Zwaaier

Jong ADO Den Haag heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen achter de rug. Donderdagavond speelde de brigade van trainer Virgilio Teixeira op het bloedhete sportpark De Zwaaier doelpuntloos gelijk tegen Kozakken Boys: 0-0.

Jong ADO Den Haag had niet alleen te maken met de tropische temperaturen in Nederland, maar kreeg onderweg naar Werkendam ook nog eens te maken met veel files. Daardoor begon het treffen met Kozakken Boys later dan gepland. Bij de Tweededivisionist uit Werkendam stond onder anderen Charlton Vicento (ex-ADO Den Haag) in de basis. Bij Jong ADO Den Haag begonnen onder meer Robin Polley, Maarten Rieder (foto), Mats van Kins, Yahya Boussakou en Delano Ladan.

Er ontvouwde zich een slordig schouwspel in de eerste helft op De Zwaaier. Het was daarom niet onlogisch dat er voor rust niet gescoord werd. Hoewel er na rust wat meer kansen te noteren waren en Jong ADO Den Haag eigenlijk had moeten scoren, deed een gelijkspel absoluut recht aan de verhoudingen op het veld.

Teixeira en co kunnen terugkijken op een prima eerste oefenwedstrijd. Komende zondag volgt een oefentreffen met Bayer Leverkusen Onder 19 (in Doorwerth) voor de Haagse beloften, die daarna achtereenvolgens tegen SV TEC (3 augustus), VV Katwijk (10 augustus) en RKAVV (17 augustus) oefenen. De Derde Divisie (zondag) begint voor Jong ADO Den Haag op 1 september met een uitwedstrijd tegen SV OSS'20.

Basisopstelling Jong ADO Den Haag
Schoonderwaldt; Polley, Rieder, Amofa, Achahbar; Duijvestijn, Van Kins, Van Wetten; Owobowale, Ladan, Boussakou.